Dit was april 2018: lopen op roze wolkjes, een geslaagde 1 aprilgrap, uit mijn comfortzone, beroemd, verrassing en een persoonlijke update…

April doet het lekker met uitdrukkingen: April doet wat ie wil! En 1 april kikker in je bil! Met die laatste begon ik de maand, een beetje flauw, maar weer met succes. Ik postte op Facebook onderstaande foto…

Zoals ieder jaar waren er toch een paar mensen die er in trapten. Want ik zat helemaal niet met mijn poezelige billetjes op Mallorca, maar gewoon thuis, Paaseieren te vreten. Vorig jaar had ik op 1 april helemaal voor opschudding gezorgd, want toen deed ik niet alsof ik in Parijs zat, maar was ik er echt. Snap je het nog? Ik heb er in ieder geval steeds weer heel veel lol in.

Toen ik genoeg had gelachen om mijn eigen grappen, was het tijd om Pasen te vieren. Laurens scoorde weer kilo’s chocolade, wij aten onze buikjes meer dan rond en we genoten van een lang weekend.

In de eerste week van april brak eindelijk de lente goed door! We genoten van heel veel momentjes buiten, lekker chillen in de hangmat en barbecueën met vrienden. Lalala lente!

chillen in de hangmat bregblogt.nl

Echte Post is Cool #6

Zoals dat gaat in ons kikkerlandje vertrok de lente ook weer heel rap, maar dat mocht de pret niet drukken. We sprokkelden alle warme en zonnige dagen bij elkaar en genoten van elk moment dat we lekker buiten konden zijn. Tussendoor shopte ik er nog lustig op los voor de 6e editie van Echte Post Is Cool, een heel leuk swap-project waar ik al een aantal keer aan heb meegedaan. Ik mocht dit keer gaan winkelen voor Anne-Marie van Myhappykitchen.nl en zij postte daar deze mooie foto van toen ze alles had uitgepakt:

Ik werd op mijn beurt verwend door Paula die me verwende met een heel lief en met aandacht samengesteld pakketje.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: het is ZO leuk om een ander te verwennen met een leuk pakketje!

Nieuwe schoenen

Ik werd deze maand trouwens nog meer verwend! Zo ontving ik de Foodybox Lente, boordevol lekkere producten.

Foodybox lente 2018 bregblogt.nl

En van de Zweedse webshop Footway mocht ik een paar nieuwe schoenen uitkiezen. Dit had wel even wat voeten in de aarde (no pun intended), hoe kan het ook anders met mij. Ik was op slag verliefd geworden op een paar geweldige Nike’s. Bij dit merk heb ik geleerd om een half maatje groter dan normaal te bestellen, omdat ze nog weleens krap vallen. Dus bestelde ik maat 38,5. Helaas, deze waren net slagschepen en dus veel te groot. Gelukkig was er een goede en snelle retourservice en ik bestelde maat 38. Ook deze zaten niet goed en ik kwam erachter dat het model gewoon niet voor mijn voetjes gemaakt is. Heel jammer, want ze waren echt cool! Inmiddels heb ik wel een goed zittend en minstens zo leuk paar gevonden, namelijk deze roze sneakers van New Balance. Met het slechte weer staan ze nog even te wachten tot ik ze aan kan trekken voor een outfitshoot, die hou je nog tegoed. Bij deze alvast een kiekje van mijn nieuwe roze wolkjes!

roze sneakers new balance bregblogt.nl footway
Deze schoenen heb ik ontvangen van de webshop Footway.

Boekrecensies april 2018

Naast schoenen werd ik deze maand ook weer verwend met een aantal nieuwe boeken. De volgende boekrecensies kwamen online, al dan niet over boeken die ik opgestuurd kreeg van verschillende uitgevers. De teller staat op 20 boeken voor 2018, ik geniet zo van de fijne boeken en de momenten om even helemaal weg te kruipen in een andere wereld!

Ook plofte deze maand het derde deel van de serie over de Zeven Zussen op de deurmat. Ruim 500 pagina’s leesplezier. Ik ben zo blij dat ik deze serie heb ontdekt, het is elke keer weer genieten om je onder te dompelen in de geschiedenis. Dit boek is overigens inmiddels ook uit, ik heb mijn best gedaan om er zo lang mogelijk over te doen, maar ik was niet te stoppen. 😉

Mijn ‘eigen’ winkel

In april heb ik ook de kans gekregen om het concept van Jouw Marktkraam eens uit te proberen. Ik won 3 weken kraamhuur via Instagram en begon heel enthousiast mijn kasten uit te mesten. Bepakt en bezakt kwam ik aan bij de winkel en samen met mijn moeder heb ik er een gezellig winkeltje van gemaakt. Deze week is de laatste week, dus binnenkort kun je een blog verwachten over mijn bevindingen! Ik ben in ieder geval niet ontevreden over de opbrengst.

Uit mijn comfortzone!

