Als ik mijn wekker om 5.45 zet, moet het wel een hele goede reden hebben. Al helemaal als ik op een zaterdag zo vroeg uit mijn mandje rol. Voor het mooie bloggersevent Blogger by Nature deed ik dit met alle liefde en ik vertel je graag wat ik heb gedaan en geleerd!

Blogger by Nature

Blogger by Nature is een kennisevent voor bloggers. Het wordt georganiseerd door Marguerita Bisschop van Marstyle.nl, Joyce van de Pas van Mamsatwork.nl en Esmée Branbergen van Website4mama.nl. Deze drie ondernemende dames hebben hun krachten gebundeld en organiseerden in september 2017 de eerste editie van Blogger by Nature. Toen dit een succes bleek, volgde op 2 juni de tweede editie. Tijdens dit event worden verschillende workshops en kennissessies aangeboden, gecombineerd met netwerksessies en een gezellige borrel en lunch.

Deze editie kon je kiezen uit verschillende kennissessies, naast de gezamenlijke ochtendsessie. Ik koos voor Google Analytics en Pinterest, twee platformen waar ik wel mee werk, maar eigenlijk niet genoeg vanaf weet om er ook echt profijt van te hebben. Hierover later meer, eerst even terug naar het begin.

Vroeg uit de veren

Ik stapte om 6.30 in de trein richting Soest. In Weert voegde Nicole zich bij mij, in Eindhoven stapten Charlotte, Janske en Monique in. Druk kletsend waren we voor mijn gevoel in 5 minuten in Utrecht, waar we overstapten naar Soest. Bij de Starbucks pikten we Merel nog op en in de Sprinter sloten Sylvia en Anne-Marie nog aan. Een gezellige club om de dag mee te beginne en we wandelden (uiteraard met een keer verkeerd lopen…) in een kwartiertje naar StayOkay Soest.

Kippenhok met één haan

Voor aanvang van de eerste sessie konden we even koffiedrinken, bijkletsen en de goodiebag ophalen. De goedgevulde goodybag is bij thuiskomst meteen geplunderd door mijn mannen, dus helaas heb ik er geen goede foto’s van kunnen maken. (Ja, I know, dat is niet bloggerlike haha)
Zo veel vrouwen bij elkaar, dat is wel een aardig kippenhok! Er was ook één man die zich had ingeschreven, heel leuk en ook wel stoer om je tussen al die dames te begeven. 😉

Blogger by Nature Moonoloog.nl Aukjeswerelld.nl bregblogt.nl

Ik ken inmiddels aardig wat blogcollega’s en een aantal van hen mag ik inmiddels tot mijn vriendinnen rekenen. Het is steeds weer gezellig om live bij te kunnen kletsen, in plaats van via social media. En ook dit weer ontmoette ik weer nieuwe mensen, wat het nóg leuker maakte!

SEO voor gevorderden

Na de koffie was het tijd voor de eerste sessie van de dag: SEO voor gevorderden door Yoast. SEO is ‘Search Engine Optimization, oftewel: hoe zorg je dat jouw blogs zo goed mogelijk gevonden worden in Google. Caroline van Yoast gaf ons een hele inspirerende workshop, waarbij we zelf ook aan de slag gingen met SEO. Dankzij een handige checklist, kan ik nu bij relevante artikelen nog gerichter schrijven, waardoor er hopelijk nog meer leuke mensen de weg naar mijn blog vinden!

Lunch

Na deze workshop was het tijd voor de lunch! Je weet, ik ben dol op eten, dus ik had me hier ontzettend op verheugd. De lunches in StayOkay zijn goedverzorgd en heel uitgebreid. Ik schepte mijn bordje vol met een salade, broodje, wrap en nam er een kop soep bij. We zaten aan een lange tafel en er werd druk gekletst. Voor we er erg in hadden was het uur voorbij en moesten we weer aan de bak!

Blogger by nature lunch bregblogt.nl

(Ik heb tijdens de kennissessies amper foto’s gemaakt, dus die moet ik je helaas schuldig blijven 🙂 )

Netwerkplein

Op het netwerkplein maakte ik kennis met een aantal nieuwe PR bureaus en merken en kon ik bijkletsen met bestaande relaties zoals RVG media en Search Result. Ik vind het heel waardevol om opdrachtgevers ook af en toe in het echt te ontmoeten, dat praat toch een stuk fijner dan altijd via de mail. Je leert elkaar weer wat beter kennen en onderhoudt de relatie. Veel events voor bloggers zijn in de buurt van Amsterdam, waardoor ik vaak verstek moet laten gaan. Zo’n netwerkplein is ideaal, omdat je dan weer een aantal mensen in één keer spreekt.

