De Nederlandse schrijfster Jackie van Laren was een onbekende voor me, toen ik in de bibliotheek één van haar boeken uit de Q-serie tegenkwam. Ik las de achterflap en was direct geboeid. Voor ik er erg in had vloog ik als een op hol geslagen TGV door de hele serie heen…

Q-serie in het kort

De Q-serie speelt zich af rondom de bekende trance dj Wessel Quist, die wereldwijd bekend staat als ‘Q’. Q is een eigenzinnige man, die maar weinig mensen in zijn buurt laat. Aan de andere kant verovert hij de ene na de andere vrouw. Wanneer de wat alternatieve Nina de Wit zijn leven binnenloopt, verandert er voor hun allebei gigantisch veel…

Q-serie deel 1: Zin

Nina de Wit (officiële naam: Nierika-Namasté) is kind van hippie-ouders. Ze is opgegroeid in een eigen wereld, vlakbij het strand. Wanneer ze op een dag besluit om een baan te zoeken, belandt ze op het hoofdkantoor van Q Productions, voor de functie van Personal Assistant. Tijdens het gesprek komt Q binnenwandelen en de wereld staat stil. Nina weet niet wat haar overkomt, zo sterk is de aantrekkingskracht en is stomverbaasd als ze de baan krijgt.

Q verandert haar naam in Nina, omdat hij haar echte naam te ingewikkeld vindt. Ze spreken een proeftijd af van 30 dagen. In het boek word je als lezer vervolgens van dag tot dag meegenomen in de heftige aantrekkingskracht tussen Q en Nina. Al gauw blijkt dat Q een duister geheim met zich meedraagt, waardoor hij zich gedraagt zoals hij doet. Hoewel Nina en Q graag samen zijn, komt hun beider verleden tussen hen in te staan…

Q-serie deel 2: Lief

Q een maand later

Nina is na de proeftijd van 30 dagen zonder verdere verklaring weggestuurd door Q. Ze zit weer thuis bij haar ouders, met een gebroken hart. Het enige lijntje dat Nina nog heeft naar Q is haar oud-collega Leo. Wanneer hij haar meevraagt naar Ibiza, waar Q ook zal zijn, besluit ze om met hem mee te gaan. Eenmaal op Ibiza blijkt dat de sterke aantrekkingskracht tussen Nina en Q geen illusie was, maar nog steeds bestaat. Alleen heeft Q inmiddels een relatie met een topmodel en als klap op de vuurpijl komt het bedrijf van Q in gevaar. Houdt de band dit keer wel stand?

Q-serie deel 3: Ziel

Q voor nu en altijd

Opnieuw is het op niets uitgelopen tussen Q en Nina. We zijn een jaar verder en Nina heeft een baan gevonden bij een evenementenbureau. Ze denkt nog regelmatig aan Q, maar gelooft niet meer in een happy end. Wanneer haar arrogante baas haar min of meer dwingt om Q te strikken voor een groot evenement, kan ze niet anders dan weer contact met hem zoeken. Zou ‘driemaal is scheepsrecht’ gelden in dit geval?

Wat ik ervan vind…

Deze boeken waren mijn eerste kennismaking met Jackie van Laren en ze heeft mijn lezershart direct gestolen. Haar schrijfstijl is vlot, scherp en je ziet de personages tot in detail voor je. De liefdesscènes zijn soms wat dik aangezet, maar dit past wel in de sfeer van het verhaal. En het is tenslotte fictie! Toen ik deel 1 uithad, wist ik niet hoe snel ik in deel 2 moest beginnen. Ik baalde als een stekker dat deel 3 vervolgens nét uitgeleend was bij de bieb en dat ik dus even moest wachten om te kunnen lezen hoe het afliep. Ik heb genoten van iedere bladzijde en ik ben echt als een straaljager door de boeken heen gevlogen. Wat ik ook leuk vond, is om een kijkje te nemen achter de schermen in de entertainment business.

Aanrader dus?

Als je net als ik houdt van romans, waarbij je je helemaal kunt verliezen in de romantische verwikkelingen en bijbehorende drama’s kan ik alleen maar volmondig JA zeggen! Ik heb echt gesmuld van deze trilogie, die je niet loslaat, tot je de laatste bladzijde hebt omgeslagen.

Je kunt de boeken bestellen bij bol.com via onderstaande afbeeldingen (aff.)

Kende jij Jackie van Laren al? Zo ja: welk boek van haar is jouw favoriet?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.