Vanaf het moment dat onze overkapping stond, ik geloof dat het in 2013 was, heb ik Etienne aan zijn hoofd gezeurd over een loungebank. Ik bracht bij vlagen uren door op Marktplaats en op websites van bouwmarkten en tuinmeubelzaken. Toch kwam het er maar niet van, want we vonden nergens DE loungebank die we allebei mooi vonden. Tot ik op een dag zand ging kopen voor de zandbak…

 

Houten loungebank of kunststof loungebank?

De meeste loungebanken die je ziet zijn van wicker, een soort weerbestendige kunststof. Deze loungebanken zijn er in veel soorten en maten. En in verschillende prijzen. Hoe comfortabeler de bank, hoe hoger de prijs. Houten loungebanken zie je ook steeds meer, maar hier zat ook nooit dat ene geweldige exemplaar bij. Ik kwam regelmatig een leuke bank tegen, maar iets hield me dan tegen. De ene keer was het de kleur, de andere keer de afmeting of de prijs.

Even zand halen…

Op een zondagmiddag in het voorjaar reed ik even naar de bouwmarkt voor een zak zand. Laurens wilde graag in de zandbak spelen en aangezien de inhoud daarvan inmiddels overal in de tuin verspreid lag, was het tijd om hem bij te vullen. Ik reed even gauw op en neer, zonder telefoon op zak.
Terwijl ik door de bouwmarkt struinde (ik vind dat dus echt leuk, who’s with me?) viel mijn oog op een houten loungebank. ‘Well hello, beauty!’ was mijn eerste gedachte. Ik besloot om er even op te gaan zitten, gewoon voor de lol. Ik ging zitten, zakte weg in de kussens en wist dat hier iets gebeurde. Ik had dus geen telefoon bij me, dus ik kon Etienne niet bestoken met appjes.
Met 25 kilo speelzand in mijn armen stommelde ik even later blij de tuin in. ‘Schat! Ik heb DE loungebank gevonden!’ Etienne keek me aan met een blik van ‘Daar gaan we weer…’ en toch pakte hij de laptop om te zien wat ik nu weer had gespot. Hij vond de bank en zag dat er online 25% korting op zat. Hatsikidee! Na wat ‘Zullen we?’ en een hoop argumenten van mijn kant, was het de beurt aan de Roodharige Hunk om in de auto te stappen. Een uurtje later kwam hij thuis met DE bank, die hij met de online korting had gescoord. YES!

Bouwpakket voor dummies

Toen we de bouwpakketten openden, waren we allebei in de veronderstelling dat we binnen een uurtje op de bank zouden liggen met een koel biertje in de hand. Uiteraard was dit niet het geval en bleek het de evil twin van een Ikea kast te zijn, inclusief schroefjes die overbleven. 😉 Na drie uur zwoegen (het was ook nog eens 25 graden) konden we eindelijk neerploffen. En daarmee viel alles op zijn plaats. De tuin is compleet, we hebben er een tweede woonkamer bij en zijn klaar voor de zomer.

Houten loungebank in de achtertuin

Goed, genoeg geouwehoerd, ik ga jullie laten zien waar ik nou zo vreselijk enthousiast over ben!

Houten loungebank bregblogt.nl Gamma Jordi

Loungebank Gamma bregblogt.nl

De tuin is zo echt helemaal af. In het voorjaar plant ik links en rechts steeds nieuw perkgoed, om het geheel lekker veel kleur te geven. In de zomer plaatsen we altijd nog een parasol bij de overkapping, omdat de zon dan erg warm kan zijn en je bijna wegdrijft. Die extra schaduw is dan meer dan welkom!  Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, tegenwoordig is er een ruime keuze binnen het aanbod aan parasols. Grotere tuinen lenen zich meer dan goed voor bijvoorbeeld een zweefparasol, waarbij er voor kleinere ruimtes zoals bijvoorbeeld een balkon de zogenaamde balkonparasol weer perfect is. Ook kun je kiezen voor een zweefdoek, die voor zowel grote als kleine buitenruimtes geschikt is.

houten loungebank in de tuin bregblogt.nl

Tijdens de halve finale van het songfestival hebben we er ook écht een woonkamer van gemaakt, met televisie en al:

houten loungebank tv woonkamer in de tuin bregblogt.nl

En, wat vind je ervan? Dit is toch een paradijsje zo hè? Heb jij ook zo’n fijne loungehoek in je tuin?

houten loungebank tuin inspiratie tuininrichting bregblogt.nl
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Wat een heeeeeerlijke bank. Wij hebben ook een loungeset staan, sinds een jaar of twee. Inderdaad wel een flinke uitgave maar nog geen moment spijt van gehad.

  2. Heel mooi geworden. Daar wil je toch nooit meer weg? Duimen dat het de hele zomer mooi weer blijft. Oke en af en toe wat water voor de plantjes.

  3. Pingback: Alcohol Tag | Welke drankjes zijn mijn favoriet? - Breg Blogt

  4. Pingback: Dit was juni 2018! - Breg Blogt

  5. Pingback: Zo blijven wij in beweging!* - Breg Blogt

  6. Pingback: Inspiratie: Sierkussens voor extra kleur, warmte en comfort* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.