Vlak voor de carnaval denderde de griep hier het huis binnen. Met een hoop bombarie, toeters en bellen. Nu, bijna 1,5 maand later is hij nog niet vertrokken en afgelopen week zat de schrik er even goed in…

Een dag voor carnaval werd Etienne ziek. Nu maak ik vaker grapjes over de man-flu en hoe hij een snotneus soms best wel een beetje kan dramatiseren. Dit keer had ik al gauw door dat het menens was. Hij werd steeds zieker, had hoge koorts en sliep bijna de hele dag. Na ongeveer 1,5 week begon hij zich weer enigszins normaal te voelen en leek het erop dat de griep achter de rug was.

Tot hij 3 weken later jarig was. We verheugden ons op een gezellige dag met ons gezin. Lekker ergens lunchen en borrelen en genieten van het mooie weer dat die dag voorspeld was. Helaas kwam de griep weer voorbij en velde de jarige job genadeloos aan de vooravond van zijn verjaardag. We brachten deze feestdag dus op de bank door.

“Nu zullen we het toch wel gehad hebben hè?” zeiden we tegen elkaar toen het weer beter ging. Ha! Dat had je gedacht! Een week of 2 later sloeg de griep NOG EEN KEER TOE! Wederom in een weekend waarin we allemaal leuke dingen op de planning hadden en een weekend waarin de zon rijkelijk scheen. Zaten we weer, op de bank. Ik drong er bij Etienne op aan dat hij naar de huisarts zou gaan, omdat ik het niet vertrouwde.

Hij was alweer een tijdje benauwd en die steeds terugkerende griep en vermoeidheid maakten me een beetje ongerust. Hij was het gelukkig met me eens en maakte een afspraak. De huisarts besloot om hem door te verwijzen naar het ziekenhuis voor een longfoto en om bloed te prikken. Enerzijds was daar opluchting, omdat er verder naar gekeken werd. Aan de andere kant werd het ineens heel spannend. Een longfoto, bloedprikken, als dat allemaal maar goed zou komen. Gelukkig kwam de uitslag al heel snel en kon de huisarts vertellen dat meneer – op die stomme griep na – kerngezond is! Wat een mooi bericht! Ik hoop dat Etienne gauw weer op de been is en dat die stomme griep nu wegblijft tot 2068 ofzo!

Heeft de griep jou ook geraakt?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Het heerst ook al een gek hè, wij zijn met elkaar sinds januari aan het hoesten / proesten en snotteren. Zelfs de man die eigenlijk nooit ziek is heeft inmiddels zich 2x ziek gemeld op de zaak omdat hij zo ellendig was. De zon moet echt meer z’n best doen!

  2. Goed dat je even aan de bel trok! Hier ook drie weken lopen kwakkelen voor de griep echt kwam en ook net op de man zijn verjaardag! Zo sneu lag ik op bed. Toen een paar dagen later maar uit eten geweest. Hier mag die griep ook weer jaren weg blijven.

  3. Pingback: Dit was maart 2018! - Breg Blogt

  4. Pingback: Oh Happy Day #43: Racoon, VERRASSING en een eigen winkel! - Breg Blogt

  5. Pingback: Dit was 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.