Een weekend weg zonder man en kind met een vooruitzicht van eten, drinken en bijkletsen: wie wil dat nou niet? Ik stapte op zaterdagmiddag de trein in voor een paar dagen genieten en uiteraard maakte ik hier een Oh Happy Day van!

Voor ik van huis vertrok kroop ik nog even achter de laptop, om een blog te schrijven over mijn dubbele gevoelens bij dit weekendje weg. Toen ik de voordeur eenmaal achter mij had dichtgetrokken ging het al beter. Etienne bracht me even naar het station, terwijl de buurvrouw via de babyfoon op een slapende Laurens lette.

Weekend Brussel bregblogt.nl

De treinreis van Maastricht naar Brussel is 1 uur en 41 minuten, met 1 overstap. Dat verliep allemaal helemaal prima en ik heb me geen seconde verveeld dankzij mijn e-reader. (Er staan inmiddels 13 boeken op de teller!! :D)

Ready to go bregblogt.nl

Eenmaal aangekomen op Bruxelles-Midi dacht ik dat ik op de goede plek stond te wachten op mijn vriendin Tessa. Na een paar minuten bleek dat ik bij de vertrekterminal stond, in plaats van bij de aankomsten.

Bij de verkeerde terminal bregblogt.nl

Terwijl ik de lift naar boven pakte richting aankomsthal, liep Tessa met de trap naar beneden. Een beetje als een scène in zo’n tenenkrommende comedy, waarbij je naar het scherm schreeuwt: ‘Blijf nou staan! Ze komt al naar beneden!’ Gelukkig vonden we elkaar daarna vrij snel en konden we op weg naar het hotel. Dit was uiteraard, met mijn navigatieskills, een hele opgave. Ik snapte weer eens niets van Google Maps en we liepen doodleuk de verkeerde kant op. Het hotel lag nog net niet pal naast het metrostation, dus deze kleine omweg leidde tot de nodige hilariteit. In de dagen daarna kregen we het overigens nog een paar keer voor elkaar om te verdwalen…

Hotel Retro Brussel bregblogt.nl

We sliepen in een hotel iets ten noorden van het centrum. Een prima hotelletje, al waren de bedden erg hard. Gevolg: stijf en gebroken wakker worden. En als je het lauwe water in de douche niet meerekent was het helemaal prima! ?

Nadat we onze spullen hadden gedropt, vertrokken we naar de stad. Het was tegen zessen en we waren na het reizen wel toe aan een wijntje.

Selfie op Sint Kathelijneplein Brussel bregblogt.nl

Om de hoek van het gezellige Sint Kathelijneplein vonden we een gezellige bar, waar we ons de daaropvolgende anderhalf uur vermaakten met een fles wijn, wat borrelhapjes en goede gesprekken. Dat is het leuke als je elkaar ongeveer 1 keer in de twee jaar ziet: je slaat de koetjes en kalfjes over en komt meteen to the point.

Café de Roskam Brussel bregblogt.nl

Na de wijn zijn we een hapje gaan eten op het Sint Kathelijneplein, waar nog een fles wijn zorgde voor een fijn vervolg van de avond.We hebben uren zitten praten, lachen en huilen. Zo bijzonder!

diner kipkot Brussel bregblogt.nl

Ineens was het elf uur, zo snel vloog de tijd! We besloten dat het mooi was geweest en we namen de metro naar het hotel. Na bijna 10.000 stappen was dat wel geoorloofd. 😉

De verduisterende gordijnen in het hotel deden hun werk prima, want we werden pas rond half negen wakker! Dat is toch altijd zo fijn, wakker worden zonder een (3-jarige) wekker!

Ontbijt to go brussel bregblogt.nl
We haalden een ontbijtje-to-go bij de buurtsuper en wandelden richting het centrum. Er stonden een paar to do’s op ons lijstje: Manneken Pis, een Belgisch biertje drinken en garnalen- of kaaskroketjes eten.

koffie drinken bregblogt.nl

Al slenterend verkenden we de stad, dronken een cappuccino en slenterden nog meer om uiteindelijk neer te strijken voor een lekkere lunch.