Google Analytics

Na een korte pauze was Gea van Jouw Webwinkelcoach aan de beurt om ons alles te vertellen over Google Analytics. Dit is het programma waarin de bezoekersaantallen van mijn website gemeten worden. Denk aan het aantal bezoekers, maar ook hoelang ze gemiddeld op mijn website blijven en welke pagina’s ze bezoeken. Dat is hele waardevolle informatie, want zo kan ik zien welke artikelen het goed doen en waar mijn bezoekers vandaan komen. Hier kan ik dan weer handig op inspelen met bepaalde onderwerpen of door meer aandacht te besteden aan bepaalde social media kanalen. Gea legde alles heel helder uit en ik heb weer een hoop inspiratie om nog meer uit mijn blog te halen. Binnenkort staan er dan ook een paar uur voor ‘GA’ in mijn agenda geblockt!

Pinterest

Ik vind Pinterest echt te gek! Urenlang scrollen langs outfits, interieurs of recepten. Zelf ben ik er redelijk actief (Volg je mij al? Klik hier om naar mijn profiel te gaan!) Er komen ook aardig wat bezoekers vandaan en ik had het idee dat ik er nog niet eens een klein deel uithaal van wat erin zit. Dat dit vermoeden bleek te kloppen bewees Jody Hoogendoorn van Pinacademie. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en al gauw pende ik hele pagina’s vol met tips en ideeën om meer uit mijn Pinterestaccount te halen. Ik ben de volgende dag zelfs al meteen aan de slag gegaan met wat tips en ook voor deze klus staan binnenkort wat uren ingepland.

Borrelen!

Na al deze inspirerende sessies had ik wel een beetje dorst. En honger, want eten is mijn leven dus zit ik niet graag lang zonder. 🙂 Gelukkig wachtte ons op de binnenplaats een lekker glaasje prosecco en heerlijke hapjes. We konden nog gezellig napraten met leuke mensen. De sfeer was echt top en iedereen bruiste van de ideeën en inspiratie. Ik vind het echt tof om zo samen te groeien en van elkaar te leren.

Blogger by Nature 2018 borrel en hapjes bregblogt.nl

Na de borrel haastten we ons met een klein groepje weer terug naar de trein, omdat we in Utrecht nog een hapje gingen eten. Bij TGI Friday’s naast Utrecht CS proostten we met een lekkere cocktail op een geslaagde dag. Zo’n vijftien uur nadat ik thuis vertrok parkeerde ik mijn fiets weer in de tuin. Moe, voldaan en vol ideeën dook ik mijn bed in. Ik verheug me nu al op de volgende editie van Blogger by Nature.

Blogger by nature diner TGI Fridays utrecht bregblogt.nl

Lieve Esmée, Marguerita en Joyce: bedankt voor de goede organisatie en de leerzame sessies. Ik weet zeker dat ik er weer veel aan heb en dat het mijn blog helpt in de groei en ontwikkeling. Jullie zijn toppers!

Ga jij weleens naar een event voor jouw vakgebied?

 

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

  • Hoi Nancy,
   Voor dit event kun je de Facebookpagina van Blogger by Nature opzoeken en volgen.
   Voor andere events is het handig om een netwerk op te bouwen, door je aan de sluiten bij verschillende Facebookgroepen voor bloggers en contacten te leggen met PR bureaus. Zo kom je vanzelf in contact met collega’s en blijf je op de hoogte.

 1. Het was absoluut een geslaagde dag!! Leuk dat jullie nog cocktails gingen drinken achteraf in Utrecht. Ziet er super gezellig uit! Wat een boel info hè? Ik moet het nog steeds allemaal verwerken, haha!

 2. Oooooh wat superlief, ik vond het ook fijn om jou weer even te spreken! De goodiebag was inderdaad erg leuk dit jaar <3

 3. Super leuk!! Ik was er niet mee want: werken, maar echt heel tof om te lezen. Ik ga wel regelmatig naar sport-events, ook een vakgebied ;-), maar een bloggersevent staat echt nog wel op mijn wensenlijstje!

 4. Het was zeker weer een inspirerende dag! Ik heb alles goed opgeslagen en ga er na de vakantie mee aan de slag! Overigens was het ook zeer gezellig weer!

 5. Pingback: Dit was juni 2018! - Breg Blogt

 6. Pingback: Zomer bloghop: ontdek en win! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.