Begin 2018 richtte ik een werkplek op zolder in voor mijzelf. In de hoop dat ik daar veel bloginspiratie op zou doen en een lekker rustig plekje voor mezelf had. De praktijk bleek dat ik al gauw weer aan de eettafel belandde en dat de zolder weer dichtslibde met kampeerspullen en was. Nu is het tijd om mijn kantoor weer nieuw leven in te blazen en om het nog gezelliger te maken heb ik een wishlist samengesteld van spulletjes die er nog ontbreken…

Een van de redenen dat ik niet zo vaak boven zit (naast luiheid om steeds 2 trappen op te gaan) is dat de kamer nog niet helemaal naar wens is. Het is een beetje een allegaartje en daar wil ik dus op korte termijn verandering in gaan brengen. Denk aan een mooie nieuwe lamp, accessoires om het schrijven zo comfortabel mogelijk te maken en wat handige opbergruimte. Zo ziet mijn werkplek er nu uit:

nieuwe werkplek bregblogt.nl

Goed zitten

Iets wat momenteel ontbreekt is een ergonomische houding. Aan de eettafel werk ik meestal rechtstreeks op mijn laptop. Gevolg: licht gebogen nek door het omlaag turen naar mijn scherm. Ook gebruik ik alleen de muis van mijn laptop zelf, wat weleens een gepiel is. Dus heeft de Roodharige Hunk een toetsenbord en een muis voor me opgeduikeld en die staan boven al klaar. Ja, ik heb zo’n man die zoiets koopt ‘voor het geval dat’. Nou, hier is het geval en ik ben er blij mee! Het enige dat nog ontbreekt is een muismat. Ik kan natuurlijk voor een saaie zwarte gaan, maar ik denk dat ik er eentje met een foto van mijn gezin ga laten maken bij drukzo.nl. Want tenslotte zitten de heren wel twee trappen bij me vandaan als ik me eens terugtrek in mijn Breg Cave, dan moet ik wel een aandenken hebben hè? ? Als ik dan toch ga shoppen kan het zomaar dat er een nieuwe lading visitekaartjes en een paar gepersonaliseerde notitieboekjes aan mijn handen blijven plakken…

Sfeerverlichting

Een tijdje terug zag ik deze lamp bij Directlampen en sindsdien staat hij op mijn wishlist. Waarom ik hem nog niet heb gekocht dan? Iets met ‘dat komt nog wel een keer’ en ‘het is nu toch lang licht.’

zwarte tafellamp Direct lampen bregblogt.nl

Ik heb zo’n vaag vermoeden dat hij binnenkort toch in mijn winkelmandje belandt en niet lang daarna op mijn bureau staat te prijken. Op de zolderkamer hangen wel spotjes, maar dat vind ik niet zulk gezellig licht.

Een nieuwe bureaustoel

Op dit moment is mijn bureaustoel een van onze eetkamerstoelen.  Op zich is daar niks mis mee, maar ik merk wel dat ik er niet helemaal ergonomisch op zit. Een fijne bureaustoel die er ook nog eens leuk uit ziet, dat is dus een zoektocht als een speld in een hooiberg. Op de site van onze Zweedse Möbelvrinden kwam ik deze roze beauty tegen. Ik denk dat ik binnenkort maar eens ga proefzitten!

bureaustoel langfjall ikea l bregblogt.nl

En als ik daar dan toch ben, kan ik meteen een ladeblok meenemen voor onder mijn bureau. Handig om papieren en de administratie in te bewaren. Want het meeste belandt ergens in een kast in de woonkamer, waardoor we regelmatig alle manden en lades moeten uitmesten.

Tot slot…

Ik denk dat ik ook nog wel een rondje Action ga doen om de laatste puntjes op de i te zetten. Ik heb tenslotte pas 10 notitieboekjes die ik allemaal gebruik en pennen heb ik ook nooit voldoende. Om nog maar te zwijgen over lekkers, want op een lege maag kan ik echt niet schrijven.

Wat is voor jou onmisbaar op je werkplek? Heb je nog tips voor me?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Ik heb de luxe dat ik twee werkplekken heb: eentje in de woonkamer, met ruime opbergmogelijkheden op mijn burootje en een lekkere stoel; en een werkplek in de logeerkamer, maar omdat ik liever op mijn desktop werk in de woonkamer, is dat ook echt de tweede keus voor werken op mijn laptop. Voordeel van werken op mijn laptop is dat ik daar alleen maar ‘werkmateriaal’ op heb staan en geen spelletjes 😛
    Bij beide heb ik een fijne stoel trouwens. In hoogte verstelbaar, wat wel nodig is voor korte ik.

  2. Pingback: Ik gaf mijn kantoor een make-over! - Breg Blogt

  3. Pingback: Zo creëer je thuis een gezonde en groene werkplek * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.