Lunch tomaten garnalen brussel bregblogt.nl

Tess had haar kaaskroketten te pakken en ik koos voor een heerlijke tomaat gevuld met grijze garnaaltjes. Het wandelen had zijn sporen nagelaten en we kregen even een enorme middagdip. Het glaasje cava bij de lunch zal ook niet echt geholpen hebben. 😉

Grote Markt Brussel bregblogt.nl

We besloten om nog lekker verder te wandelen en vonden ook nog Jeanneke Pis, het vrouwelijke equivalent van Manneken Pis. Daar was helemaal niks aan, dus draaiden we 180 graden en zo belandden we in Delirium Café, waar ik mijn normaal wijndrinkende vriendin aan het bier kreeg!

Delirium café Brussel bregblogt.nl

Na het biertje doken we nog even het fotohokje in dat in deze kroeg stond…

photomatique delirium café brussel bregblogt.nl

We wandelden verder door de stad en belandden op het terras (JA HET TERRAS! BUITEN! ZONDER JAS!) waar we nog een lekker biertje dronken met een stukje kaas erbij. Mensen, wat was dat genieten zeg!

terras in de zon brussel bregblogt.nl

Na dit biertje was de koek wel een beetje op en besloten we om terug te wandelen naar het hotel. We waren allebei moe en zagen een uitgebreid diner niet meer echt zitten. Dus wat doe je dan? De buurtsuper plunderen en Netflixen in bed!

Netflix in bed bregblogt.nl

Op maandagochtend ontbeten we wederom buiten op een terrasje, om daarna nog even te shoppen voor de kids bij Kiabi. Deze keten ontdekte ik in de zomer van 2017 (zie hier de shoplog) en dit keer scoorde ik weer allerlei leuks voor Laurens. Zal ik er een shoplog van maken? Laat maar even weten in de comments!

Shoppen bij Kiabi bregblogt.nl

Na het shoppen dronken we nog een kopje thee, voor we weer terug wandelden naar het hotel om onze koffers op te halen. Het weekend zat er weer op en we begonnen allebei aan onze terugreis. Ik struinde nog wat rond op het station, op zoek naar iets lekkers om te eten. Ik kwam alleen maar sandwiches tegen waar ik geen trek in had en gooide mijn zoektocht naar iets gezonds overboord en belandde bij de Quick.

gezonde snack bregblogt.nl

Toen ik in Maastricht aankwam stond mijn Roodharige Hunk me op het perron op te wachten, zo lief! Toen ik in de auto stapte vond ik daar als verrassing een hele mooie bos bloemen! Die ouwe romanticus van me weet wel hoe het moet hoor! ♥

verrassing van de roodharige hunk bregblogt.nl

Later die middag konden we Laurens weer ophalen en waren we weer compleet! Ik heb ontzettend genoten van dit fijne weekend vol goede gesprekken, gelach, nog meer goede gesprekken en lekker eten en drinken. Vol inspiratie kwam ik weer terug, klaar voor een nieuwe week!

Dankjewel voor het lezen en kijken, ik hoop dat je het een leuk verslag vond! Waar ben jij voor het laatst op citytrip geweest?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Het is nog best een eindje vanaf Maastricht, met de trein dan. Wij hadden hier een keer berekent dat het naar Brussel net zolang rijden is als naar mijn vader (en we vroegen ons af waarom dan elke keer naar dat godvergeten oord van m’n vader rijden ipv naar Brussel ;-))

    Wat fijn dat je het zo leuk hebt gehad!

  2. Brussel; heb er 8 jaar gewoond. Fijne stad! Zelf ben ik afgelopen weekend in Lissabon geweest… ook een aanrader! 🙂

  3. Jaaaa shoplog ?
    Leuke foto’s zo te zien hebben jullie het gezellig gehad.

  4. Pingback: Oh Happy Day #53: LONDON BABY - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.