Slapen: ik word er heel gelukkig van. Winterslaap, middagdutje, ochtenddutje, maakt me allemaal niet uit. En op zondagavond in een bed met vers gewassen lakens kruipen is voor mij een wekelijks feestmomentje. Toch sliep ik niet altijd even lekker en daarom heb ik wat maatregelen genomen, zodat ik weer slaap als een roos… (en ik heb een leuke winactie voor je!)

Geen telefoon in bed

Sinds ik mijn telefoon niet meer mee naar bed neem slaap ik een stuk beter. Ik kon nog weleens tot in de late uurtjes door social media scrollen of eindeloze potjes Candy Crush spelen. Gevolg: onrustige dromen waarbij ik dan probeerde roze snoepjes te combineren of waarin ik allemaal mensen tegenkwam die ik op Facebook voorbij had zien komen. Ter vervanging van dit vermaak lees ik een boek en dan val ik vaak al gauw in een diepe slaap.

Een warm bad nemen

Ja daar komt ze weer met haar bad hoor. Maar echt: een uurtje in een (niet al te) warm bad met een scheutje lavendelolie en ik stap helemaal zen tussen de lakens. Van het warme water en de lavendel olie word ik lekker rozig en het duurt dan meestal ook niet lang voor ik op een wolkje naar dromenland vlieg.

Een nieuw topmatras

De laatste tijd had ik iets vreemds. Gedurende de nacht kreeg ik last van mijn armen, waardoor er ergens iets in de knel kwam. Gevolg: wakker worden met pijnlijke armen en opgezette vingers. Ik deed uit voorzorg mijn ringen al af, want ik ben regelmatig wakker geworden met afgeknelde vingers. Heel vervelend en niet echt goed voor mijn nachtrust. We zijn naar de Zweedse möbelvrinden gegaan en hebben een nieuw topmatras gekocht. Dit exemplaar is van traagschuim en ik merk echt verschil, geen slapende armen meer, maar een normaal slapende Breg.

Raam open

Al vriest het dat het kraakt: het raam moet altijd op kiepstand staan. Als ik met het raam dicht slaap word ik gegarandeerd wakker met hoofdpijn. Gelukkig heb ik een heel warm dekbed, dus na de eerste paar #$%#$&% seconden is het geen straf meer, zo’n frisse slaapkamer. 😉

Een nieuw kussen

Tot slot is mijn nachtrust verbeterd door een nieuw kussen. Ik kreeg een tijdje geleden een ClimaBest Traagschuim kussen toegestuurd van LivingComfort. Da’s een hele mond vol, maar het is ook wel een kussen met een verhaal. Het is gevuld met allemaal vlokken traagschuim. Bij de levering zit een brief waar precies op staat hoe hoog het kussen het beste is bij welke slaaphouding.

Climabest hoofdkussen livingcomfort bregblogt.nl

Nu ben ik – uiteraard – geen doorsnee slaper en val ik in de categorie rug-buik-zij-slaper. Ik heb dus op de gok wat schuimvlokken uit het kussen verwijderd en dat bleek een goede gok te zijn. Het traagschuim vormt zich naar mijn hoofd, waardoor ik stevig en comfortabel lig.

Climabest hoofdkussen vulling livingcomfort bregblogt.nl

 

Wat is jouw ultieme slaap tip? Deel hem hieronder of op Facebook, wie weet hebben andere lezers er ook iets aan! ♥

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

86 Reacties

 1. Wat fijn dat het slapen nu goed gaat! Ik ben nogal eens op de tablet bezig in bed en merk ook dat ik daardoor onrustig slaap. De laatste tijd laat ik hem dus beneden en probeer ik ook geen tv meer te kijken na 21.30u. Ook lees ik voor het slapen gaan. Sindsdien gaat het prima! Ik heb nu een (dierbaar) vodje van een kussen, die overal mee naartoe gaat als we elders slapen. Omdat het ding echt niet meer om aan te zien is, zou ik graag dit exemplaar willen winnen?! Fijn dat je hem naar wens leeg kan halen, de meeste kussens vind ik zo dik!

