In 2017 las ik het eerste deel van ‘De zeven zussen’ van de Ierse schrijfster Lucinda Riley en ik was verkocht! De serie bestaat uit zeven delen, stuk voor stuk flinke pillen. Eind januari 2018 verscheen deel 2 van de serie: Storm. In deze blog vertel ik je wat ik ervan vond én ik geef 3 e-books weg van deze roman!

De serie ‘De zeven zussen’

Vanaf steeds hetzelfde startpunt kijk je mee in het verhaal van één van de zussen, die samenkomen in hun ouderlijk huis in Genève, na het overlijden van hun vader. De zussen zijn vernoemd naar een sterrengroep, ook wel bekend als de Plejaden. Hun vader, Pa Salt, heeft ze geadopteerd als baby vanaf plekken over de hele wereld. Hij heeft voor hen allemaal een brief achtergelaten, die ze helpt als ze op zoek gaan naar hun afkomst. In zeven delen ontdek je alles over de achtergrond van de zussen en het verhaal van de mysterieuze Pa Salt.

De zeven zussen: Storm

Na het lezen van deel 1 baalde ik enorm dat ik niet in één keer door kon met deel 2, deel 3…. Ik moest 2 maanden geduld hebben en was dan ook heel blij toen het ein-de-lijk zo ver was. In een regenachtig weekend pakte ik mijn e-reader erbij en ik kon hem steeds maar met moeite wegleggen.

In het tweede deel volg je de 2e zus, Ally. Ally is beroepszeiler en zwerft voor haar werk over de hele wereld. Tijdens de voorbereiding voor een race ontmoet ze Theo, een getalenteerde kapitein aan wie ze al gauw haar hart verliest. Tijdens een relaxte zeilvakantie hoort Ally over het onverwachte overlijden van Pa Salt. Ze gaat halsoverkop terug naar Genève om samen te zijn met haar zussen. Na een tijdje pakt Ally haar zeilcarrière weer op. Tot ze een traumatische gebeurtenis meemaakt en besluit om het roer om te gooien. Ze begint, met de brief die Pa Salt heeft achtergelaten, aan de zoektocht naar haar verleden. Ze belandt in Noorwegen, waar ze al gauw ondergedompeld wordt in de rijke, muzikale geschiedenis van Oslo en Bergen. Wat volgt is een bijzondere vervlechting van het heden en het verleden, tot Ally uiteindelijk de waarheid rondom haar afkomst ontdekt…

Meer leesinspiratie? 52 boeken voor het lezen van 1 boek per week

Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij!

Wat vond ik ervan?

Wat. Een. Mooi. Boek. Voordat ik aan deze serie begon, had ik nog nooit van Lucinda Riley gehoord, nu vraag ik me af hoe dat ooit mogelijk is geweest! Lucinda Riley heeft het talent om fictie en geschiedenis naadloos in elkaar over te laten gaan. Ik leer op deze manier steeds stukjes geschiedenis kennen, die anders waarschijnlijk voor me verborgen waren gebleven. Het muziekstuk dat in dit boek een grote rol speelde heb ik heel veel gedraaid toen ik zwanger was van mijn zoon, dus dat maakte het voor mij extra bijzonder om erover te lezen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat deel 2 van deze serie opnieuw een pareltje is. Nadat je jezelf voorzichtig hebt ondergedompeld in het verhaal glij je zo mee door alles wat Ally meemaakt, als een zeilboot die op stoom is op een strakke zee. Genieten van de eerste tot de laatste bladzijde! Ik was echt een beetje gedesillusioneerd toen ik het boek uit had en miste de hoofdpersonen zelfs een beetje.

En mocht je nou het boek openen en lezen wat anderen vonden van deel 1: weet dan dat mijn quote daar ook tussen staat, een ontzettend leuke verrassing toen ik begon met lezen!

Quote bregblogt.nl De zeven zussen Lucinda Riley

Je kunt deel 1 en deel 2 nu bestellen bij bol.com (aff.) Deel 3 wordt verwacht in april 2018.

