Een thriller van ruim 500 pagina’s die je heen en weer slingert tussen hoop en vrees. Je waant je in de straten van Buenos Aires en je wilt als lezer maar een ding weten: hoe loopt dit af en wat is er gebeurd? Ik verslond deze week de ijzersterke thriller ‘Als mijn dochter’ van Gustavo Malajovich…

Als mijn dochter – Gustavo Malajovich

De vierjarige Moira komt nooit aan op het feestje waar ze met haar nanny heen zou gaan. Onderweg verdwijnen ze spoorloos in het metrostation…

Haar ouders vestigen hun hoop op het politieonderzoek. Maar als de maanden verstrijken zonder duidelijke aanknopingspunten en de Argentijnse politie niet te vertrouwen blijkt, besluit Fabián het heft in eigen handen te nemen.

Frustratie, woede, ontreddering en wanhoop wisselen elkaar in hoog tempo af. Als mijn dochter is een zenuwslopende thriller die de lezer meevoert naar de volstrekte paniek van een vader op zoek naar zijn dochter.

Verrassend en moeilijk weg te leggen

Deze thriller heeft mij verrast en laten zien dat je niet bij alle thrillers met samengeknepen billen de pagina’s omslaat of dat je amper durft te gaan slapen. De afwisseling tussen spannende scènes en stukken waarin het meer op een roman lijkt, vind ik heel prettig. Toen ik de pil van 540 pagina’s in mijn handen kreeg, had ik geen idee wat me te wachten stond. Ik had bovenstaande tekst gelezen en dat was het. Het verhaal is indrukwekkend, meeslepend en ijzersterk geschreven. De schrijfstijl van Gustavo Malajovich is heel beeldend, waardoor je echt het idee hebt dat je door de ogen van de verschillende personages meekijkt. Tussendoor zitten hele subtiele en droge grapjes verwerkt, die het boek vlot leesbaar maken en je af en toe even laten ontspannen.

De reis die Fabián doormaakt na de verdwijning van Moira is de grootste angst van iedere ouder. De onzekerheid, de vragen, het verdriet. Malajovich beschrijft het treffend en tot in detail, echt heel knap. Ik ga je niet teveel vertellen over wat er allemaal gebeurt, want juist die onwetendheid heeft mij ontzettend laten genieten van dit boek. Ik kan je wél vertellen dat er een aantal hele verrassende plotwendingen in zitten. Ik heb al menig boek gelezen en mijn fantasie slaat vaak al na pagina 2 op hol met allerlei complottheorieën. In dit boek zat mijn fantasie er steeds weer naast en dat vond ik heel tof!

Je kunt het boek makkelijk bestellen via onderstaande link (aff)

Ken jij deze thriller al? Welke thriller heeft jou weleens volledig gegrepen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Jaaaaa ik doe heel graag mee! Zeker omdat het een ebook is. Ik heb al jaren ereader dus winacties met papieren boeken sla ik meestal over…..
  Ik houd het meest van thrillers dus op mijn lijf geschreven.

 2. Nicolle Klinkenberg Antwoord

  Altijd op zoek naar goede boeken voor onze NL boekenclub in Shanghai;)

 3. Oh heel graag, lekker lezen op bed met de airco aan als de kinderen op bed liggen :).

 4. De Vos Annick Antwoord

  Ik doe graag mee. Lijkt me een heerlijk, spannend e-book. En er mag er eentje bij op mijn ereader.

 5. Ik zou dit boek graag willen winnen voor mee te nemen op vakantie. Wij vertrekken 24 juni naar Egypte. ?

 6. Manon Geurts Antwoord

  Jaaaa.. ik doe zeker graag mee! Ik heb nog nieuw leesvoer nodig voor onze vakantie in La France 🙂

 7. Jaaaa! Super tof!! Ik hou van lezen, ik hou van thrillers! En laten we het maar niet hebben over Buenos Aires en Argentina! Deze stad en dit land hebben voor altijd een bijzondere plek in mijn hart! My home away from home! ?

  Lijkt me heerlijk leesvoer voor deze zomer!

 8. Leuk, ik doe mee, ik ben dol op lezen en helemaal met het vooruitzicht op de zomer vakantie, wil ik deze triller wel mee nemen in mijn vakantie koffer 🙂

 9. Marion Swijghuisen Reigersberg Antwoord

  O jaaaa dit boek wil ik ook wel heel graag lezen!! ??

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.