 2. Hoi Bregje. Ik die graag mee met deze winactie. Het feit dat ik op dit tijdstip reageer zegt genoeg.. ? Ik slaap heel slecht, word honderd keer per nacht wakker en ben eigenlijk een buikslaper wat niet goed voor mijn nek is. Dus ik doe heel graag mee!

 3. Suzanne Verheem-Kwak Antwoord

  Een nieuw kussen zou inderdaad welkom zijn. Misschien dat dat inderdaad de stap is naar weer lekker doorslapen. Helaas mis ik al een tijd een goede nachtrust.

 4. Kim Goeseije Antwoord

  Wat fijn!!
  Nou … ik wil ook wel zo’n kussen! Waarom? Omdat ik ook zo’n ‘moeilijke’ slaper ben.
  Halverwege de nacht wakker worden met nek en hoofdpijn en dan maar weer van kussen wisselen in de hoop dat het overgaat (niet) is hier dagelijkse koek.
  Mijn hoop is gevestigd op jouw winactie en dat heerlijke kussen!!
  No pressure ??

 5. Een nieuw kusen zou een uitkomst zijn. Heb een oud kussen, maar nog geen geschikt vervangend kussen gevonden.
  Lekker slapen klinkt als muziek on mijn oren. Zeker fijn als je snachts uit bed moet voor 1 van de kinderen en daarna weer heerlijk in slaap kan vallen op een goed kussen.
  Fingers crossed en hopen op een beetje winnersgeluk.

 6. Mijn kussen is al heel oud en helemaal doorgelegen..

  Wordt tijd voor een nieuwe.. ☺️

  Facebook: An Na

 7. Christa lindhout Antwoord

  Ik doe hier zo graag aan mee. Heb serieus het afgelopen jaar al 3 kussen gekocht. En toch wakker worden met een soort van pijnlijk oor. Heel apart. En regelmatig nekpijn. Nu ben ik wel bekend met een pijnlijke nek. Maar mijn man is het wel zat dat ik weer een nieuwe kussen aanschaf. Ik ben hier dus echt benieuwd naar.

 8. Nou wat een toeval! Loop ik gisteren met Esther door Ikea op zoek naar een nieuw kussen. Esther zegt nog; je moet eigenlijk naar een degelijke beddenzaak gaan. Ik daar m’n kop op 12 kussen gelegd (wat overigens niet eenvoudig is bij Ikea) maar geen een die voor me doet wat het moet.
  Ik slaap praktisch de hele nacht op m’n rug en merk de laatste tijd dat mijn kussen(s) totaal niet meer comfortabel zijn en de steun ver te zoeken is. Met een stijve nek als resultaat. Als ik je foto hierboven al zie word ik jaloers!
  Dusssssss, ook ik doe mee en hoop dat ik kans maak op het ultieme slaapcomfor!
  Trouwens, heel veel komt overeen hoor! Bij ons ook altijd een raam open, mijn telefoon aan de kant, die mag weer meedoen als ‘s morgens de wekker gaat!

 9. elisabeth maria martina Antwoord

  verras me maar met zo’n mooi exemplaar, hiertegen heb ik geen enkel bezwaar #duimenmaar
  mijn huidige kussen kan wel een update gebruiken

 10. Waarom ik dit kussen wel kan gebruiken? Omdat bovenstaande wel door mij geschreven kan zijn. Alle punten zijn zooo herkenbaar, alleen het nieuwe fijne kussen ontbreekt nog. Slaap lekker Bregje!

 11. Sandy Adriaans Antwoord

  Ben heel nieuwsgierig naar dat kussen!
  Ik ben een echte buikslaper en heb zo vaak last van nek en schouders, vooral als ik heel vast slaap.
  Heb alweer een afspraak met de fysio.
  Zou zo graag willen dat zo’n kussen mij hierbij helpt en ik weer heerlijk op mijn buik kan slapen en zonder pijn wakker kan worden.

