Mag ik handjes zien van de sushi liefhebbers? Dan denk ik dat je dit recept voor een lekkere en makkelijke sushibowl ook wel kunt waarderen! Het leuke van zo’n bowl is dat je erin kunt doen wat je maar lekker vindt en dat het snel klaar is!

Snelle en makkelijke sushibowl

Ik vind sushi echt heel lekker, maar het is vaak wel prijzig. Sushi bestellen doen we dan ook niet heel vaak. Zelf sushi rollen is nogal een arbeidsintensief klusje, dus ook dat slaan we maar over. Toen ik laatst ontzettende zin had in sushi, dook ik de toko en de supermarkt in en maakte deze heerlijke sushibowl!

 

Ingrediënten

 • sushirijst
 • rijstazijn
 • norivellen
 • verse of gerookte vis naar keuze
 • surimi sticks of krabbenpoten
 • avocado
 • komkommer
 • sojabonen
 • sesamzaadjes
 • ingelegde gember
 • sojasaus
 • wasabi
 • (yoghurt)mayonaise

Bereiding

Kook de sushirijst gaar volgens de instructies op de verpakking. In mijn geval moest ik de rijstazijn aanmaken met wat suiker en zout en dit door de gare rijst heen mengen. Check voor de exacte bereidingswijze even de verpakking, dan komt het helemaal goed.

Laat de rijst afkoelen en doe vervolgens de gewenste portie in een ruime kom.

Ondertussen kun je de komkommer en de avocado in stukjes snijden. Ik heb bolletjes gemaakt van de avocado, just for fun! Snijd de vis in hapklare blokjes en kook de sojabonen even een paar minuten tot ze gaar zijn. Scheur de norivellen in kleine reepjes.

ingrediënten sushibowl bregblogt.nl

Vervolgens ga je de bowl vullen. Je verdeelt alle ingrediënten over de rijst. Leef je helemaal uit met alles wat je lekker vindt! Ik koos dit keer voor gerookte zalm en krabpoten en als groenten voor sojabonen, komkommer en avocado. Verdeel daarna de reepjes norivel en een paar dotjes mayonaise over de bowl. De mayonaise kun je eventueel aanmaken met wat wasabi, om hem wat pittiger te maken. Als finishing touch heb ik er nog wat geroosterde sesamzaadjes overheen gestrooid.

Serveer de sushibowl met ingelegde gember, wasabi en sojasaus naar wens. Je kunt wat sojasaus over de bowl heen sprenkelen of je hapjes dippen in een bakje met saus.

snelle en makkelijke sushibowl bregblogt.nl

EET SMAKELIJK!!

Check hier al mijn andere recepten!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

 1. Ik vind dat je het zo mooi gepresenteerd hebt! Dat lukt mij nooit. Ooit zei iemand zelfs dat een gerecht er uit zag alsof iemand het had uitgekotst…. Die comment draag ik nog altijd met me mee ; )

  • Haha zo’n comment heb ik ook een keer gehad, dat vond ik ZO erg! Maar ik blijf het proberen 😉 Dank je voor je compliment!

 2. Ik ben van de week nog op zoek gegaan in de supermarkt naar sojabonen omdat ik ze voor een eigen recept nodig had. Kon ze niet vinden *stom*

  • Ik kocht ze bij de toko, een grote zak voor in de diepvries, ideaal, want dan haal je er gewoon een portie uit. Misschien een tip om eens naar de toko te gaan als je in Eindhoven of een andere grote stad bent 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.