Toen ik Etienne a.k.a. de Roodharige Hunk in 2011 leerde kennen, bestond zijn collectie schoenen uit (hou je vast!) 1 paar. Ja, dat lees je goed. Er stond slechts één paar schoenen in zijn kast. Mijn ongeveer 50 paar zorgden destijds nog voor een acceptabel gemiddelde. Inmiddels is zijn collectie uitgebreid met sneakers en mooie leren schoenen. Nu de lente voor de deur staat, is het tijd om wat nieuwe schoenen te gaan shoppen. Ik kies drie paar schoenen voor hem uit en vervolgens kiest hij zelf ook drie paar uit. Matchen onze smaken wel?

Schoenen maken de man

Een man met afgetrapte (lelijke) schoenen, ik vind het echt helemaal niks! Je snapt dan ook wel dat ik in 2011 als de wiedeweerga aan het shoppen sloeg met mijn nieuwe verkering. Oké, niet na 3 weken, maar wel redelijk rap. Gelukkig bleek mijn smaak ook wel de zijne en hij is sowieso een vrij makkelijke shopper. Al gauw verschenen en een paar cognackleurige lederen schoenen zijn zijn kast en mooie, stoere sneakers. Ieder jaar wordt die collectie wat aangevuld of vervangen. Voor deze lente ging ik op jacht naar wat gave sneakers en een paar nette schoenen op de website van De Herenschoenenwinkel. Bij deze webshop vind je schoenen van luxe merken als Floris van Bommel, Rehab en Magnanni.

Mijn drie keuzes voor herenschoenen voor het voorjaar van 2018

Als eerste deze witte sneakers. Want witte sneakers zijn gewoon te gek! Ze kunnen zowel onder een jeans als een korte broek en omdat ze van leer zijn, ogen ze wat netter dan stoffen sneakers.

australian gibson white bregblogt.nl

Als tweede deze groene sneakers! Ik ben echt gek op die mooie donkere groene kleur en aangezien Etienne ook een aantal kledingstukken in die kleur heeft, denk ik dat ze hem echt goed staan!Floris van Bommel 16225 01 g 1 2 bregblogt.nl

Tot slot nog een paar nette schoenen. Deze cognac kleurige veterschoen is netjes, maar tegelijkertijd stoer door het reliëf en de blauwe details. En cognac lijkt ook nooit echt uit de mode te gaan, de kleur past overal bij en maakt een outfit, zeker als dat een mooi kostuum is, meteen helemaal af!herenschoenen REhab Greg Cognac bregblogt.nl

En dan nu de keuzes van Etienne…

Etienne heeft ook rondgeneusd in de webshop en zijn 3 keuzes aan mij doorgegeven. Hij weet dus niet wat ik heb gekozen. Zullen onze smaken een beetje matchen? Ik geef eerst het woord aan de Roodharige Hunk:

Van jongs af aan heb ik een haat/liefde verhouding met shoppen. Ik ben namelijk redelijk (ahum) kieskeurig als het op kleding aankomt. Het kwam vaker voor dat ik een hele dag in het centrum was, maar er noppes aan mijn vingers bleef plakken. Als het dan zo ver was en het lukte, kon (en kan ik nog steeds) kinderlijk blij de winkel verlaten met de hoofdprijs stevig in mijn handen geklemd.

Als het op kleding aankomt heb ik daarom inmiddels de speedshoptechniek ontwikkeld. Als mijn aandacht niet binnen 5 minuten getrokken wordt door een kledingstuk, dan hop naar buiten en naar de volgende winkel. Als er wel binnen 5 minuten een lichte twinkel in mijn ogen verschijnt, dan loop ik meestal 15 minuten later de winkel uit met 4 of 5 artikelen.

Met schoenen is dat anders. Vroeger droeg ik redelijk nietszeggend anoniem schoeisel. Tegenwoordig, mag het best uitgesproken. Uitgesproken vertaalt zich redelijk vaak in DUUR. Aangezien ik meerdere seizoenen doe met een paar schoenen (al dan niet met tussenkomst van de schoenmaker), vind ik duur echter geen probleem meer. Vandaar dat ik de meest reguliere schoenwinkels tegenwoordig oversla en alleen een selecter clubje aan schoenenwinkels aan doe met mijn klandizie.

