Een roman die zich afspeelt op het Engelse platteland, waarbij de organisatie van bruiloften centraal staat en er ook nog de nodige romances ten tonele verschijnen: dat is voor mij een ultiem feelgood boek! Ik vertel je alles over ‘Iets ouds en iets blauws’ van Katie Fforde!

Iets ouds en iets blauws – Katie Fforde

In een pittoresk dorpje in de Engelse Cotswolds worden drie jonge vrouwen door het toeval bij elkaar gebracht. Beth is sinds kort in het dorp komen wonen, omdat ze op eigen benen wil staan én los wil komen van haar moeder. Lindy is een jonge, alleenstaande moeder met twee zoontjes, die al haar hele leven in het dorp woont. En tot slot is daar Rachel, die na een stukgelopen huwelijk een nieuw leven wil opbouwen in de rust van het platteland.

Tijdens het maken van plannen voor het opknappen van het dorpshuis ontstaat het spontane idee om samen bruiloften te organiseren. Niet zomaar bruiloften, maar bruiloften voor stellen met een klein budget. Voor de vrouwen er erg in hebben zijn ze tot over hun oren ondergedompeld in tule, bloemen en een hoop ander geregel. Ze zijn zelfs zó druk met het plannen en organiseren, dat ze er niet eens erg in hebben dat ze zelf ook onderdeel worden van allerlei romantische ontwikkelingen…

Over Katie Fforde

Ik ontdekte de boeken van Katie Fforde een tijdje geleden via een Facebookgroep voor mede-boekenfans. Haar schrijfstijl is lekker vlot en ze neemt je als lezer echt mee naar het Engelse platteland. Katie Fforde heeft inmiddels ruim 20 titels op haar naam staan. Stuk voor stuk zijn dit romans met een hoog feelgood gehalte en een lekkere dosis romantiek.

Wat vind ik van ‘Iets ouds en iets blauws’?

Ik heb genoten van dit boek. De karakters zijn zo neergezet, dat je je makkelijk in ze kunt verplaatsen. Alhoewel de ietwat neurotische en zeer georganiseerde Rachel het tegenovergestelde is van mijzelf. 😉 De persoonlijke ontwikkeling die alle drie de vrouwen doormaken tijdens het verhaal is heel herkenbaar en geeft weer dat het leven nooit tot in detail gepland kan worden, omdat er altijd onverwachte dingen gebeuren. Ik werd zo meegezogen in alle trouwvoorbereidingen en bruiloftsideeën dat ik mezelf er na het lezen ineens op betrapte dat ik op Pinterest aan het rondneuzen was naar trouwjurken. ?

Aanrader dus?

Als je een liefhebber bent van schrijfsters zoals Jill Mansell en Jojo Moyes kan ik je dit boek zeker aanraden! Het leest lekker weg, is niet te ingewikkeld (ik hou daar van, lezen is voor mij echt pure ontspanning en mezelf verliezen in een andere wereld) en er zit veel humor in!

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je bestelt het makkelijk via onderstaande afbeelding op Bol.com (aff.)

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Pingback: Dit was april 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.