Oké, dit is echt één van de meest fantastische salades die ik ooit heb gegeten. Ten eerste: superlekker. Ten tweede: klaar voor je er erg in hebt. Ten derde: kinderen zijn er ook dol op. Check hier het recept voor een frisse broccolisalade met appel en pijnboompitten!

Frisse broccolisalade met appel en pijnboompitten

Benodigdheden (voor 6 personen)

  • 500 gram broccoli in stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • 1 zoete appel, in kwarten en zonder klokhuis
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel peper
  • naar wens nog wat zout en kruiden, bijvoorbeeld salie, oregano of basilicum
  • een keukenmachine

(De ingrediënten zijn naar smaak, dus als je na bereiding nog iets wilt aanpassen kan dat natuurlijk altijd!)

Bereiding

Dit is by far het makkelijkste dat je ooit hebt gemaakt, dat beloof ik!

Snijd de broccoli, paprika en appel in stukken, zoals hierboven aangegeven. De schil kan gewoon om de appel blijven zitten. Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine. Doe het deksel op de beker en zet de keukenmachine aan. Afhankelijk van jouw machine is de salade in 5 tot 10 seconden klaar. Wellicht moet je tussendoor nog even met een spatel de zijkanten vrijmaken en de inhoud een beetje doorroeren.

frisse broccolisalade met appel en pijnboompitten bregblogt.nl

Doe de salade in een kom en zet hem even in de koelkast. Zo trekken de smaken er extra goed in. Je kunt de salade eten als lunchgerecht, maar bijvoorbeeld ook als bijgerecht bij de barbecue!

frisse broccolisalade met appel en pijnboompitten en paprika bregblogt.nl

EET SMAKELIJK!

Meer recepten:

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.