Er was eens een knappe, roodharige man: de Roodharige Hunk. Hij hield van gadgets en technische snufjes, al was dat niet altijd zo geweest. Lange tijd had hij zich in het smartphone tijdperk staande gehouden met een degelijke Nokia, waar het internet niet eens op werkte. In de loop van de tijd ging hij toch overstag, al bleek al gauw dat hij en smartphones niet de beste match waren…

De eerste smartphone…

De jongeman, ook wel bekend als de Roodharige Hunk, stond niet bekend als hipster of trendsetter. Hij vond het vooral belangrijk dat de smartphone in kwestie deed wat hij moest doen. In de eerste jaren van zijn smartphonecarrière was het nog makkelijk. Hij werkte toen bij een groot telecombedrijf, waar hij een smartphone aangeboden kreeg. Zo kabbelde het een aantal jaar rustig verder en de Roodharige Hunk moest toch wel erkennen dat het reuze handig was, zo’n smartphone.

Lekker makkelijk…

Na zijn vertrek naar een nieuwe werkgever, stopte het abonnement en moest hij zelf zijn smartphone regelen. Hij koos al gauw voor een sim only abonnement. Want, zo redeneerde hij: dan kon hij voordelig een los toestel kopen en bleven zijn abonnementskosten laag. Hij wilde  graag een mooie Samsung Galaxy, maar besloot om het toch op deze manier te doen. Het ging een tijd lang prima, tot op een gegeven moment het noodlot toesloeg…

De Roodharige Hunk maakte een onhandige beweging, waardoor zijn – nog best wel nieuwe – smartphone op de grond kletterde. Er zat een beschermend hoesje omheen, maar dit mocht helaas niet baten. De oh-zo-fijne smartphone met al zijn fijne snufjes had een flinke deuk opgelopen. Figuurlijk dan, want aan de buitenkant was niets te zien. Dwars over het scherm liep een lichtgevende streep, die het onmogelijk maakte om het toestel nog goed te gebruiken.

Een nieuwe zoektocht…

Nu was de Roodharige Hunk uit het makkelijke hout gesneden. Hij wilde zijn vingers niet branden aan eindeloze reparatieprocedures, dus hij besloot om op jacht te gaan naar een nieuwe smartphone. Zou hij dan nu wel voor de Samsung Galaxy gaan? Voor iemand die daar tot een paar jaar geleden weinig interesse in had, ging hij zeer grondig te werk. Avond na avond struinde hij de meest bijzondere websites af. Hij maakte een digitale wereldreis en vergeleek, klikte en zocht. Uiteindelijk vond hij een toestel dat aan al zijn wensen voldeed, geen Samsung Galaxy, maar een mooie van Sony. Hij was helemaal in zijn nopjes met zijn nieuwe toestel. Een beschermhoesje hoefde er niet omheen, hij zou dit keer wel wat voorzichtiger zijn. Tot die ene ochtend in april…

PLONS!

PLONS! Dat telefoons niet kunnen zwemmen weet iedereen. De Roodharige Hunk was dit blijkbaar even vergeten en zo stond hij beteuterd te kijken naar zijn telefoon die ronddreef in de wc pot. De nachtmerrie van iedere telefoonjunkie.

Zijn vrouw keek het allemaal met lede ogen aan, terwijl zij stiekem giechelde achter haar hand. Ze pakte een grote bak, kieperde er een half pak rijst in en legde de telefoon erin, terwijl de Roodharige Hunk een beetje beteuterd stond te bedenken wat er nou was gebeurd. Gelukkig had zijn vrouw nog een oud toestel liggen, waar hij in ieder geval even mee vooruit kon. Dat het toestel goud was en er een grote sticker met ‘Soul Diva’ van een bezoekje aan het Jaz Hotel achterop geplakt zat, moest hij maar voor lief nemen…

Het rijstbad mocht helaas niet baten. De telefoon was zo geschrokken van zijn zwemavontuur, dat hij het compleet had begeven. Er zat dus niets anders op dan opnieuw de zoektocht starten…

Eind goed al goed?

Wederom vulden de avonden van de Roodharige Hunk zich met de zoektocht naar een nieuwe smartphone. Hij zocht, klikte en scrolde. Nu dan toch de Samsung Galaxy, waar zijn vrouw zo blij mee was? Hij vergeleek, klikte nog meer en uiteindelijk vond hij zijn nieuwe grote liefde. Nou ja, naast zijn vrouw dan natuurlijk. Het was, ironisch genoeg, weer een Nokia, maar dan wel een nieuw en fancy model. De Roodharige Hunk vlijde zichzelf op de deurmat voor de brievenbus en wachtte geduldig op de komst van zijn nieuwe liefde. Toen zij elkaar eenmaal diep in de ogen konden kijken wist de Hunk: ik ga goed voor jou zorgen.

En ze leefden nog lang en gelukkig…. (Tot ook deze telefoon weer ongelukkig ten val komt, maar dan zou het geen sprookje meer zijn)

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met T-Mobile. Lees hier meer over mijn werkwijze rondom samenwerkingen.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.