Als ik de maandelijkse vaste lasten op een rijtje zet, ga ik niet direct vreugdedansjes maken. Hypotheek, energie, verzekeringen…voor niets gaat de zon op zullen we maar zeggen! Wij checken regelmatig de tarieven van onze vaste lasten en kijken waar we kunnen besparen. Ik deel mijn tips met je!

Energie

Voor energie, ik heb het hier in ons geval over gas en elektra, zijn tegenwoordig veel aanbieders. Na onze verhuizing in 2012 zijn we overgestapt naar NLE en daar zitten we nog steeds. Ieder jaar neemt mijn wederhelft even de tijd voor een rondje energievergelijk, om te kijken of onze tarieven nog scherp zijn. De ene keer zetten we het tarief vast voor één jaar, de andere keer voor drie jaar. Dit hangt vooral van het aanbod op dat moment af. We besparen hiermee heel wat tientjes per jaar!

Televisie, telefoon en internet

We hebben voor televisie, telefoon en internet een totaalpakket, eveneens van NLE. Zij werken hiervoor met het netwerk van KPN, waardoor we interactieve televisie hebben. Vaak is het de voordeligste optie om alle drie de onderdelen op te nemen in je pakket, ook al gebruik je de vaste telefoon bijvoorbeeld niet (zoals in ons geval). Ook voor deze diensten loont het zich om regelmatig de prijzen met andere aanbieders te vergelijken. Of om, als je contract bijna afloopt, even te bellen met je aanbieder, om te kijken of ze je een leuke korting kunnen aanbieden bij een verlenging.

besparen op vaste lasten bregblogt.nl

Verzekeringen

Hier gaat ook een flink bedrag naartoe elke maand. Zorgverzekering, inboedelverzekering, autoverzekering: je betaalt er aardig wat voor, maar als er dan iets gebeurt is het ook wel erg fijn dat je geen extra kosten hebt en je verzekeringsmaatschappij de schade voor je afhandelt.

Qua zorgverzekering vind ik het ieder jaar weer een hele toestand om te kijken waar ik voordelig uit ben. Toch merk ik dat het ieder jaar wel de moeite waard is om er even kritisch naar te kijken. Zo koos ik in het verleden bijvoorbeeld altijd voor een aanvullende verzekering waarbij ik een ruime vergoeding kreeg voor mijn bril(len). Maar toen ik de extra premie die ik daarvoor betaalde omrekende, bleek dat ik net zo goed zelf een nieuwe bril kon kopen, waarmee ik dan nog geld overhield. Het scheelt ook welke extra zorgkosten je hebt of verwacht. Toen ik zwanger was had ik een uitgebreide aanvullende verzekering, die met een ziekenhuisbevalling heel goed van pas kwam!

Over de autoverzekering kan ik ook wel een boekje opendoen, want ik heb nog weleens ervaren dat een ongelukje (en veel pech) in een klein hoekje zitten. Hier schrijf ik binnenkort een apart artikel over, kun je meteen even lachen om al mijn autoblunders en de bizarre autopech die wij in de afgelopen jaren hebben meegemaakt!

Check jij regelmatig je vaste lasten? Wat zijn jouw bespaartips?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.