Toen wij begin 2016 een nieuwe keuken lieten plaatsen was ik over één ding heel vastberaden: de zwarte, kunststof spotjes gingen eruit en kwamen niet meer terug. We hadden tenslotte een landelijke keuken besteld, dus sfeervolle verlichting was hierbij een must.

Sfeervol en toch voldoende licht

Naast de standaardverlichting in de afzuigkap wilde ik nog mooie lampen aan het plafond. Hiervoor vond ik al gauw twee leuke hanglampjes, die perfect pasten bij de lampen die boven de eettafel hangen.

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl

Sfeervolle led strips

Tijdens het ontwerpen van de keuken kwam ook de mogelijkheid om verlichting onder de kastjes aan te brengen aan bod. Hier had ik eerder nog niet over nagedacht, dus was ik blij verrast door de sfeervolle led strips die zacht licht verspreidden. Ik had bij led strips altijd een beeld van ongezellig en fel licht, vaak in felle kleuren. Ja, I know, soms lijkt het alsof ik onder een steen heb gelegen. 😉 Het leuke van led strips is dat je ze vaak op afstand kunt bedienen en verschillende standen kunt inschakelen. En als gewoon wit licht wat te saai is voor je, kun je kiezen voor een strip met meerdere kleuren, die je op afstand kunt laten wisselen.

IKEA Metod Bodbyn - bregblogt.nl
Hier zie je het zachte licht dat de led strips verspreiden in de keuken.

Kaarslicht als finishing touch

In de donkere wintermaanden vind ik het extra gezellig om kaarsjes te branden. Nu we zo’n mooie keuken hebben die echt een onderdeel is van de woonkamer, zet ik daar vaak ook wat glaasjes met waxinelichtjes neer. Samen met de led strips geeft dit een gezellige sfeer en daar kan ik dus echt als een blij ei van genieten terwijl ik op de bank zit.

Pinterest inspiratie

Tot slot heb ik nog wat rondgestruind op Pinterest, waar ik hele leuke, mooie en originele verlichting voor de keuken tegenkwam…

https://nl.pinterest.com/pin/389279961516955278/

Heb jij ook uitgebreid nagedacht over de verlichting in de keuken? Wat vind jij het mooiste licht?

dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Karwei.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.