 12. Dit zou helemaal goed zijn voor Xander. Die heeft zoveel verschillende kussens, maar gelooft mij niet dat traagschuim een wonder is. Hij is een echte rugslaper en heeft graag een super zacht kussen (maar met dat zware hoofd…) dat wel genoeg steun geeft. Hij slaapt super makkelijk in (een man zonder zorgen ;)), maar is vaak aan het ruziën met zijn kussens (ja, kussens, drie maar liefst). Ik hoop ook nog altijd op een traagschuim toplaagje (i love it), had dat bij mijn matras wel. Nu slaapt Zoë als een roosje op diezelfde matras. Dat staat bij ons dus ook op het verlanglijstje. Ik lees op mijn telefoon (iBooks) dus mijn appeltje gaat wel mee naar bed. Na het wakker schrikken dat hij uit mijn handen valt, gaat hij aan de kant en slaap ik lekker verder. Ik zal onze 11 maanden kleine grote terror uit het verhaal laten, hihihihi.

  • Miriam van de Wiel Antwoord

   Nou….daar doe ik graag aan mee Bregje. Met én een kleuter in huis én een chronische ziekte ( lees: een lijf dat soms niet slaapt als ik dat juist wel wil), is een goed kussen en dus een goede slaaphouding essentieel.
   Dit kussen klinkt hemels!

 13. Alyt van der Heide Antwoord

  Doe graag mee. Mijn kussen is al een “oudje” en vrij plat geworden. Kreeg al last van mijn nek. Heb nu het kussen geruild met die van mijn dochtertje (zij slaapt meer onder haar kussen dan erop…).
  Maar het is ook niet alles. Moet ‘m elke keer opkloppen.
  Weet niet welk kussen ik wel nodig heb….
  Dit kussen lijkt mij wel wat. En ben benieuwd wat voor “kussenadvies” er voor mij wordt voorgeschreven.
  Lijkt mij zo lekker om niet midden in de nacht een kussen op te kloppen…

 14. Ik had een superfijn kussen en in aanval van schoonmaakwoede dacht ik: goh laat ik mijn kussen eens wassen. Volgens het etiket mocht het kussen met de hand worden gewassen. Dus liet ik het bad vol lopen om mijn kussen lekker te wassen. Alleen vertelt niemand erbij hoe je zo’n kussen moet drogen. Dus na een dagje buiten was het ding nog steeds zeiknat. Ik was bang dat het zou gaan stinken als het te lang nat zou zijn, dus heb ik het heel kort in de droger gedaan. Dat leek goed te gaan en na een paar tests werd ik overmoedig, met als resultaat dat de vulling van mijn synthetische kussen is gesmolten ?. Ik heb al verschillende kussens geprobeerd, maar geen enkel kussen haalt het bij mijn favoriete kussen van weleer. Ik hoop dus heel erg dat ik dit kussen win, want het klinkt als een geweldig kussen.

 15. Echt ongelofelijk, ik had dit kunnen schrijven… zo herkenbaar! Ik draai veel in bed om in slaap te kunnen komen, van rug naar buik, van de ene zij naar de andere zij.. Het hoofdkussen wat ik nu heb van de Zweedse meubelgigant is echt aan vervanging toe, dus deze winactie komt als geroepen!
  Op dit moment heb ik weinig nachtrust met een pasgeboren baby in huis en nog 2 nachtvoedingen. Hoe fijn zou het zijn om tussen de voedingen door sneller in slaap te vallen en net zo goed te slapen als jij nu weer doet! Vooral om er s ochtends ook weer te kunnen zijn voor mijn andere dochtertje! Zij wordt 6 mei 3 jaar dus het zou ook voor haar een cadeautje zijn, een beter uitgeruste mama!

 16. Simone van Hierden Antwoord

  Oooo Bregje, wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met die verschrikkelijke en voor mij pijnlijke nachten. Ben al sinds september 2016 onderweg, heel wat geprobeerd, maar helaas de oplossing nog niet gevonden……zou dit kussen de oplossing zijn?!!!

