Over een paar uur stap ik in de trein. Na anderhalf uur zoeven door het Belgische landschap en hopelijk heel wat bladzijden leesplezier, arriveer ik in Brussel. Ik kijk er ontzettend naar uit, maar tegelijkertijd heb ik een klein beetje buikpijn…

Dat ik van het sentimentele soort ben zal jou als lezer waarschijnlijk niet meer verbazen. Dat ik graag bij mijn twee mannen ben evenmin. Ik zei laatst nog tegen Etienne: ‘Als ik moet kiezen waar ik het allerliefste ben, is dat gewoon hier, thuis bij jullie.’ En dat komt dan uit de mond van een vrouw die vroeger het liefst op zes plaatsen tegelijk was, de ironie van het leven! Maar goed, ook al ben ik heel graag thuis, ik heb ook hele lieve vriendinnen waar ik graag leuke dingen mee doe. Zoals dit weekend naar Brussel gaan.

Mijn vriendin Tessa woont al 15 jaar in Engeland, waarvan het grootste deel in Londen. Toen ik nog single was pakte ik elke 2 jaar het vliegtuig naar deze fijne stad, voor een weekend bijkletsen en genieten. Toen Laurens geboren was, is Tessa met haar man een weekend in Maastricht geweest en tussendoor hebben we elkaar nog een keer gezien in 2016 toen haar zoontje geboren is. Het werd dus hoog tijd om weer eens een date te plannen! En wat doe je als je allebei een gezin en een drukke baan hebt? Juist, dan kies je voor een weekend met zijn tweetjes. Toen rees de vraag: waar gaan we dan naartoe? Al gauw besloten we dat Brussel ideaal is: precies in het midden en voor allebei goed bereikbaar met de trein. De voorpret kon beginnen, het hotel werd geboekt en we konden gaan aftellen.

En nu zit ik hier achter mijn laptop, met een ingepakte koffer naast me. Ik heb nog een paar uurtjes voor ik vertrek en ineens is er ruimte voor gedachten. Zelfs voor een klein beetje angst, die weer zorgt voor die buikpijn. Want wat als er iets met mij gebeurt? Of als er iets met mijn mannen gebeurt terwijl ik weg ben? Ik weet dat ik dit soort angsten en gedachten zelf voed, maar dat maakt ze niet minder vervelend. Toen ik vorig jaar spontaan naar Parijs ging, had ik hetzelfde. Ik had honderdduizend redenen waarom ik NIET moest gaan. En toch gaf die ene reden om WEL te gaan de doorslag: omdat ik het leuk vind. Oh, wat heb ik toen genoten! Om nog maar te zwijgen over al die andere goede redenen: omdat het fijn is om in een andere omgeving te zijn, om weer quality time te hebben met een vriendin die ik al mijn halve leven ken. Om nieuwe inspiratie op te doen. En om twee ochtenden uit te kunnen slapen! (mijn bioritme lacht me nu vierkant uit, morgen gewoon om 7.30 wakker hoor!)

Dus, ik geef mijn grote en kleine man straks een hele dikke knuffel, zeg ‘Ai lof joe’ en ‘Tot maandag’ en ga dan met een open hart en heel veel plezier genieten van een weekendje weg!

Ga jij wel eens alleen met een vriendin weg? En herken je mijn verhaal?

Fijn weekend! ♥

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

 1. Heel veel plezier in Brussel.
  En ik ga in november naar Londen met een vriendin, ik zal je dan vertellen of ik hetzelfde voelde als jij nu voelde 😉

  • Dankjewel! Ik heb genoten! Ben benieuwd hoe je het gaat hebben, ongetwijfeld heel fijn want Londen is een heerlijke stad! 🙂

 2. Wat leuk, heel veel plezier!! Ik ben één keer in Brussel geweest en ik vind het echt zo’n leuke stad!
  Ik ben nog nooit weggeweest zonder kind, maar ik denk dat ik het op dit moment wel aan zou kunnen. Dus misschien ook maar eens iets plannen 🙂

  • Het is me gelukkig goed afgegaan, zonder tranen en het missen viel eenmaal ter plaatse reuze mee! Dus ik kan het je aanraden! 😉

 3. Pingback: Oh Happy Day #41: Weekendje naar Brussel - Breg Blogt

 4. Pingback: Dit was 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.