♪Going to the chapel and we’re gonna get maahaahaarieeed ♪

Dit is helaas geen huwelijksaankondiging, maar dat neemt niet weg dat ik lekker wel over trouwen ga schrijven. Over leuke jurkjes in het bijzonder. Jurkjes die jij als gast kunt dragen naar de bruiloft van je broer, zus, neef, nicht, vriend, vriendin of wie dan ook. Jurkjes die je daarna overigens ook nog prima kunt dragen, want het zou zonde zijn om ze na één keer dragen in de kast te hangen, nietwaar?

Ik vind het zelf altijd leuk om me te kleden voor een huwelijk. Zo’n dag is veel bijzonderder dan een ‘gewoon’ feestje en daarom wil ik altijd dat alles tot in detail klopt. Misschien volg je mijn blog al een tijdje en kun je je nog herinneren dat we in 2016 een ‘Bohemian Chic wedding’ hadden in Italie? Daar ging ook de nodige styling voorpret aan vooraf!

Afgelopen weekend waren wij te gast op een prachtige bruiloft. De dresscode voor het feest was black tie dus mocht ik me die avond hullen in een galajurk en Etienne in zijn mooie smoking. Die dresscode maak ik niet meer zo vaak mee en daarom was het extra leuk om me weer helemaal op te tutten. (Later deze week deel ik er nog een foto van in een nieuwe Oh Happy Day!)

In dit inspiratie artikel wil ik je een aantal vrolijke jurkjes van Esprit laten zien, die perfect zijn voor een zomerse bruiloft. En daarna draag je ze, met een paar sneakers, een spijkerjasje of een paar fijne sandaaltjes, gewoon door!

We beginnen met deze fleurige maxidress. Heel feestelijk en zomers. Hij staat leuk met een paar sandalen met sleehak of met mooi versierde slippertjes.

Maxidress bloemen Esprit bregblogt.nl

Heel leuk vind ik deze lichtroze jurk met plissé rok en driekwart mouwen. Hij is gekleed, maar niet té opgedirkt en volgens mij zit hij heerlijk!

lichtroze jurk plisse rok Esprit bregblogt.nl

Nog een jurk met een strikceintuur. Deze heeft wat kortere mouwen dan de roze hierboven. Het lichte blauw is perfect voor een zomerse look. Leuk met sandaaltjes of ballerina’s. lichtblauw jurkje strikceintuur esprit bregblogt.nl

 

Deze lichtroze jurk met kant en vleermuismouwen is wat opvallender. Ook denk ik dat je hiervoor wel een mooi kleurtje moet hebben, anders kan het wat flets ogen. kanten jurk jersey voering esprit bregblogt.nl

Deze jurk met organza bewerking en uitlopende rok vind ik prachtig! Hier zou ik me echt een prinses in voelen!Jurk met organza dessin esprit bregblogt.nl

Ik zou Breg niet zijn als er niet ook een donkerblauwe jurk in het rijtje stond. Dit exemplaar met opengewerkt kant is iets langer en door de uitlopende rok vanaf de taille ideaal om een buikje te verbergen. 😉jurk met opengewerkte kant esprit Bregblogt.nl

Dan een opvallender exemplaar. Deze fuchsiaroze jurk met kant en v-hals staat volgens mij prachtig bij een wat gebruinde huid en dan met schoenen met een printje of in een knalkleur. Jurk kant fuchsia esprit bregblogt.nl

Tussen al het roze en blauwe feestgedruis is deze lichtgele jurk met carréhals en kant een frisse afwisseling. De hals en de mouwtjes geven hem een lieve uitstraling. gele chiffon jurk met carréhals esprit bregblogt.nl

Dan toch weer terug naar roze! Deze jurk met vleermuismouwen is eenvoudig en toch heel feestelijk door de stof en de mouwen.

chiffon jurk Esprit bregblogt.nl

Oké, ook nog een keer een donkerblauwe jurk. Deze met stippen en strikceintuur valt net op de knie en is perfect af te maken met een paar pumps of sandalen met een hak. chiffon jurk blauw stip Esprit bregblogt.nl

 

Jurkjes voor een zomerse bruiloft inspiratie bregblogt.nl

Heb jij veel bruiloften dit jaar? Wat vind jij een fijne outfit om naar een huwelijk te dragen? En waar shop je dan het liefst?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Esprit. Lees hier meer over mijn werkwijze rondom samenwerkingen.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

 1. Anne-Marie de Keijzer Antwoord

  Beste Breg,

  Ik zie op je blog een super leuk jurkje staan! Ik heb binnekort een bruilift en ik zou die jurk graag willen kopen maar ik kan hem niet vinden op de site van Esprit. Het gaat om het lichtroze plisse jurkje.
  Zou je me misschien verder kunnen helpen?

  Groetjes,
  Anne-Marie de Keijzer

  • Hoi Anne-Marie,
   Dit artikel schreef ik in 2018 met afbeeldingen uit de toenmalige collectie van Esprit. Het kan dus goed zijn dat de jurkjes niet meer verkrijgbaar zijn, helaas!
   Wellicht kun je eens googelen op roze plissé jurk?

   Succes en alvast veel plezier op de bruiloft!

   groetjes,

   Bregje

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.