Er zijn van die dagen, dat je bij het wakker worden al in de gaten hebt dat het geen succes wordt. Je hoofd zit vol met snot, je hebt verschrikkelijk geslapen en het is zó koud dat je eigenlijk je bed helemaal niet uit wil komen…

Als je eindelijk uit bed bent, flikkert een jerrycan melk uit je klauwen en stoot je je elleboog tegen een deurpost.

Je komt buiten en ontdekt dat het zeikt van de regen, terwijl je net met veel pijn en moeite iets moois hebt gemaakt van je gekreukelde kop.

Je pakt je fiets en wordt getrakteerd op een lekke band en natúúrlijk is de auto juist vandaag bij de garage.

De bus zit vol met stinkende mensen en stopt bij iedere halte. Bij aankomst kun je jezelf ternauwernood uit het blik met sardientjes wurmen.

Je struikelt de bus uit en botst tegen een kinderwagen aan. Naast een blauwe knie word je getrakteerd op een dodelijke blik van de moeder achter de wagen.

Je komt op je werk, waar je computer besluit dat dit de perfecte dag is om eens even 45 minuten updates uit te gaan voeren.

Je gooit koffie over de aantekeningen waar je nog een verslag van moest maken.

Je gaat op zoek naar troostvoer en dan blijkt dat je collega net de laatste koekjes heeft opgegeten.

Je graait in je tas en ontdekt niks anders dan een plastic verpakking met een miljoen kruimels die ooit samen een liga vormden.

Je ploetert dapper verder en haalt je schouders op wanneer je met je panty achter je stoel blijft hangen. Een ladder waar Brandweerman Sam mee naar de hemel zou klimmen verspreidt zich razendsnel over je been.

Je sluit de deur achter je en vertrekt naar huis. Na een tergend trage sardientjesrit loop je naar je huis.

Waar de hond heeft besloten dat het een uitstekende dag was om eens te laten zien hoe goed hij kussens kan slopen.

Je opent de koelkast en wordt aangestaard door een verlepte wortel en een stuk komkommer dat ieder moment zelf naar buiten kan wandelen.

Je doet het enige dat je dag nog kan redden. Je lacht. Je lacht tot de tranen over je wangen stromen. Daarna bestel je pizza., zet je Netflix aan en eet je chocola tot je er misselijk van bent.

Dag maandag, tot volgende week!

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Haha, en zo blijkt maar weer, uiteindelijk komt alles goed! 😉 Dat laatste had ik ook, want ook zonder helse dag kun je je gewoon misselijk eten in chocolade, gelukkig.

    Voor de rest ben ik alleen drie keer gestruikeld over een roze stokpaard, maar dat gebeurt hier op dinsdag ook. En op woensdag en op…

  2. Er is weinig dat chocolade, pizza en Netflix niet kan oplossen he 😉 Wat een nare foto die toetsenbord met koffie, ik krijg er pijn in mijn buik van haha

  3. Maandag, een dag die verboden moet worden. Leuke en herkenbare punten zitten er tussen. Ik denk dat iedereen wel eens een blue monday heeft, gelukkig heb ik hem niet iedere week.

  4. Haha leuk geschreven.
    Ik heb gister mijn 10 euro bierglas uit Spitsbergen kapot laten vallen #maandag grrrr

    Helaas is niet anders gelukkig duurt het nog een paar dagen voordat het weer maandag is

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.