Zo, dat was me het weekendje wel hoor mensen! Het is nu maandagochtend en ik heb het gevoel alsof het weekend een week heeft geduurd. Zoveel leuke dingen, fijne mensen en zelfs af en toe een straaltje zon!

Vrijdag

Vrijdagmiddag kwam mijn moeder en we haalden samen -een dolblije- Laurens op bij de opvang. Hij keek er al dagen naar uit dat zijn oma kwam logeren. Door alle drukte hadden ze elkaar al 2 maanden niet gezien en dan is videobellen toch anders dan een dikke knuffel in real life!

Laurens oma boek lezen bregblogt.nl

Terwijl die twee zich amuseerden in de achtertuin kon ik even boodschappen gaan doen. Ik had namelijk weer eens een idee bedacht, waarvoor enige logistieke acrobatiek nodig was. Etienne heeft dit jaar zoveel pech gehad, dat ik vond dat hij wel een verrassing had verdiend. Op zijn verjaardag en met carnaval was hij ziek en toen één van de eerste mooie lentedagen aanbrak was hij weer ziek. Tijd voor een feestje dus. Maar ik kon hem moeilijk alle ‘borrelboodschappen’ laten halen met de weekboodschappen, dat zou verdacht zijn. Gelukkig kon ik op deze vrijdagmiddag alles halen en ik verstopte het in de auto, want die zouden we toch niet meer gebruiken dit weekend… Tussendoor kwam ook de Foodybox Lente binnen, met een heleboel lekkere dingen erin. Ik zal je er de komende tijd meer van laten zien in recepten en op Instagram!

Foodybox lente 2018 bregblogt.nl

Na het eten stapten we op de fiets, op weg naar de Muziekgieterij. Hier waren we inderdaad een week geleden ook al, bij het concert van Di-Rect. Dit keer stond het concert van Racoon op het programma! Het leuke is, dat De Muziekgieterij een intieme zaal heeft, waarbij je zo ongeveer met je neus op het podium kunt staan als je wilt. En of ik dat wilde!

Racoon Muziekgieterij bregblogt.nl

Samen met mijn (blog)vriendinnetje Miron en onze wederhelften hebben we ontzettend genoten. Biertje in de hand en meezingen maar. Het was wederom een hele goede show en ook de ‘afterparty’ was heel gezellig. Een tikkeltje laat en wellicht enigszins beneveld rolden wij ons bed in…

Zaterdag

Gelukkig was oma daar om ‘s ochtends met Laurens naar beneden te gaan, zodat wij ons nog even konden omdraaien. Poeh hee, die biertjes hakten er toch wel in! Helaas had ik weinig tijd om als een lamme tak op de bank te hangen, want ik moest toch eens wat gaan voorbereiden voor de middag. Laurens had gekozen om die dag te ‘bobbelen’ als avondeten, oftewel lekker borrelen. Dat had ik natuurlijk wel een klein beetje gestuurd, want hierdoor had ik groen licht om onder de ogen van de hunk hapjes voor te bereiden voor de borrel. En wij kunnen best stevig eten, dus hij keek er niet van op dat ik een kilo gehakt tot balletjes verwerkte. Achteraf vond hij het wel een beetje vreemd dat hij perse het gras moest gaan maaien van ons en dat mama en ik in de keuken bezig waren met de tuindeur dicht. Tja, ik moest toch even ongestoord de inhoud van een kratje bier kunnen verstoppen in de koelkast. ?

Uiteindelijk was alles ruim op tijd klaar en konden we nog een dutje doen (Laurens en de Hunk) en chillen met een boek (mama en ik). Iets na vier uur ging de poort open en kwamen onze vrienden binnen, terwijl ze ‘Happy Birthday’ zongen. Het totaal verraste gezicht van Etienne was echt goud waard. VERRASSING!!

verrassingsborrel Etienne bregblogt.nl

We hebben lekker geborreld, bijgekletst en genoten van het zonnetje. Wat was het ontzettend gezellig en zo fijn om dit te kunnen doen!

Zondag

Op zondag ging ik met mama op een missie! Al vroeg waren we in de weer met het strijken van kleding, prijskaartjes eraan hangen en alles netjes in de auto leggen. Ik heb namelijk de komende 3 weken een ienie-minie winkeltje bij Jouw Marktkraam Maastricht! Ik kwam hier al regelmatig toen ze onlangs 1 jaar bestonden en dat vierden met een winactie. Ik had het geluk en won 3 weken gratis kraamhuur! Dit was de perfecte gelegenheid om mijn kledingkast eens goed onder handen te nemen en de laatste ‘twijfel-stukken’ het huis uit te bonjouren. Met een hele lading kleding, tassen en accessoires kwamen mama en ik aan.

Ik ging meteen enthousiast aan de slag om mijn kraam in te richten en wat vond ik dat leuk om te doen! Alles leuk neerzetten en -hangen en als eyecatcher een leuk setje aan de zijkant van mijn kraam. Als de 3 weken voorbij zijn vertel ik jullie uitgebreid over hoe het precies werkt, wat de voor- en nadelen en do’s & don’ts zijn! Ben je in de komende weken in het centrum van Maastricht? Kom dan gezellig een kijkje nemen, kraam 204 is mijn kleine winkeltje!

kraam bij jouw Marktkraam Maastricht bregblogt.nl

Na het ‘winkeltje spelen’ zijn mama en ik nog even gaan lunchen en daarna heb ik haar weer naar de trein gebracht. Het was echt heel fijn om weer een paar dagen samen te zijn. Lekker kunnen bijkletsen en vooral mama en Laurens hebben weer veel quality time gehad samen, dat is zo waardevol!

boek lezen in de zon bregblogt.nl

De rest van de zondag bracht ik door in de hangmat en later, toen het buiten toch wat fris werd, op de bank. Even bijkomen van het drukke weekend en weer opladen voor een nieuwe week. Een week waarin ik een spannende en leuke workshop ga doen, een high tea heb met een stel fijne dames en ik een mega to do list heb voor mijn blog, die ik hopelijk lekker in het zonnetje kan gaan afwerken!

Heb jij iets leuks gedaan dit weekend?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Pingback: Dit was april 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.