 17. Dé ideale kussen voor buikslapen nog niet gevonden hoor, ben dus heel benieuwd of dit DÉ kussen zou kunnen zijn, want ja, ik begin op de buik, maar omdat dat niet lekker ligt met mn huidige kussen, draai ik naar zij en rug, en ja hoor, dan ligt het kussen te zacht, pfff, op de buik te hard, en zo draaien we een tijdje door om uiteindelijk op de rug in slaap te vallen en op te staan met nekpijn.!
  Ik wil gewoon een lekker kussen;)

 18. Heidie van der Steeg Antwoord

  Herkenbaar die tips, ik ga ‘s avonds ook altijd in bad, kijk geen tv of naar mobiele telefoon. Een paar jaar geleden ook een nieuwe matras gekocht met een bovenlaag van traagschuim. Mijn rugklachten waren daarna zo goed als weg ( ook dankzij Pilates). Mijn huidige kussen is niet zo fijn maar ik vind het zelf heel lastig om te kiezen, ik maak graag kans op dat Climabest traagschuim kussen. Nu ik wat ouder wordt, is uitgerust wakker worden nog belangrijker ?

 19. Jolanda Pijnenburg-Verhoeven Antwoord

  Dat zou te gek zijn. Slaap al een hele tijd slecht dus als dit DE oplossing is dan waag ik heel graag een kansje

 20. Ik heb 2 hoofdkussens die officieel ver over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Nee, ze hangen niet van ellende uit elkaar. Maar hygiënisch / gezond is anders natuurlijk. Dus als ik er eentje kan vervangen door dit exemplaar: heel graag. Dat andere komt dan nog wel…. Overigens: ik ben niet zo’n beste slaper. Wellicht is dit kussen wat dat betreft wel een fijne “ontdekking”.

 21. sinds ik een paar jaar geleden mn oude vertrouwde kussen toch echt niet meer kon redden na tig jaar al een hele reeks nieuwe gekocht maar geen enkele is nou HET kussen geworden en slaapt als een rossje dus wie weet is deze het wel…klinkt ieg veel belovend 🙂

 22. Goeie tips! Een bad voor het slapen gaan zou ik ook eens moeten uitproberen.
  Ons kleinste kapoentje slaapt nu sinds enkele weken ook door ‘s nachts. Nu wil ik graag wat slaap in halen. Misschien wel op dit nieuwe kussen van jou 🙂

 23. Corinne De Graaf Antwoord

  Ben best nieuwsgierig naar het kussen.
  Ik doe graag mee.Misschien heb ik dan minder last van nekklachten.

 24. Maron Mulder Antwoord

  Hoi! Wat een herkenbaar verhaal;) Leuk dat je deze actie eraan koppelt! Ik kan wel een nieuw kussen gebruiken! Heb ook last van mijn nek en sleutelbeen (yep raar iets) als ik lig en dit lijkt me dan net iets om uit te proberen! Verder ben ik gewoon een slaapkop dus maakt een goed kussen mijn slaappret compleet:)

 25. Ik heb wel eens gehoord dat je regelmatig je kussen moet vervangen. Ik kan je wel vertellen dat ik ver over de ‘houdbaarheid’ heen ben en toch echt op zoek moet naar een nieuw kussen. Dit lijkt me een fijn kussen, deze kan laat ik dus niet lopen! Wie weet slaap ik binnenkort als een baby , ik blij en mijn portemonnee blij 😉

 26. Ik slaap met een cpap apparaat En helaas vind mijn huidige kussen dat soms geen goed idee omdat dat minder mee beweegt . Na 20 jaar niet goed slapen echt fijn eindelijk uitgerust wakker te worden

 27. Mijn vriend heeft echt een heerlijk kussen en had die eerst bij mij thuis laten liggen en vanaf die tijd vindt ik mijn eigen kussen eigenlijk niet meer fijn omdat die veel dunner is.

  Ik heb niet echt een ultieme slaaptip, maar als het regent en onweert dan slaap ik altijd heerlijk.
  Ik maak graag kans op dit fijne kussen!

