In navolging van januari 2018 sta ik nu ook even stil bij februari 2018: een roerige maand, die gelukkig ook wat hoogtepuntjes kende!

Blog

In februari verschenen 15 artikelen op mijn blog. Ik heb een soort structuur (!!) ontwikkeld, waarbij in ieder geval op donderdag een boekrecensie en op zondag een outfitpost online komen. Hier probeer ik nog minimaal één persoonlijk artikel per week aan toe te voegen, voor de variatie.

Mijn favoriete artikelen van afgelopen maand zijn, in willekeurige volgorde:

  • Lief zijn – over hoe lastig ik het soms vind om lief te zijn voor mezelf. Of beter gezegd: hoe streng ik vaak voor mezelf ben. Erover schrijven leverde me een extra bewustzijn op van deze valkuil, waardoor ik sneller de signalen herken.
  • Mijn blog over complimenten geven én ontvangen – want dat is nog niet zo makkelijk voor veel mensen. Herken je dit?
  • Carnaval 2018 – Over een carnaval die iets anders verliep dan gepland…

Carnaval 2018 Laurens Bregblogt.nl Vastelaovend in Mestreech

Zorgen

Deze maand realiseerde ik me hoe kwetsbaar het korstje over mijn verdriet om papa is, toen mijn jongste broer onverwacht in het ziekenhuis belandde. Het bericht en de spanning die dat met zich meebracht gaf zoveel flashbacks naar vorig jaar. Ik realiseerde me hoe kwetsbaar we (nog) zijn als gezin, dat het allemaal nog zo vers is. Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met mijn broer en kunnen we weer opgelucht ademhalen.

Binnenkort is het een jaar geleden dat papa overleed. Een jaar! Het lijkt nog zoveel korter geleden, het blijft iets geks hoe de tijd gewoon doortikt, of je het nou wilt of niet. Ik zal er tegen die tijd nog wel een uitgebreid blog over schrijven…

Ziekenboeg

Huize Breg Blogt werd ook flink getroffen door de griep en nog wat andere stomme dingen, zoals je kon lezen in mijn carnavalsverslag. Het grappige is wel dat Laurens dus nog niet ziek is geweest. (momentje, ik moet dit even afkloppen) Etienne is daarentegen echt weken aan het kwakkelen geweest en ik ben 2 weken getergd door een kriebelhoest die maar niet los kwam. Tegen het einde van de maand voelden we ons weer een beetje mens… 😉

Limburg Lonkt

Ik woonde deze maand een hele gezellige en interessante brainstormsessie bij van Limburg Lonkt. Deze campagne is in 2017 gestart en krijgt dit jaar een vervolg. Ik kijk er alweer naar uit om nog meer nieuwe plekjes in de omgeving te ontdekken! We begonnen onze dag in het Bonnefantenmuseum in Maastricht en eindigden met een wandeling over de Sint Pietersberg, waar ik deze prachtige foto’s maakte. Het was een hele gezellige dag, waarbij ik leuke nieuwe mensen heb leren kennen! Wat vind jij, lonkt Limburg naar jou?

Enci groeve Maastricht Limburg lonkt bregblogt.nl

Limburg Lonkt Encigroeve Maastricht bregblogt.nl

Pinkpop!

Nadat ik de afgelopen twee jaar niet zo heel positief was over Pinkpop, is de liefde dit jaar weer hersteld. Eindelijk komt één van mijn dromen uit: Pearl Jam live zien op Pinkpop! En dan ook nog de Foo Fighters, Editors, The Script en Bruno Mars erbij en nog veel meer ander leuks. We hebben de kaartjes inmiddels in the pocket, de oppas is geregeld en het aftellen kan beginnen! Ik kijk er ontzettend naar uit en ik hoop van harte dat mijn lijf me deze drie dagen genieten ook gunt. Ik ga maar veel sporten van tevoren, zodat ik in ieder geval lekker fit ben in juni!

Even terug in de tijd naar Pinkpop 2011, toen de vlam net in de pan was geslagen… ♥

Racoon in Maastricht

Februari bracht nog meer leuk muzikaal nieuws! Mijn favoriete Nederlandse band Racoon komt namelijk optreden in Maastricht! Normaal moet ik voor een concert van deze band minimaal naar Eindhoven, dus dit is wel echt te gek! Alleen is er een klein ‘probleempje’ … ik had vorig jaar al kaarten gekocht voor hun concert in de Ziggodome op 28 april 2018. Die zijn nu te koop, dus mocht je interesse hebben, of iemand weten: stuur me dan even een mailtje!

Babynieuws

Mijn lieve vriendinnetje Marscha beviel in februari van haar tweede zoon. Samen keken we al weken uit naar zijn komst, maar meneer bleef lekker zitten tot 41 weken. Het werd een carnavalskindje en uitgerekend toen werd ik ziek, dus na 2 weken kon ik hem eindelijk bewonderen! Laurens vond de baby maar klein en saai, ik was natuurlijk helemaal in de wolken om weer zo’n klein, mooi kindje te mogen bewonderen. Zo ben ik weer een jaar verzekerd van regelmatig babyknuffelen! ♥ Ik shopte allemaal leuke dingetjes die ik in een mand deed, dat vind ik altijd zo leuk om te geven als er een baby’tje geboren is!

Persoonlijk

Februari was voor mij persoonlijk ook een roerige maand. Door verschillende factoren werd ik af en toe flink uit mijn comfortzone gehaald. Dat is op zich niet erg, maar te lang eruit levert bij mij wel stress op. Gelukkig heb ik daar nu hulp bij van De Personal Planner, die me met zachte hand, een flinke dosis humor en structuur weer in het zadel helpt. Ik ben heel dankbaar dat ik dit kan doen en ik weet zeker dat het gauw zijn vruchten af zal werpen!

Leuke dingen!

Het was gelukkig niet allemaal kommer, kwel en stress, ik heb ook genoeg leuke dingen meegemaakt deze maand! Zo gingen we aan het einde van de maand gezellig gaan high tea’en met lieve vrienden, die ons deze dag cadeau gaven voor onze verjaardagen. Het was zo ontspannen en fijn om lekker bij te kletsen. En om non stop te eten, dat doe ik natuurlijk ook graag… ?

En ik kreeg het tweede boek uit de serie ‘De Zeven Zussen’ van de uitgever en ik was heel blij verrast toen mijn quote voorin stond bij de recensies van deel 1!


Deze boekrecensies verschenen op mijn blog in februari:

Maart roert zijn staart…

En nu is het maart. De maand waarin mijn mooie mama op de eerste dag 70 jaar werd, de maand waarin mijn lieve roodharige hunk op de vierde dag 36 werd en de maand waarin we papa straks al 1 jaar moeten missen. Het is de maand waarin ik met een vriendin een weekend ga genieten in Brussel (Heb je tips? Let me know!), de maand waarin ik gezellig bij mama ga logeren en de maand waarin de zomertijd begint! Hopelijk stijgen de temperaturen gauw, zodat we lekker buiten kunnen gaan genieten van het mooie weer en elkaar, ik ben klaar voor de lente!

Hoe was februari voor jou? Wat was jouw hoogtepunt?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.