Een modderkeuken? Wat is dat nou weer? Het is een speelkeukentje, maar dan voor buiten. Kids kunnen naar hartenlust spelen met zand en water en tegelijkertijd doen alsof ze de lekkerste gerechten maken. Laurens kreeg een modderkeuken voor zijn verjaardag en die show ik graag aan jullie!

Zandbak of modderkeuken

Etienne had het idee om een nieuwe zandbak te bouwen als verjaardagscadeau voor Laurens. Hij had een super gaaf ontwerp gemaakt en was helemaal in zijn nopjes. Toen spotte ik op Facebook een modderkeuken en liet die aan hem zien. Dit was ook wel heel gaaf. Etienne bedacht ook al gauw dat het hem een hoop getimmer en geklus bespaarde. We vroegen Laurens wat hij het liefste wilde en met stralende ogen antwoordde hij: ‘Een modderkeuken!’

Modderkeuken mud kitchen steigerhout handgemaakt Laurens bregblogt.nl

Stoer steigerhout en mooie details

De modderkeuken is met de hand gemaakt van stoer steigerhout. Hij is voorzien van mooie details, zoals kookplaatjes met knoppen, een wasbak en een rekje voor het keukengerei. Ook kregen we er een hele tas vol accessoires bij, zoals kommetjes, pannen, bekers en zelfs een echt plantje.

Schot in de roos!

We hadden de vraag over de keuze tussen een keuken en een zandbak een beetje hypothetisch ingepakt, dus Laurens had geen idee dat hij echt een modderkeuken zou krijgen. Toen hij op zijn verjaardag uit school kwam, liepen we de tuin in. De modderkeuken was afgedekt met een kleed. Hij haalde het kleed er vanaf en begon te springen van blijdschap. Een schot in de roos dus!

Modderkeuken steigerhout bregblogt.nl

Goed voor de fantasie

De keuken is echt een hit, bijna elke dag staat onze kleuter wel pannenkoeken te bakken met zand en water. Of hij bakt taartjes in de denkbeeldige oven. Het fijne is, dat de modderkeuken voorzien is van een aantal lagen beits en dus wel tegen een stootje kan. En als de bende echt te groot wordt, gaat de tuinslang eroverheen en is hij weer schoon!

Handgemaakte modderkeuken

Wij vonden deze modderkeuken op Facebook. Een enthousiaste vader van 2 jonge kinderen besloot wat te gaan timmeren en knutselen en toen ontstond dit ontwerp voor een handgemaakte modderkeuken. De keukens worden in opdracht en op maat gemaakt. Woon je in Zuid-Limburg en heb je interesse in zo’n keukentje? Laat het mij dan even weten, dan breng ik je in contact met de verkopers!

Modderkeuken waterbak closeup steigerhout bregblogt.nl

Compleet met accessiores

De modderkeuken is echt helemaal af en voorzien van allerlei accessoires. Denk aan keukengerei, kommetjes, blikjes, pannetjes en een limonadetap als kraan. Laurens vindt het te gek om hem zelf bij te vullen met een gieter, waarna hij helemaal los gaat met bakken, kliederen en spelen.

Modderkeuken steigerhout handgemaakt bregblogt.nl

Meer modderkeukens

Op Pinterest kwam ik nog een aantal leuke modderkeukens tegen.

Modderkeuken mud kitchen steigerhout handgemaakt bregblogt.nl

Je ziet, als je een beetje handig bent met hamers en spijkers, kun je zelf ook een toffe modderkeuken maken! Gegarandeerd uren speelplezier voor je kind(eren) en zo opgeruimd!

Heb jij weleens van een modderkeuken gehoord?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

 1. Pingback: Dit was juni 2018! - Breg Blogt

 2. Eveline Paulissen Antwoord

  Goedemiddag,

  Graag zou ik willen weten waar jullie deze modderkeuken vandaan hebben. Denk dat mijn zoontje dit te gek zou vinden!

  Met vriendelijke groet,

  Eveline Paulissen

  • Hoi Eveline,
   Ik heb hem via Facebook gekocht. Heb degene waarvan we hem hebben gekocht een berichtje gestuurd, maar tot nu toe nog geen reactie gekregen. Misschien vind je ook wel zoiets op Marktplaats?
   groetjes,
   Bregje

 3. Michelle campagne Antwoord

  Hoi Bregje,

  Zou je mij in contact kunnen brengen met de verkoper?

  Groet

  Michelle

  • Hoi Michelle,

   Ik heb dat laatst geprobeerd voor iemand anders, maar helaas geen reactie gekregen. ??
   Ik zal de blog dus even aanpassen. Wellicht vind je iets op Marktplaats?

   Groetjes Bregje

 4. Pingback: Laurens zijn eerste kinderfeestje! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.