Een roman die razendsnel switcht van een romantische week tussen twee geliefden, naar de mysterieuze verdwijning van één van de twee: dat klinkt wel als een fijn boek toch? Als je Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh leest, schieten de complottheorieën door je hoofd en kun je zomaar snotterend eindigen…

Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk.

Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.

En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Romantiek, twijfel, mysterie…

Ik las bovenstaande beschrijving, die mij direct triggerde. Ik hou wel van een beetje mysterie en drama en dat kun je in dit boek zeker vinden. Het verhaal wordt verteld door de ogen van Sarah Mackey die op een dag hopeloos verliefd wordt op Eddie David. Ze brengen samen zeven perfecte dagen door, tot Eddie ineens verdwijnt.
Het verhaal van Sarah wordt afgewisseld met brieven, geschreven door een onbekende afzender. Later wijzigt het perspectief nog naar dat van Eddie, waarmee het mysterie langzaam ontrafeld wordt…

Toen ik halverwege het boek was, wist ik zeker hoe het zou eindigen. Ik was er zelfs zo van overtuigd dat ik de plot op een briefje wilde schrijven, om aan het einde te zien dat ik gelijk had. Nou, ik zat er dus mooi helemaal naast! Rosie Walsh heeft een aantal mooie plotwendingen verwerkt in dit boek, waardoor je als lezer volledig op het verkeerde been wordt gezet. De op het eerste gezicht wat voorspelbare verhaallijn blijkt dus verre van voorspelbaar wanneer het plot zich ontrafelt. Ik hou daarvan en vind het inspirerend en knap als een schrijver dat kan.

In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl van Rosie Walsh. Ze schrijft heel beeldend en heeft een eigen stijl. Eenmaal gewend kon ik het boek niet meer wegleggen en vloog ik er als een malle doorheen. En ja, ik eindigde dus snotterend met een zakdoekje in mijn hand.

Aanrader dus?

Als je houdt van een vlot leesbare roman met hele verrassende wendingen, dan raad ik je Zeven perfecte dagen zeker aan! Het boek bevat humor, romantiek, drama en een vleugje mysterie, een heerlijke cocktail als je het mij vraagt! 🙂

Ben je benieuwd naar dit boek? Je bestelt het makkelijk bij Bol.com via onderstaande afbeelding. (aff.)

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.