Babynestjes, een compacte kinderwagen en nog wat andere babyspullen zijn hier in 2014 niet over de drempel gekomen. Ik bevind me op Instagram en in mijn eigen (offline) omgeving nog regelmatig tussen de baby’s en dat inspireerde me om eens te kijken welke producten ik nu zeker wél zou kopen als ik weer zwanger zou zijn…

Oké, voor er paniek uitbreekt: IK BEN NIET ZWANGER! Gaat ook niet meer gebeuren, dus laat de speculaties maar gewoon in de kast staan. 😉 Dat ik geen kindje meer krijg, neemt niet weg dat ik nog steeds een enorme sucker ben voor babyspulletjes. En dat ik het heel erg leuk vind om op de hoogte te blijven van wat er allemaal te krijgen is. Ik vind het echt bizar dat spullen en soms zelfs kleding van 4 jaar geleden nu alweer ‘ouderwets’ of uit de mode zijn. Terwijl ik voor de research voor dit artikel rondsurfte door verschillende babywebshops kwam ik verschillende producten tegen die ik anno 2018 zeker wel in huis had gehaald.

Babynestje

Een babynestje, wat lijkt me dat ontzettend fijn en handig! Laurens lag vaker tussen ons in op het voedingskussen dat we dan weer dubbelgevouwen in een kussensloop hadden gedaan. (Volg je me nog?) Dat leek wel een beetje op een babynestje, maar was toch net wat minder praktisch. En ik vind het er ook heel schattig uitzien, zo’n knus holletje voor je baby.

babynestje mamaloesbabysjop.nl bregblogt.nl

Een ergonomische draagzak

Ik heb Laurens van kleins af aan gedragen, alleen niet helemaal volgens de ergonomische richtlijnen. Eerst gebruikte ik een draagzak van Chicco, die eigenlijk geen ondersteuning bood. Nou liep ik er ook geen kilometers mee en hij was nog niet zo groot, maar toch. Later kocht ik via Marktplaats een BabyBjorn, want dat was het enige merk dat ik kende. Deze was – bleek achteraf, wist ik veel- ook niet ergonomisch, maar wel heel praktisch, toen ik Laurens met de fiets naar de opvang bracht en hij nog niet kon zitten. Toen hij ruim anderhalf was kochten we een ergonomische drager van Manduca en dat was echt een verschil! Dus: als ik nu voor een drager zou moeten kiezen, zou ik meteen voor een Manduca of iets vergelijkbaars gaan, die je al van kleins af aan kunt gebruiken. Dan was mijn rug me ook dankbaar geweest. Gelukkig hebben Chicco en Bjorn verder geen schade toegebracht aan Laurens. 😉

ergonomische drager manduca bregblogt.nl

Een oprolbaar traphekje

We hebben een metalen traphekje geplaatst, dat vanwege de smalle overloop nog weleens zorgde voor ingewikkelde gymnastische manoeuvres als je het niet naar de goede kant opende. Een oprolbaar traphekje was een stuk handiger en makkelijker geweest. Ook wat minder lawaaiig als je als een ninja naar boven sluipt en je je kind niet wakker wilt maken. 😉

Lascal_KiddyGuard_Avant_oprolbare_trapbeveiliging_Wit_Traphek_4 mamaloesbabysjop.nl bregblogt.nl

Er zijn ook genoeg producten die toen en nu nog steeds te krijgen zijn. Ik zou me dus zeker te goed doen aan heel veel schattige babykleertjes, stapels XL hydrofiele doeken met leuke printjes, nog meer kleertjes en een berg schattige knuffels. Daarin is dus niets veranderd in die paar jaar. 😉

Welke babyproducten zou jij nu kopen die er een paar jaar geleden niet waren of die je toen nog niet kende?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MamaloesBabysjop.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.