Het is al een paar weken aan de gang. Gefluister, gegiechel en stiekem gedoe. Twinkelende ogen en gesprekken die stil vallen als ik binnenkom…

Ze worden ieder jaar beter in dat stiekeme gedoe. Ik krijg amper iets mee. Als we over zondag praten, zie ik een paar lichtblauwe ogen oplichten, waarna ze vluchtig de blik van zijn partner in crime zoeken. ‘Mag ik iets zeggen?’ lijken ze te vragen. ‘Nee, niks zeggen!’ zeggen de andere ogen zonder woorden. Meer gegiechel volgt en hij zegt ‘Ik zeg niks hoor!’ met een grote grijns op zijn gezicht.

Ik kijk geamuseerd van links naar rechts en weer terug, terwijl ik me als een volleerd Oscar-waardige actrice van de domme houd. Deze voorpret is zó ontzettend leuk om als toeschouwer te mogen meemaken.

Als ik vanochtend terugkom met de wekelijkse boodschappen, staan ze op de stoep. Met hun rug naar me toegekeerd, staan ze weer te fluisteren en te giechelen. Ik doe het autoportier open en vraag of ik al mag uitstappen of dat ik ze dan stoor. ‘Kom maar!’ roepen ze. Ik stap uit de auto en daar wacht mij vast een mooie verrassing.

Voor me staat mijn bijna-kleuter met een bos bloemen. ‘Deze krijg je nu al voor Moederdag, omdat we morgen niet thuis zijn.’ Hij straalt van oor tot oor als hij me trots vertelt dat hij de bloemen zelf heeft uitgekozen. ‘Weet je waarom ik deze bloemen heb gekozen mama? Omdat ik ze zo mooi vind!’ Terwijl mijn hart uit elkaar barst van liefde, geef ik hem een dikke knuffel. Ik doe alsof mijn neus bloedt als beide mannen nog even naar boven sluipen. Kasten gaan open en dicht en weer hoor ik gegiechel.

Jarig zijn vind ik één van de leukste dagen van het jaar. Maar sinds 2014 heeft Moederdag mijn verjaardag wel van de troon gestoten. Of in ieder geval staan ze op een gedeelde eerste plaats. De hele voorbereiding, de geheimpjes, het gegiechel en het stiekeme gedoe: wat mij betreft mag dit nog 30 jaar zo doorgaan.

Ik ben benieuwd naar de verrassingen die me morgen te wachten staan. Het klinkt heel cliché en zo zoet als een suikerspin, maar de dag doorbrengen met mijn mannen is steeds weer een cadeautje, dat doe ik nou eenmaal het aller- aller- allerliefst!

Ik ben me ervan bewust dat niet alle vrouwen Moederdag op deze manier kunnen of zullen beleven. Toch wens ik jullie allemaal een hele mooie dag toe. Of je nou mama bent of het zo graag wilt zijn. Of je met je eigen mama samen bent of haar helaas moet missen op deze dag. Ik wens je veel zonnestraaltjes en mooie nieuwe herinneringen toe. ♥

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Heerlijk he?! Hier was het ook één groot complot met de meiden en papa 😉 superleuk! Hoop dat je genoten hebt vandaag!

    • Beetje late reactie van mij, maar heb een hele fijne dag gehad! Ontbeten buiten de deur en daarna lekker in pyjama op de bank films kijken samen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.