Een broodje shoarma gaat er altijd wel in. Tot voor kort aten we het altijd met ijsbergsla en knoflooksaus. Tot ik besloot om wat te experimenteren en dat resulteerde in een goedgevuld broodje shoarma met groenten!

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 4 grote pitabroodjes (of 8 kleine, afhankelijk van hoeveel je eet)
  • 500 gram shoarmareepjes (of gekruide vegetarische reepjes)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • feta

Bereidingswijze

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de paprika in reepjes of blokjes en de courgette in halve plakjes. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en als deze goed heet is bak je de uienringen zacht en glazig. Voeg dan de paprika en de courgette mee, tot deze gaar en een beetje bruin zijn. Ondertussen doe je in een wok of hapjespan een scheutje olie en hierin bak je vervolgens de shoarmareepjes bruin en gaar. Voeg de groenten erbij en bak dit nog een minuutje samen op.

Je kunt de pitabroodjes bakken in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik doe ze zelf ook vaak in de broodrooster, maar dan kun je er maar 2 tegelijk bakken.

Snijd de pitabroodjes van boven een stukje open, zodat je het broodje in één hand open kunt knijpen. Vul het broodje met het shoarma-groentenmengsel en leg het broodje op een bord. Strooi er wat feta overheen en naar smaak nog een beetje knoflooksaus, sambal of cocktailsaus.

Variatietips:

  • je kunt volop variëren met groenten: denk aan champignon, wortel, aubergine, asperges etc.
  • Vervang de pitabroodjes door zelfgebakken naanbrood. Op MyHappyKitchen vind je er een lekker en heel makkelijk recept voor!
  • Je kunt in plaats van een broodje ook kiezen om de shoarma-groentenschotel te serveren met rijst.

> Wil je meer recepten ontdekken? Klik dan hier <<

EET SMAKELIJK!

p.s. ik vind het super om te horen wanneer je een recept van me hebt gemaakt. Je kunt me altijd taggen of een berichtje sturen op Facebook, Instagram of Twitter!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.