In het Jekerkwartier, in het hart van Maastricht, ligt sinds 2017 een klein stukje Parijs. Bij Bistro Croquant geniet je van de lekkerste huisgemaakte kroketten, een koel glas wijn en nog véél meer…

Bistro Croquant

Terwijl je over de kinderkopjes in de smalle straten van het Jekerkwartier loopt, waan je je al een beetje in het buitenland. Zodra je op Achter de Molens de bocht om loopt lonkt het terras van Bistro Croquant naar je. De houten bank tegen de gevel nodigt je uit om neer te ploffen en je in de watten te laten leggen.

Bistro Croquant Maastricht bregblogt.nl

Gastheer en chef-kok Roland Philipsen wil je in zijn sfeervolle bistro laten zien dat een kroket ook een culinair gerecht kan zijn, met bijzondere vullingen. Daarnaast staan er verschillende andere gerechten op de kaart, in kleinere porties. Deze gerechten zijn ideaal om te delen met je tafelgenoten.

Menukaart Bistro Croquant Maastricht bregblogt.nl

Voor mij is dit de ideale combinatie, want ik ben ten eerste een GROOT krokettenliefhebber én shared dining vind ik helemaal te gek. Lekker de tafel vol zetten met verschillende gerechten en van alles wat meepikken.

Tijdens een lunch op een warme zondag in april kiezen we voor een witlofkroket, een rundvleeskroket en een salade met gegrilde runderhaas op oosterse wijze. On the side bestellen we nog een portie ‘Frites uit Zuyd’, als je het mij vraagt de lekkerste frietjes die er zijn!

Je kunt er ook kiezen voor verschillende plateaus, boerenbrood en uiteraard ontbreken smaakvolle desserts ook niet op de kaart.

Lees ook: Limburg Lonkt, mindful in het Heuvelland

Binnen is de zaak sfeervol ingericht met voornamelijk zwarte en witte details. De keuken vormt het stralende middelpunt en je kunt letterlijk een kijkje in de keuken nemen bij Bistro Croquant.

Bistro Croquant Maastricht interieur bregblogt.nl

Bistro Croquant detailfoto bregblogt.nl

Roland zorgt voor een gezellige sfeer op het terras, terwijl wij ons laten verwarmen door de lentezon. Zelfs aan zonnebrandspray ‘van het huis’ is gedacht, zodat je als gast optimaal kunt genieten. Door de open deur klinken de mooiste Franse chansons. We bestellen nog een wijntje en een biertje en doen met onze ogen dicht heel even alsof we  in Parijs zitten…

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Pingback: Dit was april 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.