Wraps zijn hier in huis altijd een succesnummer! Ik bereid alle ingrediënten voor deze wraps met kip apart en zet alles in kleine bakjes op tafel. Zo kan iedereen op de wrap doen wat ie lekker vindt. Super makkelijk en ook gezellig om samen met de kinderen te doen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 8 wraps
 • 350 gram kiphaasjes of kipdijfilet
 • 1 bakje satésaus (of zelfgemaakte pindasaus zoals deze van HareMaristeit)
 • +/- 300 gram sperzieboontjes
 • 4 eieren
 • een paar augurken
 • kroepoek
 • komkommer
 • sambal
 • gemberpoeder
 • kurkuma
 • komijn
 • citroengraspoeder
 • sesamzaadjes

OOK LEKKER: Goedgevuld broodje shoarma

Bereiding

Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard en laat ze schrikken onder de koude kraan. Snijd de kip in kleine blokjes en doe deze in een kom. Doe hier een scheut ketjap, een scheut olijfolie bij en voeg 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijn en een theelepel citroengras toe. Eventueel kun je er nog een flinke eetlepel sesamzaadjes bij doen. Meng alles goed door elkaar en laat het even staan. (tip: als je de tijd hebt kun je de kip al een dag eerder marineren en in een afgesloten zak in de koelkast leggen)

Doe wat olie in een pan en bak de kip op middelhoog vuur gaar. Ondertussen zet je een pan water op. Als het water kookt doe je de boontjes er even in, een paar minuten maar, tot ze beetgaar zijn. Snijd de komkommer en de augurk in reepjes. Verwarm of maak de satésaus in een pannetje. Tot slot warm je de wraps in ongeveer 10 seconden op in de magnetron of koekenpan.

Zet alles in schaaltjes op tafel en beleg de wraps naar wens met saus, kip, groenten en verkruimel er wat kroepoek over.

wraps indisch recept bregblogt.nl

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.