Oké, dit is echt één van de meest fantastische salades die ik ooit heb gegeten. Ten eerste: superlekker. Ten tweede: klaar voor je er erg in hebt. Ten derde: kinderen zijn er ook dol op. Check hier het recept voor een frisse broccolisalade met appel en pijnboompitten!
Frisse broccolisalade met appel en pijnboompitten
Benodigdheden (voor 6 personen)
- 500 gram broccoli in stukken gesneden
- 1 rode paprika, in stukken gesneden
- 1 zoete appel, in kwarten en zonder klokhuis
- 30 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte balsamico azijn
- 1 theelepel honing
- 1,5 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel peper
- naar wens nog wat zout en kruiden, bijvoorbeeld salie, oregano of basilicum
- een keukenmachine
(De ingrediënten zijn naar smaak, dus als je na bereiding nog iets wilt aanpassen kan dat natuurlijk altijd!)
Bereiding
Dit is by far het makkelijkste dat je ooit hebt gemaakt, dat beloof ik!
Snijd de broccoli, paprika en appel in stukken, zoals hierboven aangegeven. De schil kan gewoon om de appel blijven zitten. Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine. Doe het deksel op de beker en zet de keukenmachine aan. Afhankelijk van jouw machine is de salade in 5 tot 10 seconden klaar. Wellicht moet je tussendoor nog even met een spatel de zijkanten vrijmaken en de inhoud een beetje doorroeren.
Doe de salade in een kom en zet hem even in de koelkast. Zo trekken de smaken er extra goed in. Je kunt de salade eten als lunchgerecht, maar bijvoorbeeld ook als bijgerecht bij de barbecue!
EET SMAKELIJK!
- Weekmenu #1 met o.a. mixed grill, vegetarische couscous en macaroni
- Kebabspiesjes met muntyoghurt
- Lekkere en makkelijke sushibowl
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
3 Reacties
Pingback: Oh Happy Day #42: Lalala LENTE! - Breg Blogt
Pingback: Frisse garnalensalade met limoenmayonaise - Breg Blogt
Pingback: 9 lekkere picknickrecepten! - Breg Blogt