 28. Goede tips! Ik slaap altijd heerlijk als ik even lees van te voren. En er voor zorgen dat je niet te veel om over na te denken/piekeren hebt. Bijvoorbeeld vlak voor je gaat slapen iets leuk over de dag op schrijven, ik heb een one line a day dagboek waar ik iedere avond even een zin in schrijf over mijn dag. Super leuk om terug te kijken en is ook even een momentje om terug te denken aan je dag vlak voor het slapen gaan! En een lekker kussen helpt sowieso denk ik wel, die van mij is wel aan vervanging toe, dus ik doe graag mee aan deze winactie!

 29. Ik doe heel graag mee! ? Ik heb nogal last van mijn nek en schouders bij het minste beetje stress en daar moet ik eigenlijk wel een keertje vanaf. Ik denk dat een goed kussen voor een betere nachtrust zorgt en mijn nek en schouders meer laat ontspannen.

 30. wilmsen anita Antwoord

  Ik kan wel een beter hoofdkussen gebruiken omdat ik op het mijne nekpijn krijg

 31. Ik heb een goede kussen maar hij is denk een beetje te oud wordt dus tijd voor een nieuwe hele fijne kussen waar ik als een roosje zal slapen!!

 32. Omdat dit traagschuim kussen me heerlijk lijkt, ik heb echt een goed kussen nodig net als jij om niet met nek/hoofdpijn wakker te worden. Neem hem ook altijd mee op vakantie. Maar mijn kussen is aan vervanging toe!

 33. Wat kijkt het mij heerlijk om ook als een roosje te slapen. Wat ik ook probeer, het lukt niet. Gewoon je hoofd neer leggen op een perfect kussen, je ogen dichtdoen en s’morgens uitgerust wakker worden. Deze “droom” prijs is dan ook een schot in de roos. Want het kussen wat ik nu heb is geen succes. Dus ik duim en droom van betere nachten.

 34. Thomas Geurts Antwoord

  Ik doe graag mee. Mijn oude kussen heeft zijn beste tijd gehad en vanwege mijn rug/nek ben ik genoodzaakt een goed kussen te hebben. Dit lijk me een hele goeie!

 35. Esther Hendriks Antwoord

  Wat moet dat heerlijk liggen! Ik heb al een traagschuim matras, en met zo’n hoofdkussen zou ik helemaal lekker slapen!

 36. Dineke Wiersema Antwoord

  Door een nekbeschadiging kan ik niet elk kussen goed gedragen, ik ben wel nieuwsgierig naar dit kussen en wil het graag proberen.

 37. Ik ben ook een rug-buik-zij-slaper, en vind het ONMOGELIJK om een goed kussen te vinden! De vorm van dit soort kussens heeft met altijd tegengehouden om ze te proberen, omdat ik dacht dat je niet genoeg steun voor je nek zou hebben op je zij. Ik zou dit kussen heel graag proberen, want ik wil mijn oude kussen nu toch wel graag een keer weg doen, lekker fris.

 38. Ik zou heel graag dit kussen willen winnen! Ik heb pas een nieuw kussen gekocht (mijn oude donzen kussen was al wel heel oud ondertussen), maar mijn nieuwe kussen ligt totaal niet lekker, voelt een beetje als een betonblok onder mijn hoofd en is te plat. Een beter kussen kan ik wel gebruiken!

 39. vaak hoofdpijn omdat mijn huidige kussen erg slap is zou deze mij uitgeruster en zonder hoofdpijn wakker kunnen laten worden? ik doe graag mee om het hopelijk te ervaren..

 40. Marlies van der Schoor Antwoord

  Ik ben een hele slechte slaper en ik wil o zo graag gaan slapen als een roosje. Hopelijk helpt dit traagschuim kussen, die je zelf in de gewenste dikte kan maken, mij ook van mijn schouder- en nekklachten af.

 41. Een goed hoofdkussen draagt eraan bij dat ik me ‘s morgens uitgerust en goed voel, zodat ik met veel plezier aan een nieuwe dag kan beginnen!

 42. Belangrijkste reden een goede nachtrust, geen stijve nek en vol energie de dag beginnen en eindigen en daarom kan ik zo’n kussen heel goed gebruiken!

 43. Fenny Hemmen Antwoord

  Fijn dat je nu een betere nachtrust hebt!!!