In april ben ik ook een paar keer behoorlijk uit mijn comfortzone gestapt. Ik ging bijvoorbeeld in mijn eentje uit eten! Iets dat ik niet zo gauw doe, terwijl ik er enorm van kan genieten. Het kwam op een zonnige woensdag makkelijk uit en zo streek ik neer op een fijne plek. Het was heel fijn en ik kon meteen door naar de volgende uitdaging die dezelfde avond nog op me stond te wachten…

Verhalenverteller in de dop

…namelijk een workshop ‘Verhalen vertellen’. Ik krijg maandelijks de kalender van Kumulus, dat is dé plek voor theater, dans, muziek en beeldende kunsten hier in Maastricht. Als er iets bij zit wat ik leuk vind mag ik aan die cursus of training meedoen. En zo belandde ik dus in een ruimte met 6 anderen om te leren wat nou de kunst is van het verhalen vertellen.

Het was een hele fijne workshop, die wat mij betreft wel 3 dagen had mogen duren. Zo inspirerend en ontspannen! We kenden elkaar allemaal niet van tevoren, dus je zou zeggen dat het dan best ongemakkelijk is. Het tegendeel bleek waar, want de sfeer was direct goed en iedereen gaf de volle 100% tijdens de interactieve workshop. Zo mocht ik het verhaal van Roodkapje eerst voorlezen en daarna nog eens vertellen door de ogen van Roodkapjes oma. Ik vind het altijd best spannend om te spreken voor (grote of kleine) groepen, maar dit keer ging het me heel gemakkelijk af. Als er nog eens een uitgebreide cursus komt, wil ik me zeker aanmelden, want dit smaakte naar meer!

Beroemd!

En dan was er nog de bekendmaking van mijn geheime project! Heb je gezien wat ik ga doen? Nee? Check dan zeker even dit artikel, want het is iets waar ik heel trots op ben!

Ambassadeur Parkstad Limburg Theaters bregblogt.nl

Weekmenu’s

Ik begon de maand heel enthousiast met het delen van een weekmenu. Tot ik erachter kwam dat dit best wat werk is én onze weken niet altijd zo georganiseerd zijn dat we 7 dagen thuis eten. Dus heb ik besloten om het even stop te zetten tot ik een vorm heb gevonden waarin het me wel bevalt om te delen. To be continued dus…

Liefde voor muziek

De maand april bracht veel muziek. Eerst zagen we Di-Rect en een week later stond ik met mijn neus op het podium toen Racoon in Maastricht kwam optreden. Twee hele fijne avonden waarbij de liefde voor muziek en fijn gezelschap zorgden voor fijne en onbetaalbare herinneringen.

Liefde voor de Roodharige Hunk

Deze maand bewees de Roodharige Hunk maar weer eens dat hij mijn rots in de branding is. Ik ging af en toe even flink over de kop en door de schroevendraaier in een achtbaan en hij ving me elke keer weer rustig op. Des te leuker was het dat ik al weken bezig was met een verrassing voor hem. Vanwege de hardnekkige griep had hij zijn verjaardag niet kunnen vieren en daarnaast nog wat leuke feestjes gemist. Ik besloot daarom om onze vriendengroep uit te nodigen voor een verrassingsborrel op een zonnige zaterdagmiddag. Hij had helemaal niks in de gaten en was heel blij verrast. ZO LEUK!

Koningsdag

De maand eindigde met Koningsdag, die we doorbrachten in het stadspark. Laurens mocht zelf iets leuks kopen op de rommelmarkt en was beretrots op zijn buit: een mooi vliegtuig, een verrekijker en een zaklamp. Hij leefde zich lekker uit op het springkussen en tegen de avond vertrokken we naar onze eigen wijk. Daar gingen we nog ‘even’ de dorpskroeg in. Etienne vertrok niet veel later met Laurens naar huis en je kunt wel raden hoe het met mij afliep…?

Persoonlijk

Op persoonlijk vlak heb ik deze maand enorme stappen gemaakt. Mede dankzij mijn coaching door Marjolein van de Personal Planner heb ik inzichten gekregen, beslissingen genomen en mezelf ontwikkeld. En dat voelt heel goed! Ik kan me voorstellen dat het allemaal wat cryptisch klinkt, over een tijdje zal ik meer vertellen over wat er allemaal gaande is. Het belangrijkste is dat ik voel dat ik op een goed spoor zit. Ook al loopt dat spoor weleens een beetje dood, neem ik een verkeerde afslag of zie ik niks door een plotselinge mistbank. To be continued…

Tot slot nog wat leesvoer…

Hatsikidee, we zijn aan het einde van het maandoverzicht, maar niet voordat ik je nog wat leesvoer meegeef. Kun je lekker in één keer door klikken!

Wat was jouw hoogtepunt van april?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Nogmaals bedankt voor het superleuke pakketje. Je hebt helemaal gelijk dat geven ook zo leuk is, heb met net zoveel plezier mijn pakketje samengesteld. Gelukkig is die ook goed ontvangen.
    Ik vind je foto voor de folder echt heel mooi geworden!

  2. Pingback: Dit was 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.