Als je ‘Zomerliefde’ van Erica James leest, kun je niet anders dan vertragen en je laten meeslepen in het relaxte leven op het Griekse eiland Corfu. Alhoewel, heel relaxed is het er niet altijd, als de Engelse Izzy er een paar weken neerstrijkt voor een welverdiende vakantie…

Zomerliefde – Erica James

Izzy is hard toe aan vakantie, na een vermoeiend jaar op de school waar ze werkt. Haar relatie is op de klippen gelopen en ze moet ook hoognodig weg van haar verbitterde moeder. Haar vrienden Laura en Max hebben een prachtig huis op het Griekse eiland Corfu. Ze nodigen Izzy uit om haar vakantie bij hen op het eiland door te brengen. Alle ingrediënten voor een romantische zomer zijn aanwezig: de op George Clooney lijkende buurman Theo, zijn vriend Marc, die spannende thrillers schrijft en zon, zee en strand.

Vertragen onder de Griekse zon

Erica James schreef deze roman in 1993. Dat is het jaar waarin ik 12 was en de wereld zo anders was dan anno 2018. Er waren nog geen mobiele telefoons, laptops of internet. Als je contact met het thuisfront wilde onderhouden kon je bellen of een brief sturen. Door het ontbreken van alle digitale en sociale prikkels, heeft dit boek een heerlijke rust over zich heen. Tegelijkertijd is het verhaal tijdloos en voelt het helemaal niet alsof het 25 jaar geleden is geschreven. Dat vind ik echt te gek aan de schrijfstijl van Erica James. Ik heb al meerdere boeken van haar hand gelezen en daarbij heb je eigenlijk nauwelijks door wanneer een verhaal zich afspeelt.

Goed, terug naar Corfu. Zodra de buurman van Max en Laura, de knappe Theo, Izzy ziet is hij verkocht. De vraag is alleen of het hem lukt om Izzy’s hart te veroveren. Ze is nogal lomp gedumpt door haar ex en daardoor heeft ze weinig, wat zeg ik, geen vertrouwen meer in de mensheid. Als Theo’s vriend Marc ten tonele verschijnt krijgt de roman een andere wending. Marc heeft een heftig verleden en hij draagt een zware last met zich mee. Dit vond ik een verrassend element, omdat ik de romans van Erica James meestal wat luchtiger vind. Toch was het absoluut niet vervelend. Het geeft extra diepgang aan het verhaal en zuigt je als lezer helemaal mee. Ik zal niet verklappen wat er verder gaat gebeuren met Izzy, dat moet je echt zelf lezen. Wel kan ik je vertellen dat het plot verrassend is en niet iedereen zo is als hij of zij op het eerste gezicht lijkt te zijn.

Een aanrader dus?

Wanneer je het heerlijk vindt om je onder te dompelen in een beeldend geschreven verhaal met romantische, spannende en grappige ingrediënten, dan zeg ik: GA DIT BOEK LEZEN! Geloof me, je krijgt er geen spijt van. Ik vond het heerlijk om even te vertragen en mee te genieten van de tijd waarin de communicatie langzaam en vol aandacht verliep. Zomerliefde is een zalige roman voor op je strandstoel, in je hangmat of gewoon thuis op de bank.

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Je kunt het eenvoudig bestellen bij Bol.com via onderstaande link (aff.)

Welk boek staat op jouw lijstje om te lezen komende zomer?

Ik heb dit boek ontvangen van Uitgeverij de Fontein. Dit beïnvloedt op geen enkele wijze mijn mening. 🙂

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.