  Zelf ben ik nu 27 weken zwanger en ik merk dit écht aan mijn nachtrust, ik slaap best slecht en wordt wakker om naar de wc te gaan…

  Máár mijn kussen is ook niet al te best, ik word ook wakker met een stijve nek… ik heb echt een nieuwe nodig 🙁 Helaas zijn kussens best prijzig..

  Dáárom zou ik graag dit kussen van Comfort Livinggggg willlen winnen :3 :3 :3

  Groetjes Fenny

  Ps; Ik ben morgen ook nog eens jarig :3 :3 :3

 44. Angelique Hendriks-op den velde Antwoord

  Eerlijk ….shame… mijn oude kussen was zo vies
  Allemaal gele vlekken erop Brrr…heb het ding in de was gedaan en voila..
  niet alle vlekken weg maar het rook weer heerlijk fris.
  Maar lekker slaapt het niet met al die harde klonten nu erin 🙁
  Ultieme slaaptip ? Begin met tellen bij 100 en trek er elke keer 7 vanaf, bij 0 slaapje als een roosje 😉

 45. Anita te Gussinklo Antwoord

  Mijn hoofdkussen heb ik inmiddels alweer wat jaren en van de week bedacht ik me dat ik maar eens aan een nieuwe moet.
  Deze ziet er zeer comfortabel uit dus ik waag een kans(je)

 46. Net bevallen dus kan wel een goed kussen gebruiken voor die paar uurtjes slaap die ik nu heb 🙂

 47. Marit Sneijder Antwoord

  Oh ik heb ook zo’n kussen! Al 7/8 jaar ofzo! Tijd voor een nieuwe, en dan hopen op goede nachten ? Die zijn bij mij ook soms ver te zoeken!

 48. Ik heb last van een ruis in mijn hoofd, komt omdat ik een vernauwing in de bloedvaten in mijn hersenen heb( herseninfarct gehad) . Als ik mijn hoofd op een iets dikker ondersteunend kussen leg, heb ik daar misschien minder last van.
  Maar het is zo moeilijk het goede kussen te vinden. De één is te dun of te slap en de andere is weer te dik of te hard en gekocht is gekocht.
  Graag wil ik dit kussen proberen. Misschien is dit het kussen waar ik altijd al naar op zoek ben..
  Graag waag ik een kansje.

 49. Waarom ik zou willen winnen? Zodat mijn vriend mijn kussen niet meer afpakt! Dan mag hij lekker mijn oude kussen hebben (die pakt hij nu steeds). Dat kussen is veel te zacht en vind ik verschrikkelijk, maar er is even geen ander kussen. Hij vindt het heerlijk dus zal niet zo snel dit “Nieuwe kussen” pakken.

  Eindelijk weer heerlijk slapen op een stevig kussen!
  Ennuh….dan ben ik bij een kussengevecht de sterkste hihi!

 50. Ik heb vaak pijn in mijn nek en schouders……heb het idee dat ik een ander kussen nodig heb…….

 51. Ik doe graag mee! Nu ik 20 weken zwanger ben, is elke seconde slaap meegenomen 🙂 Ik merk dat ik steeds anders moet gaan liggen, omdat mijn buik steeds meer ‘in de weg’ zit. En dat zorgt nog wel eens voor het opnieuw en opnieuw opschudden van mijn kussen (waarna ik nog niet lekker lig!)

 52. Bedankt voor de slaap tips. Maar ook het nieuwe kussen. Zou ik graag proberen. Misschien dat ik dan beter kan slapen.

 53. Ik heb al jaren hetzelfde hoofdkussen en door rugklachten slaap ik soms wat minder goed; hopelijk helpt dit om weer een beetje beter te slapen.

 54. Ingrid Poisson Antwoord

  Ik doe heel graag mee voor mijn vriend die nooit tevreden is over het kussen dat ik koop. Na een jaartje frozen shoulders ligt hij nooit comfortabel op een hoofdkussen. Ofwel moet ik er nog eentje onder steken wat het dan weer te hoog maakt, ofwel ligt hij te laag, of het is te hard of te zacht, dus ik hoop dat het met dit kussen dan wel mag lukken.

