Stel je voor: je man krijgt een nieuwe baan en daarvoor moet je met je hele gezin verhuizen naar het buitenland. En niet zomaar naar het buitenland, maar naar Finland. Daar waar sneeuw niet in centimeters, maar in meters valt en waar het leven zo anders is dan in het vertrouwde Nederland. Gaby Buining werd expat mama in Finland en schreef daar een heel leuk boek over.

Expat mama in Finland – Gaby Buining

Met een zoon die nét begonnen is op de basisschool en een bijna-dreumes vertrekken Gaby en haar man naar Helsinki. Wat volgt is een aaneenschakeling van nieuwe ervaringen, liefde voor Uggs, de wondere wereld van Internationaal onderwijs en nog veel meer. Met de nodige humor en zelfspot neemt Gaby de lezer mee in haar avonturen als vrouw-van en expat moeder.

Dagboek en blog in één

Het boek is een aaneenschakeling van verhalen over Gaby’s ervaringen. Het is een soort mix tussen een dagboek en een blog. Gaby deelt al haar hoogte- en dieptepunten en zorgt regelmatig voor een glimlach op mijn gezicht. Het is leuk om een kijkje te nemen in het leven van een andere moeder, die onder totaal nieuwe omstandigheden haar stinkende best doet om er iets moois van te maken. Finland is voor mij een onbekend land, wat het extra leuk maakt om te lezen hoe het dagelijks leven er daar aan toe gaat.

Expat mama in Finland is een vermakelijk boek, dat je een kijkje geeft in het leven van een expat gezin. Je bent erbij als ze hun draai vinden en ziet hoe ze langzaam opgaan in het Finse leven, alsof ze het al jaren zo doen. De schrijfstijl van Gaby is vlot en vol humor, waardoor ik als een speer door het boek heen ben gevlogen!

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Je bestelt het makkelijk bij Bol.com via onderstaande afbeelding! (aff.)

 

Zou jij het kunnen, met je gezin verhuizen naar het buitenland? Waar zou je dan naartoe gaan?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

 1. Wij hebben weleens over nagedacht om even toen met 1 dreumes om tijdje naar het buitenland te gaan. Er werd toen gesproken over Aruba. Maar ik ben te honkvast…het leek mij erg eenzaam en ben volgens mij niet zo goed in een expatvrouw te zijn.

 2. Kristel Gubbels-Daemen Antwoord

  Ik hou van mijn kleine dorpje in Limburg en zal hier nooit weg gaan. 🙂 maar als ik dan zou moeten kiezen dan zou ik gaan voor Duitsland. Heerlijk land waar we altijd op vakantie gaan. Aardige mensen, lekker eten, leuke/goedkopere uitstapjes. Had ik al gezegd lekkere schnitzels of curryworst. 🙂

 3. A.M.P van Luijk Antwoord

  Zuid-Frankrijk, echt wel. Ze zeggen niet voor niets ” leven als een God in Frankrijk “. Ruimte, lekker weertje, olijvenbomen, heleboel kippetjes. Ik zie het al voor me.???

 4. Ik zou dan wel naar Zweden willen. Waarom? Geen idee. Zweden trekt mij enorm zonder dat ik er ooit geweest ben. Het staat hoog op mijn wishlist voor ooit dus als mijn partner daar zou kunnen werken zou ik daar niet afwijzend tegenover staan. Of mijn drie kinderen daar zo blij mee zijn betwijfel ik echter.

 5. Manon Geurts Antwoord

  Wat een grote durf heeft die vrouw! Finland, een mooie keuze. Als ik zou moeten kiezen zou ik voor zuid Spanje gaan. Benidorm uitgesloten 😉 Dan kun je toch nog profiteren van de Ryanair vluchten en ben je voor een prikkie even op en neer naar ons mooie Maastricht.

  • We hebben eerst Roemenië ( toen was ik hoogzwanger) en nog een ander land ‘afgewezen’…Dus nummer drie moest het eigenlijk wel worden…zo gaat dat in ‘het’ wereldje…Ik zou zelfs voor Benidorm gaan..;-)

 6. Hele stap naar een ander land verhuizen
  Maar Italië daar zou ik wel naar toe willen verhuizen
  De sfeer geur en het eten
  Wie houd er nu niet van Italië

 7. Wij durfde zeker wel?. Met een baby van 6 maanden en een dochter van 2 zijn wij verhuist naar Zwitserland voor 1 jaar en 8 maanden, toen door naar België voor 3 jaar waarna we de boel wederom inpakten en de hele verhuizing werd uitgepakt in Amerika. Amerika was absoluut mijn nummer 1 land. Inmiddels wonen we alweer 8 maanden in Nederland. Zijn we nu dan ‘uitverhuisd’? De tijd zal het leren ?

 8. Ik zou het denk ik niet kunnen, maar mocht ik toch een land moeten kiezen, zou het Canada worden.

 9. Hilde Bunneghem Antwoord

  Al heel veel over nagedacht en besproken. Als we naar het buitenland zouden verhuizen, dan zeker naar Andalusië. Daar ben ik mijn hart verloren.

 10. Pingback: Dit was april 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.