Winkeltje spelen, als kind deed ik het graag en veel. Ik droomde van de Mini Playbackshow, waarin kinderen altijd mochten snuffelen in het winkeltje van Henny Huisman. Toen ik een tijdje terug de kans kreeg om een paar weken mijn eigen winkeltje te runnen bij JouwMarktkraam Maastricht, twijfelde ik dan ook geen moment!

Duurzaam concept

Tot een aantal jaar geleden was tweedehandskleding niet zo hip en hot als het nu is. Marktplaats is een goudmijn en ook zie je steeds meer tweedehands winkelconcepten opduiken. In Maastricht zit sinds 2017 JouwMarktkraam. Dit is een franchiseconcept met winkels verspreid over heel Nederland. Het concept is duurzaam en gericht op zowel nieuwe als tweedehands producten.

Je eigen winkel bij JouwMarktkraam

Het principe is heel simpel: je huurt een kraam en daar betaal je een vast bedrag per week voor. Ondernemers Gabo en Marinka verkopen jouw producten en de opbrengst is volledig voor jou. Dit concept is niet alleen handig voor het verkopen van je tweedehandsspullen, zonder de eindeloze biedingen op Marktplaats. Het is ook een goed begin voor startende ondernemers. Je hoeft geen duur winkelpand te huren en jouw producten worden verkocht op een A-locatie in de binnenstad van Maastricht.

JouwMarktkraam Maastricht impressie bregblogt.nl

Verkoopt dat nou een beetje, Breg?

Ik heb met de verkoop van mijn kleding, tassen, schoenen en accessiores een totaalbedrag van €176,30 verdiend. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik gedurende drie weken geen kraamhuur heb betaald, omdat ik dit had gewonnen bij een giveaway. Als ik kraamhuur had betaald, was de opbrengst €106,30 geweest, uitgaande van €70 kraamhuur voor drie weken. Nu heb ik in één keer al mijn spullen in de kraam gehangen en had ik geen voorraad meer over om later nog eens bij te vullen. Hier kom ik aan het einde van dit artikel op terug bij de tips!

kraam bij jouw Marktkraam Maastricht bregblogt.nl

Hoe werkt JouwMarktkraam?

Je huurt een kraam of plank voor een vaste periode. In het overzicht met tarieven zie je welke kramen er zijn en hoelang de minimale huurperiode bedraagt. Ik had een kraam van 1 meter breed met twee planken en twee kledingstangen. Er geldt ook een actie waarbij je de kraam voor drie weken kunt huren voor slechts €70,-

JouwMarktkraam Maastricht grote kledingkraam huur

Je kunt de kraam vullen met al je eigen kleding, maar ook die van je partner of kind(eren). door de planken en de stangen heb je volop mogelijkheden om een leuk winkeltje in te richten.

Als je een webshop hebt, is dit de perfecte plek om jouw spulletjes ‘live’ onder de aandacht te brengen. Je mag ook volop reclame maken voor jouw producten, waardoor je de kans vergroot dat klanten ook naar je webshop komen. Voor zakelijke tarieven kun je contact opnemen met Jouw Marktkraam.

JouwMarktkraam Maastricht bregblogt.nl

Handige app

Als je een kraam huurt, krijg je een eigen barcode. Met deze barcode kun je inloggen in de JouwMarktkraam app. Iedere keer als er een verkoop is geweest, krijg je een melding. Je ziet dan op welke dag er een verkoop is geweest en voor welk bedrag. Ik maakte er een spelletje van om te raden welk product er was verkocht. Je ziet in de app ook het totaalbedrag van jouw verkochte producten.

Tips voor goede verkoop bij JouwMarktkraam Maastricht

Ik heb drie weken mogen ervaren hoe het is om een eigen winkel te hebben en dat was echt super leuk! Ik hield de app als een havik in de gaten en was iedere keer weer blij als er iets verkocht werd! Als jij ook een kraam gaat huren bij JouwMarktkraam Maastricht heb ik nog wat tips voor je!

 • Zorg voor duidelijke en aantrekkelijke prijzen
 • Ik heb op elk label een sticker met mijn logo geplakt, om wat naamsbekendheid voor Breg Blogt te krijgen
 • Zorg dat je producten netjes gestreken, schoon en heel zijn
 • Richt je kraam in als een echte winkel: bijvoorbeeld op kleur, model of maat
 • Aan de voorzijde van je kraam mag je een pronkstuk/set hangen, maak hier zeker gebruik van en style een leuke outfit
 • Kom tussendoor eens kijken hoe je winkel erbij staat en richt hem weer opnieuw in
 • Als je kunt, vul dan tussendoor aan, zodat je niet halverwege al met een lege kraam zit
 • Deel foto’s van jouw eigen kraam op social media, zodat zoveel mogelijk mensen weten dat je een winkeltje hebt

Lijkt het jou wat, om je spullen te verkopen bij JouwMarktkraam? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Verkoop jij weleens tweedehands spullen? Op welke manier werkt dat voor jou het beste?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

 1. Super leuk! Ook je eigen logo is natuurlijk een super idee. Ik ga hier binnenkort eens kijken bij de winkel. Ik denk dat het ook ideaal is voor alle oude babyspullen/kleertjes.

 2. Ik vind het idee ook erg leuk. Je moet alleen zeker weten dat hè voldoende verkoopt. Een kraampje huren kost namelijk best wat geld.
  Bij ons in de buurt is ook zo’n marktkraam winkel. Nog nooit geweest, maar misschien toch eens kijken.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.