Deel 3 van de zeven zussen serie van Lucinda Riley is weer prachtig! Ruim 500 pagina’s om je onder te dompelen in het mooie en historische Groot Brittannië… LEes de recensie van Schaduw van Lucinda Riley!

De zeven zussen: Schaduw – Lucinda Riley

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, Pa Salt, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.
Daar ontdekt Star het bestaan van Flora MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland, onder lichte dwang van haar moeder naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij! 

Meeslepend, verslavend en ontroerend

In de eerste twee delen kwam al naar voren dat Star en CeCe onafscheidelijk zijn. Star zegt nooit zoveel, terwijl CeCe heel dominant en aanwezig is. Hierdoor had ik al een soort empathie ontwikkeld voor Star. Want hoe komt het dat ze zich zo laat betuttelen door CeCe? En wat gaat er eigenlijk in haar om? In dit derde deel krijg je als lezer een kijkje in het hoofd van Star. Je leert haar met elke bladzijde die je omslaat een beetje beter kennen. Je leert haar beter begrijpen en in mijn geval ben ik een beetje van haar gaan houden.

Nu ben ik sowieso al groot fan van historische romans die zich afspelen op het Engelse platteland. Dus je begrijpt wel dat het historische deel van dit boek mijn hartje sneller liet kloppen! Het is wederom zo bijzonder hoe Lucinda Riley de echte geschiedenis feilloos verweeft met de fictie. Het is een gewoonte geworden om na het lezen even op Wikipedia te lezen wat de geschiedenis is van bepaalde karakters uit het boek, zeker omdat ik niet altijd iedereen en diens historie ken.

Je ziet Star langzaam ontdooien en daarmee komt haar ware ‘ik’ steeds meer naar boven. Tijdens de zoektocht (ik zal niet teveel verklappen) komt ze op een plek terecht waar ze zich helemaal thuis voelt. Geleidelijk aan komen heden en verleden bij elkaar in een mooie plot.

Aanrader dus?

Ik denk dat je me niet meer hoeft te vragen of ik deze boeken aanraad. Want steeds weer kan ik mezelf onderdompelen in en laten meeslepen door de verhalen van Lucinda Riley. Ik weet dat er inmiddels een heleboel boekenliefhebbers fan zijn van deze serie en dat steeds reikhalzend wordt uitgekeken naar een volgend deel.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Je bestelt alle drie de delen van De zeven zussen makkelijk bij Bol.com (aff.) via onderstaande afbeeldingen.

In het volgende deel komt het verhaal van CeCe aan bod, de zus waarbij Star zolang in de schaduw heeft gestaan. Ik ben ontzettend benieuwd naar haar verhaal en haar uiteindelijke afkomst.

Ben jij ook zo’n fan van deze serie?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Dank zij jou review van deel 1 ben ik ook helemaal verslaafd aan deze serie!
    Wat een top boeken!! Dank je wel!
    Ik ga nu een weekje weg en in mij koffer zit dit deel. Heerlijk! Ik kijk nu al uit naar het volgende deel..

  2. Pingback: De zeven zussen: Maan - Lucinda Riley - Breg Blogt

  3. Pingback: Recensie Zeven zussen: Zon - Lucinda Riley - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.