Ken jij de serie van ‘De zeven zussen’ al?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

49 Reacties

 1. Oh ik wil heel graag winnen. Ik vond het eerste boek heel mooi en dompel me graag onder in het 2e deel :).

   • Ik heb de zeven zussen verslonden. Ik was terug inNL na een vervelende orkaan en kreeg van mijnnicht dit boek. Ik ben geenlezer maar kon het boekniet neer leggen. Wil heel graag Storm lezen! Leuk je blog!!

 2. Heleen van der Velde Antwoord

  Op deze boeken kan ik ook wel verliefd raken! Ik maak graag kans op Storm!

 3. Ellen hendriks Antwoord

  Ik zou deze ook graag willen winnen als fanatiek ebook lezer. Ben bijna door deel 1 heen. Zou geweldig zijn als ik deel 2 ook meteen kan lezen

 4. Nathalie Deleu Antwoord

  Ik lees voor aan mijn moeder…we hebben zeer genoten van het eerste boek, het tweede winnen zou super zijn! Dan hoeven we zelfs niet na te denken wat het volgende boek wordt. Quality-time gegarandeerd!

  • Wat bijzonder dat je voorleest aan je moeder! Lijkt me heel knus om zo samen van een boek te genieten! ❤

   • Wij hebben gewonnen! Heel erg bedankt Bregje! Dit wordt genieten…❤

 5. Klinkt geweldig! Ik had er nog niet van gehoord maar je maakt me erg nieuwsgierig?

 6. Ik heb net het eerste boek gelezen en een bevinding op libelle leest (Facebook) gezet.
  Zou heel graag deel twee willen winnen.
  In onze bieb is hij nog niet helaas

 7. Wil deze ook graag winnen. Zal mij er toe aanzetten de reeks compleet te maken en mij dus onmiddellijk deel 1 ook aan te schaffen. Fijne avond nog.

 8. Ik zit midden in deel 1 en lees dag en nacht… prachtig boek, fijne sfeer… daarom verheug ik me al op deel 2, zeker gezien deze recensie! Ik maak graag kans op een ebook…en anders koop ik em zeker!

 9. Ik heb zelf geen e-reader maar ik doe graag mee voor mijn bestie en leesgek Christianne.

 10. Zou heel graag willen winnen. Ben ne bezig in deel 1 en vind het heel erg goed, zou dus graag doorgaan straks met deel 2. En heb sinds kort een e-reader dus die moet gevuld worden ?

 11. Anita Van Hoof Antwoord

  Deel 1 is gereserveerd in de bib en daarna wil ik ook in deel 2 vliegen.

 12. Dat lijkt me een heerlijk boek om me in onder te dompelen. Ik krijg echt leeszin van je recensie, Breg!

 13. Sandra Hardeman Antwoord

  Ik kon gewoon niet stoppen met lezen in het eerste deel. Wat zou ik graag winnen om verder te kunnen lezen.

 14. Al zoveel goeds gehoord over deze boeken. Dat ik zo nieuwsgierig ben geworden. Dus nu afwachten

 15. Antoinette Kroon Antwoord

  Ik ben in één keer om, ik heb nu al zin om in dit boek te beginnen! En dan meteen deel 1 er achter aan, en de rest van de serie als deze verschijnt!

 16. Ben via diverse omwegen hier terecht gekomen en ook heel nieuwsgierig geworden naar de boeken.
  Zou graag meeloten voor boek 2 over de zussen.

 17. Geweldig om je helemaal onder te dompelen in een boek. Is lang geleden dat me dat is gebeurd, ik denk de laatste keer bij De bakkersdochter en de Nachtegaal.

  Het lijkt me een geweldige serie.
  Mocht ik winnen leuk ! Zo niet, denk ik toch dat ik de (e-)boeken ga aanschaffen.

  Succes allemaal !

 18. Pingback: Dit was februari 2018! - Breg Blogt

 19. Pingback: De zeven zussen: Maan - Lucinda Riley - Breg Blogt

 20. Pingback: Recensie Zeven zussen: Zon - Lucinda Riley - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.