De Duitse schrijfster Ellen Berg heeft mijn hart gestolen met ‘Blonder wordt het niet‘ en ik was dus heel nieuwsgierig naar haar roman ‘Ik wil ook zo’n man’. Het wachten werd beloond, want in een paar dagen vloog ik door de achtbaan van herkenning, plaatsvervangende schaamte, ontroering en humor heen…

Over ‘Ik wil ook zo’n man’

Charlotte is een hele goede cardioloog van 39. Zo succesvol als ze in haar werk is, zo hopeloos is haar liefdesleven. Haar grote liefde glipte door haar vingers en sindsdien lijkt het er ernstig op dat ze voor de rest van haar leven alleen zal blijven. Tot ze een lekkage heeft in haar kantoor en de knappe loodgieter Uwe ten tonele verschijnt.

Charlotte is opgegroeid in een chique milieu, waarin wordt verwacht dat je trouwt binnen je eigen stand. Een loodgieter is niet helemaal wat haar ouders en vrienden voor ogen hebben en dus volgt het nodige drama, wanneer blijkt dat Uwe en Charlotte een innige band opbouwen.

Als dat maar goedkomt…

Het echte leven…

Dit boek is verfrissend, anders, ontroerend en heerlijk om te lezen. Ellen Berg heeft een unieke schrijfstijl, zo vlot en vol humor, ik geniet er elke keer weer van. Ik vond Charlotte met haar dwangneuroses maar zielig en een beetje gek, tot ik zag hoe zij omging met alle onverwachte gebeurtenissen die op haar pad kwamen. Ik ging bij elke bladzijde een beetje meer van haar houden. Het boek is een feelgoodroman, maar dan toch zonder de suikerspinachtige verhaallijnen. Nuchter met een romantisch randje kun je wel zeggen en ook niet geheel onbelangrijk: ik vond het verhaal niet voorspelbaar! Het gaat over de liefde zoals het is, zoals het voelt wanneer je zo knetterverliefd bent dat je amper kunt ademen, maar dan wel gezien door de ogen van the girl next door.

Aanrader dus?

Ik heb genoten van de eerste tot de laatste bladzijde en hoop stiekem dat er gewoon een hele serie komt die over Charlotte gaat! De vlotte schrijfstijl, het beeldende taalgebruik en de droge humor maken het tot een heerlijke feelgoodroman, dus ja: absoluut een aanrader!

Je kunt het boek o.a. bestellen bij Bol.com via onderstaande afbeelding (aff.)

Ben jij al bekend met het werk van Ellen Berg? Van welke schrijver / schrijfster verslind jij de boeken?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wat een goede tip! Dit is echt een boek naar mijn hart. Ik ken Ellen Berg helemaal niet. Ik lees vaak ‘hartjes’ boeken van Engelse of Amerikaanse schrijfster dus ben benieuwd geworden.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.