Webshoppen vind ik, vanwege het kiezen van de juiste maat, nog een tikkie lastig. Toch ga ik het proberen. Ik ben zeer benieuwd of Breg en ik een tikkie in dezelfde richting zoeken. Of heeft Breg stiekem alsnog een paar felgekleurde Hello Kitty schoenen voor me in petto?

Hier komen de schoenen die Etienne heeft uitgekozen, dus ik geef het woord weer aan hem!

pm55-grey herenschoenenwinkel bregblogt.nl

We beginnen eenvoudig met een lichte zomerse sneaker. Makkelijk te combineren met mijn huidige garderobe en zelfs goed te doen in combinatie met een licht rossig paar melkflessen. Een eenvoudig schoentje, maar wel met een niet alledaags stofje aan de zijkant. Ik haat eenheidsworst aan mijn voeten. Vandaar dat ik heel blij wordt van dit subtiele stofje!

gregory-drg herenschoenenwinkel bregblogt.nl

Nummer twee is al wat minder alledaags, maar alsnog makkelijk te combineren op een spijkerbroek maar ook met en pantalon. Op mijn werk galmt het in sommige ruimtes. Houten hakken zijn dan ook ideaal voor een hielklakje. Dit tot grote ergernis van mijn collegae, maar minstens zo grote jolijt van mij.

46998-blauw herenschoenenwinkel bregblogt.nl

De derde en wat mij betreft meest uitgesproken en minst alledaagse schoen is meteen mijn mijn favoriet. Klassiek genoeg om dagelijks te dragen, maar daarvoor eigenlijk te zonde. Specifiek dit soort schoeisel trekt mijn aandacht in de eerste 5 minuten en laat mij langer in de betreffende schoenwinkel ronddwalen. Aansluitend wordt er gepast, gelopen, mijn banksaldo gecheckt, toekomstige uitgaven vooruitgeduwd, Breg geappt, de pinpas door de automaat gehaald en met een kinderlijke smile de winkel verlaten.

Hebben we een match? Uuuuhm…

Ik moest echt heel hard lachen toen ik de schoenen zag die Etienne had gekozen. Niet vanwege de schoenen, maar omdat we echt geen enkel paar hetzelfde hadden uitgekozen. Overigens is dat niet zo heel gek, want de keuze is reuze in deze webshop! 😉 De drie paar die hij heeft gekozen vind ik overigens alle drie heel tof en zijn uitleg erbij is helemaal om te smullen!

Etienne, wat vind je van de schoenen die ik voor jou heb uitgekozen?

De groene sneakers zou ik echt nooit aantrekken en dus ook niet kopen. Die passen niet helemaal bij mijn smaak, iets te hockey-achtig. 😉 Nul punten dus. De cognackleurige schoenen stonden bij mij op nummer vier, dus hier geef ik Breg een half puntje voor de bijna-match. De witte sneaker vind ik te druk met de verschillende vlakken en dessins.

Nou, het moge duidelijk zijn dat ik maar beter niet op schoenenjacht kan gaan met mijn verkering, maar dat hij lekker zelf kan gaan shoppen! 😉

Shop jij weleens voor je wederhelft? En hoe pakt dat dan uit?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Herenschoenenwinkel.nl

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Leuk artikel! Mijn man hanteert dezelfde speedshoptechniek. Ik vind de grijze sneakers die Etienne uitkoos leuker dan de witte en jouw cognackleurige nette schoenen weer mooier dan de zandkleurige die hij koos. De mijnes trouwde namelijk op cognackleurige schoenen.

  2. Manmanman, 1 paar schoenen??!! Ik zou omdraaien en wegrennen als ik dat zag :’) Wel heel goed dat je hem dan mee hebt genomen voor een goed rondje shoppen. Ik vind overigens die lichte sneaker die hij uitkoos wel heel mooi!

  3. Haha, mijn man komt altijd met zulke leuke kleren (en ook schoenen!) thuis, daar kan ík nog wat van leren. Nee, hij heeft duidelijk de shopgenen hier in huis. Dus hij kiest tegenwoordig ook mijn kleren uit. En die van Anna ook trouwens, want die koos een beetje teveel clownstenues afgelopen tijd. (alleen moeten we pedagogisch nog even bekijken of dat nou goed is dat ze zich niet volgens de mode kleedt of niet?)

  4. Pingback: Dit was april 2018! - Breg Blogt

  5. Pingback: The seven year itch - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.