Voor de variatie dit keer geen roman of andere fictie, maar een waargebeurd verhaal! Brenda en haar man Albert besluiten om hun droom na te jagen en vertrekken naar Andalusië, Spanje. Is het echt zo dat in Spanje altijd de zon schijnt?

In Spanje schijnt altijd de zon

Albert en Brenda proppen hun Volkswagen Polo tot de nok vol en vertrekken naar Andalusië. Van regen en grauw Hollands weer naar zon, blote voeten en buiten leven. De Spaanse relaxte mentaliteit, het klimaat en de vrijheid voeren ze naar deze bijzondere plek.
Hun nieuwe thuisbasis wordt Granada, aan de voet van de Sierra Nevada. Albert heeft zijn zinnen gezet op het aanbieden van wielervakanties door het prachtige gebergte. Brenda wil in Spanje een inspirerende plek bieden aan mensen om hun levensverhaal te vertellen en op te schrijven.
Hoe mooi de dromen ook zijn, het wordt behoorlijk spannend wanneer er maar geen klanten komen. Wat zullen Brenda en Albert doen? Volhouden of opgeven?

Non fictie vermomd als roman

Aangezien ik veel romans lees, moest ik bij dit boek even een beetje omschakelen. Het grote verschil is dat dit verhaal echt door iemand is beleefd en dat het dus geen verzinsel is. Brenda schrijft heel beeldend en neemt je mee naar Granada. Soms volgde ik de tijdsprong niet zo goed wanneer ze in een alinea terug in de tijd gaat en in de volgende zin weer in het heden is. Hierdoor moest ik sommige stukken een paar keer lezen. Toch is dit ook logisch, omdat het hier gaat om een waargebeurd verhaal, dat je vertelt vanuit je eigen ervaring en herinneringen. Ik merk dat zelf ook als ik een blog schrijf en ik als het nalees concludeer dat ik iets te weinig context heb toegevoegd om het begrijpelijk te maken voor iemand die er niet bij was.

Ik vind het ontzettend inspirerend om te lezen hoe Albert en Brenda de stap hebben gewaagd om hun dromen na te jagen. En dat het heel hard werken is om die dromen ook uit te laten komen. Maar het allermooiste: dat het universum je een handje helpt als dat nodig is. Nu ben ik totaal niet zweverig aangelegd, maar begin ik wel steeds meer in te zien dat dingen niet zomaar gebeuren. Dat je soms op het juiste moment de hulp krijgt die je nodig hebt.

Meer boekrecensies lezen? Klik hier!

Aanrader dus?

Als je geïnteresseerd bent in (een deel van) het levensverhaal van ondernemende dertigers is dit absoluut een aanrader. Het is een bijzonder verhaal en ik vind het ontzettend knap hoe Albert en Brenda dit hebben aangepakt. Een boek vol inspiratie, levenslessen en een kijkje in het echte leven in Spanje. Want schijnt daar nou echt altijd de zon? Lees het boek maar, dan kom je er vanzelf achter!

Ben je nieuwsgierig naar dit inspirerende verhaal? Je bestelt het boek o.a. bij Bol.com (aff.) via onderstaande button:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Pingback: Dit was maart 2018! - Breg Blogt

  2. Wat een leuke blog! Ik vind het altijd zo mooi als mensen hun ervaringen laten zien van landen waar ze geweest zijn. Het inspireert mij gelijk om nu mijn spullen te pakken en er vandoor te gaan. Heel erg genoten van deze blog.

    • Hoi Robin,
      Dank je voor je leuke reactie! Ik heb de url die je had ingevoerd verwijderd, aangezien dit een commerciële link is. Als je interesse hebt in een linkplaatsing op Breg Blogt, kun je altijd een mailtje sturen om een samenwerking te bespreken. Fijne dag!
      groetjes, Bregje

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.