Nieuw Nieuw Nieuw! (insert echo) op Breg Blogt: het weekmenu! Een lijst met inspiratie voor als je niet weet wat je deze week allemaal kunt maken. Inclusief recepten of links naar recepten. Eet smakelijk!

Wij doen op woensdagochtend weekboodschappen en ik maak dan altijd een weekmenu. Dit heeft zo zijn voordelen, want ik hoef na een drukke dag niet nog gauw te bedenken wat ik ga maken. En het bespaart ons heel wat losse tripjes naar de supermarkt, wat ook weer fijn is voor de portemonnee. Ik haal mijn inspiratie overal vandaan en je vindt in mijn weekmenu’s dus regelmatig recepten van diverse foodblogs.

weekmenu week 14 bregblogt.nl

Woensdag

Vegetarische couscous van Lekker en Simpel  ( <- klik op de link voor het recept)

Deze couscous maak je snel en eenvoudig met wat tomatenblokjes en alle groenten die je lekker vindt. Binnen een kwartier op tafel, dus handig voor de drukke mensen onder ons.

Donderdag

Aardappelen, vlees en groenten, oftewel AVG

Een klassieker uit de Hollandsche keuken. Meestal voor ons een makkelijke opvulling voor het weekmenu en het biedt genoeg variatie. Deze week bestaat de AVG uit gekookte aardappelen, broccoli die ik even kort blancheer in kokend water en een een gepaneerde varkensschnitzel.

Vrijdag

Broodje shoarma

Dit is een favoriet gerecht hier in huis. Pitabroodjes gevuld met een beetje ijsbergsla, gebakken shoarmareepjes en knoflooksaus om het af te maken. Ik ga binnenkort op zoek naar lekkere vleesvervangers als alternatief voor de shoarma!

(Helaas geen foto gemaakt, want ik had zoveel trek dat ik meteen begon met eten ?)

Zaterdag

Wraps met kip, ei, boontjes en satésaus  ( <- klik op de link voor het recept)

Wraps zijn ook een succesnummer! Ik bereid alle ingrediënten voor de wraps apart en zet alles in kleine bakjes op tafel. Zo kan iedereen erop doen wat ie lekker vindt.

wraps indisch recept bregblogt.nl

Zondag

Bladerdeeghapjes uit de Airfryer ( <- klik op de link voor het recept)

Deze zondag gingen we voor makkelijk, aangezien er overdag een uitgebreide Paasbrunch op het menu stond. Bladerdeeghapjes uit de Airfryer, met verschillende vullingen. En lekker wat tomaatjes, blokjes kaas en worstjes on the side.

bladerdeeghapjes uit de airfryer ham kaas bregblogt.nl

Maandag

Mixed grill

Gourmetten is altijd heel gezellig, maar ook best wel een gedoe als je het mij vraagt. We gebruiken een gourmetschotel dus vaak voor een mixed grill. Bak de verschillende vleessoorten in een grote koekenpan. Wij aten het dit keer met licht gekruide couscous en wat gebakken groenten. De couscous laat ik dan wellen in wat kokend water (dat het net onder staat) en ik roer er wat ras-el-hanout doorheen voor extra smaak.  Je kunt als bijgerecht ook kiezen voor stokbrood, frietjes rijst en/of een salade.

mixed grill bregblogt.nl

Dinsdag

Macaroni ham-kaas

Deze klassieker uit mijn moeders keuken is al 35 jaar favoriet. En echt SUPERMAKKELIJK om te maken!

Ingrediënten

 • macaroni (ongeveer 100 gram per persoon)
 • 1 groot blikje tomatenpuree of 2 kleintjes
 • 150 gram schouderham
 • 200 gram geraspte kaas (bij voorkeur extra belegen of oud)
 • optioneel: groenten naar keuze
 • Optioneel: Italiaanse kruiden naar smaak

Bereiding

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze af in een vergiet. Snijd de plakjes ham in vierkantjes van ongeveer 1×1 centimeter. Verwarm ondertussen een scheutje olie in een hapjespan en bak de ham eventjes aan. Indien gewenst kun je nog wat groenten meebakken, wij kozen dit keer voor wat wortel en champignons die toch op moesten. Courgette is ook erg lekker hierbij. Voeg daarna de macaroni en de tomatenpuree toe. Als je alles goed door elkaar hebt geroerd voeg je de geraspte kaas toe samen met wat kruiden naar smaak (oregano, salie, basilicum etc). Terwijl je roert smelt de kaas en dat maakt een smeuïg geheel van deze pasta. Lekker met een frisse komkommersalade.

Macaroni ham kaas bregblogt.nl

Dit was ons weekmenu van afgelopen week, zit er wat lekkers voor je bij? En is deze rubriek een blijvertje? Laat het me weten in de comments of op mijn Facebookpagina!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

 1. Love it Breg! Het menu komt altijd op mij aan en soms zit ik dus maar wat inspiratieloos in de gerechtenmap te bladeren omdat mijn hoofd dus nog alleen maar aan patatjes denkt. Vaak zijn die weekmenu’s met een berg ingrediënten waardoor ik weet dat ik zeker nog 5 x naar de supermarkt moet omdat ik van alles vergeten ben. Ik wil nu al dat het weer woensdag is 😉

  • Yes, wat fijn om te horen!! Het menu dat volgende week online komt wordt ook weer lekker, inclusief frietjes! ?

 2. Pingback: Recept: frisse broccolisalade met appel en pijnboompitjes - Breg Blogt

 3. Pingback: Weekmenu #2 - Breg Blogt

 4. Pingback: Dit was april 2018! - Breg Blogt

 5. Ik heb ook een tijdje met weekmenu’s gewerkt maar om de een of andere vage reden ben ik daarmee gestopt. Moet ik toch weer eens oppakken.

  Wij maken tegenwoordig de shoarma zelf maar dan met kipfilet blokjes/haasje. Zelf kruiden met (Verstegen) shoarma kruiden en een beetje olijfolie. Vele magerder dan het kant en klare shoarma vlees en wij vinden het lekkerder.

  Groetjes,

 6. Pingback: Een weekmenu samenstellen: makkelijk én voordelig! (inclusief tips & tricks!)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.