 55. Elvira van der Heijden Antwoord

  Ik doe heel graag mee bij deze winactie!
  Wij verwachten ons eerst kindje, en het is al soms lastig om in slaap te kommen of blijven als zwanger zijnde. (Ik denk dat iedereen dat wel kan herkennen).
  Nou mijn favoriete slaaptijd zou zijn wanneer het kan, sowieso als ons dochtertje er is straks zal ik ieder moment nemen om dutjes te kunnen doen want ik denk sowieso dat het heel veel slapeloze nachten zullen worden en dan lijkt mij zo’n traagschuim kussen als of je op een wolk gaat liggen met je hoofd. Zou dus wel heel tof zijn om te winnen! <3 *fingers crossed*

 56. Nadat iemand achterop mijn auto is gereden, heb ik nekklachten. Ik zou heel graag dit kussen willen uitproberen om te kijken of dit een heerlijk kussen voor mijn nek kan zijn!

 57. Ik ben sinds 4 maanden moeder, ik ben dus vaak wakker ‘s nachts 😉 lijkt me heerlijk om een goed kussen te hebben zodat ik elke keer weer lekker in slaap kan vallen na het voeden/troosten/verschonen/zelf plassen.

 58. Ik ben al een tijdje op zoek nar een goed kussen, omdat ik last van mijn nek heb. Ik ben erg benieuwd en loot graag mee.

 59. Ik ben een buik- en zijslaper, maar moet mijn kussen heel vaak in de gewenste vorm drukken wat ik erg vervelend vind. Ik wil nl. slapen zonder gesjor aan mijn kussen.

 60. Ik heb al een aantal kussens uitgeprobeerd, maar die zijn toch niet echt bevallen. Als buik- en zijslaper ben ik wel benieuwd naar dit kussen en hoop ik uitgeruster op te staan.

 61. Mijn kussen is eigenlijk aan vervanging toe en ben erg benieuwd naar dit exemplaar.

 62. Ik ben niet zo’n beste slaper en heb al een aantal hoofdkussens uitgeprobeerd. Misschien is deze ‘the one’?

 63. Mijn zachte kussen beavlt me niet echt, omdat ik ‘m vaak moet opschudden en ik last van mijn nek/schouders heb. Ik ben benieuwd wat een steviger kussen voor mij doet.

 64. Twee dooozz-schijfjes naast mijn bed helpt om goed te slapen en tegen de gevolgen van de electrosmog.

 65. Mijn kussen is eigenlijk al lang “overleden” Het is geel (blèh) ,veel te dun, vormloos en heeft er al heel wat nachtdiensten op zitten
  Hoe heerlijk zou het zijn om ontspannen en zonder nek of schouderklachten wakker te worden en ook nog eens een droom van een moederdagcadeau.

 66. Pingback: Dit was april 2018! - Breg Blogt

 67. chris de haas Antwoord

  ik heb al vele kussens geprobeerd en getest, maar nog steeds niet de juiste gevonden. ik heb vaak als ik wakker wordt last van mijn nek..dus ben ik op zoek naar de oplossing.. een goed kussen.. maar welke … is het dan deze ??

 68. Adriana de Ruiter Antwoord

  Slapen ben ik eigenlijk nooit heel goed in geweest! Ik kan me nog herinneren dat ik als kind van een jaar of zeven nog wakker was (op mijn kamertje) als mijn ouders naar bed gingen en dan ging ik beneden stiekem nog even wat water drinken…

  Ik heb periodes dat ik goed slaap, maar slapen is niet één van mijn talenten. Sinds de komst van ons kleinste pleegdochtertje (toen 4 weken en heel bang) slaap ik nóg minder! De laatste tijd wordt ik steeds vaker wakker met nek- of rugpijn en nu ik jouw blog lees denk ik ineens, misschien is een nieuw kussen geen gek idee? Dit kussen had ik denk ik al toen ik op kamer ging, dus het is niet eens écht luxe… :S

  Ik doe dus gráág mee!! Zou geweldig zijn om op zo’n luxe kussen te mogen slapen!!!

