Ieder jaar als de lente begint ben ik zo blij als een koe die voor het eerst weer de wei in mag! Het scheelt dan ook niet heel veel of ik loop lekker over straat te dartelen, terwijl mijn melkflessen voorzichtig wennen aan al dat zonlicht. Afgelopen weekend genoot ik met volle teugen van het mooie weer, maar ook van gitaren, frietjes en een rondje door de Ikea…

Vrijdag

Nadat ik op vrijdagochtend een paar uurtjes had gewerkt, was het tijd om Laurens te halen en gauw zijn koffertje in te pakken. De kroonprins ging logeren bij zijn opa en oma en werd meteen na de opvang opgehaald. We konden samen nog even wat zonnestralen meepikken in de voortuin voor hij werd opgepikt.

wachten op opa en oma in de zon bregblogt.nl

Toen Laurens was vertrokken genoot ik nog even van een late lunch waarna ik op de fiets sprong. Na weken van pech door ziek zijn en mogelijke koortslippen kon ik eindelijk gaan knuffelen met mijn jongste vriendje Tuur. Deze knapperd werd in februari geboren en het was zo geweldig om hem eindelijk vast te kunnen houden. Ik deelde deze foto op Instagram en word meteen weer blij als ik er naar kijk.

Na een tijdje wist ik mezelf met veel moeite los te weken van deze knappe man, want het was tijd om naar huis te gaan. Laurens was niet voor niets uit logeren: wij gingen namelijk naar een concert van Di-Rect! Samen met 2 vriendinnen aten we eerst frietjes, waarna we naar de stad vertrokken. Het was echt een toffe show, ik wist totaal niet wat ik ervan moest verwachten eerlijk gezegd. Ik ken de liedjes van Di-Rect wel, maar had ze nog nooit live gezien. Wat we die avond zagen en hoorden was een mix van rock, pop, funk en een stel ontzettend gepassioneerde muzikanten die het dak eraf speelden. Genieten met een grote G!

Di-Rect Muziekgieterij Maastricht bregblogt.nl

Iets na middernacht rolden we ons bedje in, klaar om de volgende ochtend heel laaaaaaaaaaaaang uit te slapen.

Zaterdag

HAHAHAHA! Dat had je gedacht Breg! Uitslapen is verleden tijd. Want zelfs als je kind er niet is, word je gewoon om 6.30 wakker hoor, supergezellig!

Ik besloot maar om lekker in bad te duiken en in de loop van de ochtend reden we even naar de Ikea.

Romantisch naar Ikea bregblogt.nl

De kerstman had ons flink wat cadeaukaarten gegeven en het topmatras van onze boxspring was na 6 jaar toe aan vervanging. Dus daar gingen we, hartstikke romantisch naar de Ikea. Normaal gesproken zou ik je voor gek verklaren als je dat op zaterdagmiddag doet. Maar als het buiten 22 graden is, is het een TOP idee! Het was heel rustig en we konden zo de winkel door vliegen. Hierbij bleef uiteraard weer veel te veel aan onze vingers plakken, maar dankzij de kerstman was het niet zo pijnlijk bij de kassa 😉

culinaire lunch ikea bregblogt.nl

Na een culinair verantwoorde lunch reden we terug naar huis, waar de kroonprins een half uurtje na ons arriveerde. Hij was rijp voor zijn bed, dus terwijl hij zijn schoonheidsslaapje deed, probeerde ik was gemiste slaap te compenseren met een halfuurtje schommelen in de hangmat.

chillen in de hangmat zeemanshirt bregblogt.nl

Helaas had ik niet langer de tijd, omdat we aan het eind van de middag bezoek kregen. Ik dook even de keuken in om wat voorbereidingen te treffen voor de BBQ en maakte alvast deze superlekkere broccolisalade. Mijn vriendin (en Laurens zijn peettante) Vivian en haar gezin kwamen eten en terwijl de kids speelden konden wij met een biertje in de hand genieten van de warme lentezon. Wat een cadeautje!

bbq met gegrilde groenten en frisse broccolisalade bregblogt.nl

Toen het bezoek vertrokken was en Laurens wederom in dromenland verkeerde dook ik met een boek mijn bed in. Van zon, bier en bbq word je moe…

Zondag

Laurens mocht kiezen wat hij zondag wilde gaan doen. ‘Gezellig naar de stad mama en dan ergens wat eten en drinken!’ luidde zijn antwoord. Daar zeggen wij geen nee tegen en dus stapten we de bus in. We wandelden rustig vanuit Wyck de brug over, waarbij Laurens alle tijd nam om overal goed rond te kijken. Het is zo leuk om de stad door zijn ogen te zien!

samen naar de Maas kijken bregblogt.nl

Netflix in bed bregblogt.nl

Nadat meneer een paar nieuwe gympen had gescoord streken we neer op een terrasje waar we ons even als een stel god(inn)en in Frankrijk voelden. Laurens wond de eigenaar en de andere gasten om zijn vingertjes en de wereld was gewoon even perfect in al zijn eenvoud. Ik vertel je later meer over dit hele fijne plekje!

bistro croquant bregblogt.nl

Na de uitgebreide lunch wandelden we nog wat door de stad, Laurens viel in slaap, werd weer wakker, we dronken nog een biertje en genoten van deze tijdloze bubbel.

terrasje Maastricht bregblogt.nl

Rond borreltijd streken weer neer op ons eigen nest. Daarna aten we weer lekker buiten en sloten de dag af met Netflix en chocola in bed.

chillen in de hangmat bregblogt.nl

Netflix in bed bregblogt.nl

Zo’n weekend wil ik iedere week wel, het was zo ontzettend fijn om de tijd een beetje stil te kunnen zetten en gewoon lekker te scharrelen. Lalala, LENTE!

Heb jij ook zo genoten afgelopen weekend?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Pingback: Dit was april 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.