Het is weer woensdag, dus tijd voor een nieuw weekmenu! Deze week wisselen we vegetarisch en vlees af, ik wens je weer veel kookinspiratie toe!

weekmenu #2 bregblogt.nl

Woensdag

Macaroni met groenten, ham en kaas ( <- klik op de link voor het recept)

Ja hier kom je meteen een bekende tegen van afgelopen week. We hadden namelijk nogal veel macaroni gemaakt en hebben er twee dagen van kunnen eten! Dit gaat overigens vaker gebeuren, want sommige gerechten zijn niet alleen superlekker maar soms qua planning ook praktisch om voor twee dagen te bereiden.

Donderdag

Hollandse pot a.k.a. AVG met vegetarische kaasschnitzel

Donderdag aten we vegetarisch! Ik heb op Instagram Stories onlangs de vraag gesteld voor lekkere vleesvervangers en daar kreeg ik heel veel reacties op. We gaan dus de komende tijd regelmatig vegetarisch eten en daarbij ook vleesvervangers uitproberen. De kaasschnitzel van Valess is bij deze helemaal goedgekeurd! We aten het met gekookte aardappelen en sperzieboontjes.

weekmenu #2 bregblogt.nl

Vrijdag

Frietjes!

Oké, hier zet ik een joker in, want op deze vrijdag aten we gewoon frietjes! We halen ze af en toe bij de frituur hier in de buurt, snackje erbij en aanvallen maar, ZO LEKKER!

Zaterdag

BBQ met gegrilde groenten en frisse broccolisalade ( <- klik op de link voor het recept van de broccolisalade)

Jaaaa, de eerste barbecue van het jaar! We kregen vrienden op bezoek en hebben wat spek, worstjes en hamburgers gegrild. Ik maakte ergegrilde groenten en een heerlijk frisse broccolisalade bij! Ik heb tomaten en aubergines in plakken gesneden en deze om en om in een met aluminiumfolie bedekte braadslee gelegd. Vervolgens wat zout en olijfolie erover en toen aluminiumfolie eroverheen. Deze schaal ging in zijn geheel op de barbecue, waarna de groenten in ongeveer een half uurtje lekker zacht en gaar werden. Ik waarschuw je alvast: maak een dubbele hoeveelheid, want hij is SUPERlekker. Zelfs de kinderen kregen er geen genoeg van.

bbq met gegrilde groenten en frisse broccolisalade bregblogt.nl

Zondag

Bamisoep ( <- klik op de link voor het recept)

Ken je het programma Binnenstebuiten op NPO 2? Hierin koken ze elke dag een nieuw gerecht en zo ontdekte ik deze bamisoep! De soep vult ontzettend goed en je kunt er alle ingrediënten aan toevoegen die je maar lekker vindt.

bamisoep met verse groenten bregblogt.nl

Maandag

Vegetarische aubergine lasagne (<- klik op de link voor het recept)

Weer een dagje vegetarisch, dit keer met een grote schaal lasagne. Er zit geen vlees in én geen pasta, want we hebben de lasagnebladen vervangen voor aubergine. In het recept staat geitenkaas als topping, maar ik heb gekozen voor gewone geraspte kaas en dan oude kaas, voor een pittige smaak. Serveren met wat vers stokbrood en smullen maar!

Tipje van de Roodharige Hunk: snijd de aubergineplakken in de lengte, zodat je niet een hele tijd staat te snijden en te grillen. 😉

Tadaaaa!

auberginelasagne met tomaat en paprika bregblogt.nl

Dinsdag

Nog een keer de vegetarische aubergine lasagne. Hier kwam het qua planning weer goed uit om voor twee dagen te koken. Ik kan je verklappen: op de tweede dag was deze lasagne NOG lekkerder!

Dit was hem dan weer! Komende week staat er o.a. nasi op het menu, tot volgende week!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Grappig om te zien hoe verschillend mensen eten. Overigens prima maaltijden hoor,

    Hier eten we toch wel 3x per week iets met aardappelen (gekookt/gebakken) vlees en groente.

  2. Pingback: Een weekmenu samenstellen: makkelijk én voordelig! (inclusief tips & tricks!)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.