Bladerdeeghapjes uit de Airfryer bregblogt.nl

3x bladerdeeghapjes uit de Airfryer

Ben jij net als ik dol op borrelen? Het liefst met een hele tafel vol lekkere hapjes? Dan zijn deze bladerdeeghapjes uit de Airfryer misschien wel iets voor jou!

Bladerdeeg is een veelzijdig ingrediënt, dat altijd wel van pas komt. Ik heb standaard een pakje bladerdeeg in de diepvries liggen.

Voor deze recepten ben ik uitgegaan van 8 hapjes. Meer maken kan makkelijk, dan vermenigvuldig je de aantallen. Waarom 8? Omdat er bij mij per keer zoveel in het mandje passen. 😉

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en spinazie uit de Airfryer

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 3 á 4 deelblokjes diepvriesspinazie
  • 3 á 4 schijfjes geitenkaas (met honing voor een zoete ‘touch’
  • Een beetje melk

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg vooraf ontdooien en snijd de plakjes in vier gelijke stukken.
Ontdooi de spinazie in de magnetron en laat deze uitlekken in een zeef. Doe de spinazie in een kommetje en brokkel de geitenkaas erdoorheen. Vervolgens doe je een theelepel van dit mengsel op elk vierkantje. Vouw de vierkantjes dicht als een driehoekje en druk de randjes goed aan. Strijk er tot slot een beetje melk over. Plaats de driehoekjes in het mandje van de Airfryer en bak ze in 5 á 6 minuten goudbruin.

Bladerdeeghapjes met cocktailworstjes uit de Airfryer

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 8 kleine cocktailworstjes
  • Een beetje melk

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg vooraf ontdooien en snijd de plakjes in vier gelijke stukken. Leg op elk vierkantje een cocktailworstje, in de hoek  en rol het vervolgens schuin in het deeg. Duw de onderkant dicht, zodat het worstje aan één kant uit het deeg piept. Strijk er een beetje melk over en bak de worstenbroodjes in 5 à 6 minuten goudbruin.

Bladerdeeghapjes met ham en kaas uit de Airfryer

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • een paar eetlepels geraspte kaas of een paar fijngesneden plakjes kaas
  • 2 plakjes (schouder)ham
  • Italiaanse kruiden
  • Een beetje melk

Meer recepten voor de Airfryer vind je hier!

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg vooraf ontdooien en snijd de plakjes in vier gelijke stukken. Snijd de ham en kaas in fijne stukjes. Leg in het midden van elk vierkantje een beetje ham en kaas en strooi er wat italiaanse kruiden overheen. Vouw vervolgens een driehoekje van het deeg. Zorg dat je de zijkanten goed dichtdrukt. Strijk er tot slot een beetje melk over en bak de driehoekjes in 5 à 6 minuten gaar op 200 graden.

Variaties voor vulling van bladerdeeghapjes uit de Airfryer

Met bladerdeeg kun je eindeloos variëren. Naast de vullingen die ik hierboven benoem, kun je kiezen voor verschillende andere vullingen:

  • Gerookte zalm, spinazie en een beetje roomkaas
  • Appel en kaneel
  • Gekruid gehakt (vooraf even bakken) met fijngesneden paprika

>> Hier vind je allemaal handige bakvormen voor de Airfryer <<

Heb je nog geen Airfryer? Je bestelt hem makkelijk en snel bij Bol.com (aff)

Maak jij weleens bladerdeeghapjes uit de Airfryer? Deel het in de comments, ik kan altijd wel inspiratie gebruiken!

Signature

*Disclaimer

About Bregje

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

One thought on “3x bladerdeeghapjes uit de Airfryer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.