Bij mijn lieve blogvriendin (en mede #vreetzakforlife) Kimberly kwam ik de Alcohol tag tegen: een vragenlijstje over alcoholische versnaperingen. Nu ben ik niet vies van een wijntje of biertje, dus met deze tag weet ik wel raad! 😉

Op een terras drink ik graag…

Op het terras drink ik de ene keer graag een (wit) wijntje, de andere keer kies ik voor een biertje. Ook dit kan dan weer per keer verschillen, de ene keer een gewoon pilsje, de andere keer een lekker speciaal biertje. Als het heel warm is vind ik een glas Ice tea of échte Coca Cola ook heerlijk, maar dat past natuurlijk niet in de alcoholtag, dus daar hebben we het verder niet meer over. 😉

Een bericht gedeeld door Breg Blogt (@bregblogt) op

Wijn 4 life of bier all the way?

Ja deze heb ik al een beetje verraden: ik eet van twee walletjes… Ik vind zowel bier als wijn lekker en wissel ze gewoon af om allebei evenveel aandacht te geven. Op een feestje of festival drink ik meestal biertjes, bij een etentje heeft wijn de voorkeur en dan graag witte wijn. Want van rode wijn word ik echt heel moe en dat is niet zo gezellig. 😉

Een bericht gedeeld door Breg Blogt (@bregblogt) op

Wat dronk je op je 16e?

Oh man, ik heb nog een trauma van die keer dat ik op mijn zestiende een ‘beetje’ teveel Apfelkorn had gedronken. Beetje teveel als in: de volgende dag letterlijk groen zien. De vriend van een van mijn vriendinnen was barman en we kregen van hem grote glazen Apfelkorn voor 1 gulden 25. Ja dat lees je goed, GULDEN. Ik kom uit de prehistorie, remember? Maar goed, we waren wat overenthousiast met al die sterke appelsap en dat liep niet helemaal goed af. Ik heb het daarna ook jaren niet meer gedronken en hield het daarna wat veiliger bij biertjes. Als ik ‘s avonds naar de discotheek ging dronk ik ook weleens rode wodka met Red Bull, al ging ik daar aardig van stuiteren.

Het smerigste dat je ooit dronk?

Whisky! Of whiskey. In ieder geval: GATVERDAMME! Mijn lieftallige Roodharige Hunk is dus echt stapeldol op whiskey en kan ontzettend genieten van een mooi glas uit een of andere bijzondere fles. Ik dronk het ooit een keer en dat was geen succes. No more whisk(e)y for this girl. Sambucca vind ik ook zoiets smerigs en vooral omdat je de geur niet meer kwijtraakt als er wat van op je kleding is gemorst. (Wat nog weleens gebeurde in een volle kroeg)

Wat drink je op een feestje?

Oeps, deze heb ik ook al verklapt. Het wisselt een beetje, maar meestal geef ik de voorkeur aan biertjes. Tijdens een wat chiquer feest kies ik dan weer voor wijntjes. Waarom? Geen idee eigenlijk, dat zit er gewoon in. Het is ook een beetje waar ik op dat moment zin in heb. Voor je denkt dat ik misschien moet gaan afkicken: ik ben ook weleens de BOB en dan drink ik gewoon fris. 😉

Op vakantie drink ik…

Ook hier eet ik weer lekker van twee walletjes. Ik vind het heerlijk om op de camping lekker voor te tent te zitten met een biertje, terwijl ik wat aanklooi met de barbecue of tijdens het lezen van een boekje. Laurens is dol op ‘bobbelen’ zoals hij het noemt, dus we proosten dan met zijn ranja of appelsap. Een andere keer vind ik een wijntje weer lekker, onder een schitterende sterrenhemel. Als het maar lekker gekoeld is.

Alleen drinken met gelegenheden of ook thuis?

We hebben altijd wel wat bier en wijn in huis, voor het geval er een spontane borrel ontstaat met de buren. En dat gebeurt met enige regelmaat. 😉 Verder drinken we thuis niet zo vaak. Af en toe een wijntje of biertje in het weekend. In de zomer ligt de frequentie dan wel weer wat hoger. Want als we dan op de loungebank in de tuin liggen zitten we meteen in de vakantiestemming en dan is een biertje of wijntje de kers op de taart.

Wat is jouw favoriete drankje? Leuk als je de tag wilt overnemen, vergeet je dan niet om een linkje naar Kimberly op te nemen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Yeah, het blijft zo jammer dat wij niet dichter bij elkaar wonen. Lekker samen aan de wijn en de mannen aan de whisky. Lijkt me een topverdeling!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.