De zomervakantie loert al om de hoek en overal om me heen hoor ik mensen plannen maken. Dit jaar hebben wij voor het eerst ook te maken met schoolvakanties, wat gelijk staat aan 6 weken entertainment regelen voor je kind. Ik vertel wat we dit jaar gaan doen en wat er op ons ‘daar willen we heen-lijstje’ staat!

Naar de zon?

Als je me nu vraagt wat ik het allerliefste zou willen doen, is dat een bikini en wat zomerkleding in een koffer droppen, naar het dichtstbijzijnde vliegveld rijden en vertrekken naar een zonnige bestemming. Toch gaat dat hem dit jaar heel waarschijnlijk niet worden. Gelukkig is er geen man overboord, we gaan het dit jaar gewoon eens anders aanpakken.

Een grote vakantie of een heleboel kleintjes

We zaten in dubio of we er 10 dagen met het vliegtuig tussenuit zouden gaan, toen we ons realiseerden dat dat aardig in de papieren zou lopen. En voor dat geld bleken we ook een heleboel kleine vakantietripjes te kunnen doen! Zo zijn we afgelopen weekend al gaan kamperen in de achtertuin. Zodra het mooi weer wordt en Laurens heeft echt zomervakantie, willen we lekker naar Zeeland. We houden niet van de hele grote toeristische campings, dus zullen neerstrijken op een kleinere, rustige camping, vanuit waar we dan leuke dingen kunnen ondernemen.

Oh Happy DAy #44 Camping Oriental Bregblogt.nl

Limburg Lonkt

Vorig jaar zijn we ook spontaan een weekje naar Frankrijk gereden, wat goed is bevallen. Toch kiezen we er bewust voor om dit jaar op avontuur te gaan in ons eigen land. Er is zoveel leuks te doen en te ontdekken! Alleen al in ons eigen Limburg, dat naar je lonkt als een grote bak B&J in de vriezer van de supermarkt. Ik ben bezig om een aantal leuke campings uit te zoeken, waar we dan losse weekendjes kunnen gaan kamperen. Op vrijdagmiddag de auto inladen en op zondag of maandag weer terug. Een paar dagen op de camping zijn voor ons echte ontspanning en ideaal om de batterij weer op te laden.

bregblogt.nl wijngaard sint martinus vijlen limburglonkt

Zes weken schoolvakantie, hoe lossen we dat op?

Laurens is gezegend met 2 oma’s en een opa die heel graag veel tijd met hem doorbrengen. Daarom gaat hij een weekje naar mijn moeder en een weekje naar mijn schoonouders in de zomervakantie. Het zal de eerste keer zijn dat Laurens langere tijd gaat logeren in Dordrecht en mama heeft al een hele lijst met leuke uitstapjes bedacht. Het doet me denken aan mijn eigen jeugd, toen ik bij mijn opa en oma in Zwijndrecht ging logeren. Ik vind het te gek en heel bijzonder dat mijn eigen zoon nu ook zulke herinneringen mag gaan maken met oma.
Met mijn schoonouders zal hij ook een leuk programma hebben, dat bestaat uit bezoekjes aan de speeltuin, de dierentuin, een pretpark en ook lekker thuis in de tuin aanrommelen.
Voor ons is dat echt heel relaxed, omdat we dan niet zoveel weken hoeven op te vangen in de zomer. In de overige weken kunnen we met wat schuiven alles goed opvangen, dus dat is heel fijn!

Laurens zusje bregblogt.nl

 

Naar de Efteling

De Efteling staat ook dit jaar weer op ons ‘daar willen we heen-lijstje’. Ik heb eerder een artikel geschreven over het nieuwe GuestHouse Hotel en nu wil ik daar het liefst morgen al naartoe. 😉 Vorig jaar september hebben we een weekend in de Efteling doorgebracht met de familie, we sliepen toen in Efteling Bosrijk. Dat was echt zo relaxed, je had alle tijd om door het park te struinen en het huisje was echt te gek.

Hans en Grietje bregblogt.nl

In de achtertuin

Naast de weekendjes en minivakanties wil ik vooral ook veel tijd thuis doorbrengen. We hebben zo’n ontzettend fijne achtertuin, waar ik heel erg graag ben. Sinds kort staat er eindelijk een supertoffe loungebank onder de overkapping, dus wat mij betreft is de tuin compleet.
Voor Laurens hebben we een groot zwembad en hij heeft een modderkeuken (ook daarvan volgt nog een artikel haha) dus die hoeft ook nergens meer naartoe. Lekker met een boekje erbij chillen, ‘s avonds de bbq aanslingeren: ik zie het al helemaal voor me!

Wat zijn jouw vakantieplannen voor deze zomer?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wij gaan naar Drenthe met de kinderen. Daarnaast gaan de oudsten allebei een weekend met mijn moeder weg. De ene naar Harderwijk en de andere naar Scheveningen.

    Die 6 weken vliegen voorbij. No worries ??

  2. Klinkt nu al als een heerlijke zomervakantie.
    Het Ozebos in Gulpen is ook een hele leuke camping 🙂
    Wij gaan in totaal 18 dagen op vakantie, waarvan 16 naar het Gardameer.

  3. Wij gaan naar Eerbeek toe, Landal Coldenhove, overmorgen. En hij houdt de hele week regen, maar daar laten we onze vakantie niet door verpesten. En in september naar Center Parcs Erperheide. Prima zo in Nederland, we hoeven niet per se naar het buitenland toe

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.