Een thriller die je niet weg kunt leggen. Een thriller waarvan je stiekem de bibbers krijgt en tegelijkertijd denkt: ‘Nee joh, ze verzint het allemaal maar.’ Een thriller die ik in een paar uur uitlas, dat is ‘Ik ken je nog’ van Alice Fokkelman.

Ik ken je nog – Alice Fokkelman

Wat als de pestkop van vroeger weer naast je komt wonen? Manon heeft een fijn leven met haar man en dochter. Aan de overkant woont haar beste vriendin Suus met haar man en er is geen vuiltje aan de lucht. Tot Suus vertelt dat ze naar Amerika verhuist. De nieuwe overburen van Manon blijkt Wessel te zijn, Manons oude buurjongen. Manon werd vroeger gepest door Wessel, ze heeft er nooit iemand iets over verteld. Manons man Jasper raakt bevriend met Wessel zijn vrouw, de kinderen gaan samen spelen en Manon lijkt met de dag angstiger te worden. Verbeeldt ze het zich nou allemaal of is Wessel nog steeds een vreemde vogel?

Een boek om doorheen te vliegen

Ik begon aan dit boek even voor het avondeten, toen las ik ongeveer 40 pagina’s. Tegen tienen diezelfde avond kroop ik in bed en om iets voor half 1 legde ik het boek op mijn nachtkastje. Uitgelezen welteverstaan. De 234 pagina’s vlogen door mijn vingers alsof het niets was. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen. Alice Fokkelman krijgt het voor elkaar om je echt in de huid van Manon te laten kruipen. Je voelt haar angst, haar verdriet en haar paniek. De gebeurtenissen uit het heden worden afgewisseld met scènes uit de jeugd van Manon en Wessel, altijd verteld uit het perspectief van Manon. Op een gegeven moment twijfelde ik als lezer wel even, zou het toch allemaal aan Manon liggen? En dan volgt de plot, die ik persoonlijk niet had zien aankomen, met een laatste knal op het einde.

‘Ik ken je nog’ is een thriller die je alle kanten op slingert, die de complottheorieën in je hoofd flink tekeer laat gaan. Als lezer voelde ik grote sympathie voor Manon, medelijden zelfs. Ik herkende haar gevoelens soms ook wel, wat me nog verder in het boek zoog. Het verhaal speelt zich af op Nederlandse bodem, waardoor het heel vertrouwd voelt.

Dit vind je misschien ook interessant: In de Familie – Joyce Spijker

Een aanrader dus?

Wanneer je graag psychologische thrillers leest kan ik je dit boek zeker aanraden. De schrijfstijl van Alice is vlot en trekt je in één keer mee het verhaal in. En dan is het verrekte lastig om het boek weg te leggen, want je wilt gewoon weten hoe het afloopt! Een prachtig debuut van deze schrijfster!

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Je bestelt het makkelijk bij Bol.com via onderstaande afbeelding (aff.)

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.