Dat ik een boekenwurm ben weten jullie wel, maar wist je dat mijn kleuter er ook dol op is? Zijn boekencollectie is indrukwekkend en hij verslindt het ene na het andere boekje. Oké, lezen kan hij nog niet, maar verhaaltjes luisteren en ze vervolgens navertellen wel! Ik deel een aantal van zijn favoriete prentenboeken van dit moment!

Je kunt alle boeken in dit artikel bestellen via de afbeelding van Bol.com. Ik ontvang dan een klein percentage van de opbrengst.

Floeffiewoeffie Simon Puttock Matt Robertson bregblogt.nl

Floeffiewoeffie – Simon Puttock & Matt Robertson

Floeffiewoeffie is een grappig wit hondje met een rode strik op zijn kop. Zijn basje, meneer Wik maakt zich niet zo gauw druk en ze hebben samen een rustig leventje. Dan komt er bezoek, dat het rustige leven op zijn kop zet met een hoop kabaal. Floeffiewoeffie blijft er rustig onder, tot hij op het laatst toch zorgt dat het probleem wordt opgelost… Een grappig boek met mooie tekeningen!

Het eiland van opa – Benji Davies

Dit boek kregen we van mijn vriendin Margot, toen mijn vader net was overleden. Het boek gaat op een hele lieve, subtiele en ontroerende manier om met zo’n groot verlies. De eerste keer dat ik het voorlas kon ik het niet drooghouden. Het boek gaat over Sem, die stapelgek is op zijn opa en opa is gek op Sem. Ze wonen vlakbij elkaar en zien elkaar veel. Op een dag gaat Sem met opa op avontuur naar een prachtig eiland, waarna opa besluit dat hij niet meer naar huis wil… Het boek leert ons dat degenen van wie we houden altijd dichtbij ons zijn.

Mijn papa - Annemarie van Haeringen bregblogt.nl

Mijn papa – Annemarie van Haeringen & Ao De & Ao Teer

Wederom een ontroerend boek met een mooie boodschap. Kleine Olifant wil zo graag spelen. Maar zijn papa werkt hard en is altijd moe. Kleine olifant doet alles om aandacht te krijgen: op zijn papa’s olifantenbuik springen, aan zijn slurf trekken, hem natspuiten, kietelen… Eindelijk leest papa voor! Maar het is soms ook fijn als papa even niet oplet. De kleine olifant houdt zoveel van zijn vader dat hij na een hele dag op papa passen toch even gaat controleren of die goed slaapt. Want zijn papa is de liefste papa van de hele wereld!

Boer Boris gaat naar de markt – Ted van Lieshout & Philip Hopman

Dit boek kreeg Laurens vorig jaar voor zijn verjaardag en inmiddels kent hij het bijna uit zijn hoofd. Het boek is geschreven in rijm en mooi geïllustreerd. Boer Boris wil graag naar de markt om zijn producten te verkopen, maar welk vervoersmiddel hij ook kiest: hij mag er niet mee naar de markt. Laurens vind het geweldig om de zinnen af te maken en verschillende dingen te zoeken in de tekeningen. Er is een hele serie met boeken van Boer Boris, waarin hij steeds weer nieuwe avonturen beleeft.

Kleine vogel leert een stout woord – Jacob Grant

Dat kinderen een spiegel zijn weten we allemaal. Toch schrik je als ze voor het eerst een vloek uit hun mond laten rollen. Dit boek leert kinderen op een grappige wijze dat je niet zomaar alles kunt herhalen wat volwassenen zeggen en wat het effect is van stoute woorden. Een lief en grappig boekje met een mooie boodschap!

Leuke en lieve Prentenboeken voor kleuters bregblogt.nl

Welk boek is de favoriet van jouw kind(eren)? Deel je tips om elkaar te inspireren!

We hebben een aantal boeken ontvangen van de uitgeverij, dit beïnvloedt onze persoonlijke mening niet.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.