  Mijn slaaptip is, maar je niet té druk over niet kunnen slapen. Dan wordt het alleen maar erger en erger….

 69. Linda Smeets Antwoord

  Ahhh dat komt als geroepen! Mijn huidige kussen is al heel wat jaartjes oud, te oud en aan vervanging toe. Het is wat plat geworden en ik sta niet meer zo uitgerust op als voorheen…
  Kortom, ik doe graag mee!

 70. Lisanne Bons Antwoord

  Ik slaap eigenlijk als een blok maar ik droom wel heel erg. Echt hele rare dingen. En als ik me zorgen maak wil ik wel eens slechte nachte hebben. Ik heb regelmatig dat ik s’morgens met een stijve of pijnlijke nek wakker word. Een goed kussen is daarom heel belangrijk. Hen nog nooit een traagschuim kussen gehad dus zou het graag willen proberen.

 71. Annelies van Hurne Antwoord

  Elke nacht lig ik te draaien en te woelen. Mijn kussen opkloppen en dan weer dubbelvouwen om er vervolgens weer op te slaan. Ik kan gewoon niet de ideale kussen vinden. Misschien is dit de ware voor mij…

 72. Femke Landman Antwoord

  Hai Bregje, ik meld me ook graag aan als moeilijke slaper. Zeker nu ik net -ietsjes ouder dan jij, argh, 40- merk dat ik ‘s nachts steeds meer last krijg van hitteaanvallen (nu al??). In combinatie met een slaaparm die nooit lekker ligt, ben ik benieuwd of het ook een luchtig kussen is? Lijkt me heerlijk om snorrend de nacht door te komen en ‘s ochtends een droge nek te hebben. Dus doe graag mee. Groetjes Femke

 73. Anja Lutteke Antwoord

  Lieve Bregje, Ik heb hetzelfde probleem als jij en wij hebben ook een nieuw bed aangeschaft. Boxspring met traagschuim gel topper. Nou was ik nog op zoek naar een nieuw kussen en was wat aan het rondkijken. Die van jou lijkt me perfect omdat je hem persoonlijk kan aanpassen. Graag maak ik een kans.
  Groetjes Anja

 74. een goed kussen en fijn slapen wil ik heel graag dus doe ik mee met dit leuke en vooral fijne bregtblogt idee ????????

 75. anita kempenaers Antwoord

  kan wel een nieuw kussen gebruiken heb er al verschillende gehad maar nog altijd niet het juiste

 76. harry brants Antwoord

  kan wel een steviger kussen gebruiken nu moet ik het altijd opschudden niet ideaal

 77. Anneliese de Waal Antwoord

  Lijk me een heerlijk kussen, ben erg benieuwd of je er beter van ga slapen.
  Ik zou het graag uit willen proberen.

 78. Tip: een tijdje voor het naar bed gaan geen tv, computer of gsm meer gebruiken, eventueel een beker warme melk drinken (dat doe ik niet, lust ik niet, maar het schijnt wel te werken), ook een goed matras, een open raam en een koele slaapkamer helpen. Met zo’n kussen zou ik zeker goed slapen!

 79. Liesbeth Barto Antwoord

  Een nieuw hoofdkussen is erg welkom hier. De hele nacht door draai ik hem/haar om of leg het dwars, soms vouw ik het dubbel om beter te kunnen slapen.

 80. Het bed is toe aan vervanging. Het matras is al vervangen, nu nog de kussens en het dekbed. Dit kussen zou perfect uitkomen!

 81. kussens en ik zijn geen goede match. Ooit een super kussen gehad als tiener waar mijn schouders en nek heel dankbaar voor waren, maar sindsdien nooit meer hetzelfde kussen of vergelijkbaar model gevonden. Inmiddels zoveelste kussen gekocht, maar nog steeds niet je van het (lees stijve nek en gespannen schouders en vaak ook hoofdpijn). Zou mij benieuwen of dit kussen wel zou helpen.

 82. om nog lekkerder te kunnen slapen en de volgende dag fris en fit op te staan en de nieuwe dag weer aan te kunnen met alles wat daar bij hoort

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.