De kop is eraf, de dagen worden langer en het nieuwe van 2018 is er wel een beetje af. Januari is voorbij en geïnspireerd door een artikel van Dagmar, blik ik even terug op de afgelopen maand.

Schrijfmaand

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriendin Romy het boekje ‘One line a day’. Ik had dit boekje al heel vaak in mijn handen gehad, maar het nooit gekocht. Want: ‘Ik zou het toch niet volhouden om erin te schrijven’. Sjaak Afhaak is wel een beetje mijn middle name als het om zulke dingen gaat. En toen kreeg ik het cadeau, wat ik zo ontroerend vond, dus besloot ik om er serieus mee aan de slag te gaan. Zo gebeurde het dat ik afgelopen maand iedere avond voor ik ging slapen een stukje heb geschreven. Oké, soms pas de volgende ochtend, wanneer ik de avond ervoor een paar drankjes teveel op had. Maar er zijn dus wel mooi 31 dagen gevuld. Ik ben ontzettend benieuwd naar het hele verhaal dat ik er in 2023 in terug kan lezen…

Qua blogs verschenen er in januari 11 nieuwe artikelen, variërend van een stuk over Brandweerman Sam tot een openhartig verhaal over mijn kinderwens in de tijd dat ik nog single was. Ik vind het fijn om te merken dat ik nog genoeg inspiratie heb, het ontbreekt me eerder af en toe aan de tijd om ook echt iets online te zetten.

breg blogt drie jaar 2018 bregblogt.nl

Feestmaand

De eerste twee weken van januari stonden in het teken van feesten. Mijn blog bestond 3 jaar en dat vierde ik met een feestelijk artikel. Ik vierde mijn verjaardag met mijn familie en een week later nog met mijn vrienden. Twee feestjes waar ik met een grote glimlach aan terugdenk. Ik ben dankbaar voor de lieve mensen die ik om me heen heb, die er voor me zijn en voor wie ik er kan en mag zijn. Met alle drukke agenda’s, banen en gezinnen is het soms even puzzelen om elkaar te zien, maar als we elkaar zien, dit geldt zowel voor mijn vrienden als mijn familie, is het altijd fijn.

foto's feestje bregblogt.nl

Leermaand

2018 staat in het teken van mijn persoonlijke ontwikkeling. Met name op werkgebied komen er mooie uitdagingen op mijn pad. Binnenkort vertel ik in een persoonlijk artikel meer over mijn comfortzone. Dat is stiekem mijn favoriete plek, een veilig en warm holletje. Maar als ik maar in dat holletje blijf zitten zal ik nooit groeien en mijzelf verder ontwikkelen. Ik heb in deze eerste maand van het jaar al waardevolle dingen geleerd over mijzelf, maar ook nieuwe vaardigheden en inzichten. Zo ga ik aan de slag met Lein van De Personal Planner om meer structuur in mijn planning te krijgen. Jarenlang gedijde ik prima bij mijn chaotische levensstijl, maar het begon me steeds meer tegen te staan. Hierover vertelde ik onlangs ook al toen ik schreef over de Purpuz Planner. Die papieren planner helpt me thuis aardig op weg, maar ik wil leren hoe ik de structuur op alle vlakken kan doorvoeren.

Tot slot heb ik ook geleerd dat ik veel meer kan dan ik zelf denk. En dat de manier hoe ik daarachter kom niet altijd de meest eenvoudige is, maar wel de meest leerzame. Ik bedoel, waarom in 1 rechte lijn van A naar B, als je ook met zes omwegen, tien valkuilen en een paar pittige heuvels op je bestemming aan kunt komen? Ik ben en blijf een eigenwijze rakker, dus dit past ook wel bij me. Ik ben er trots op hoe ik dingen oppak en hoe ik niet in een hoekje wegkruip, maar alle uitdagingen aanga. Deze quote van Lief Leven vat het wel mooi samen:

verdwaal lief leven bregblogt.nl

Gezellige maand

Nu ik 5 halve dagen werk, komen veel sociale afspraken in het weekend. Ik let er wel op dat ik niet alle weekends helemaal volplan en kijk goed naar welke afspraken ik maak. In januari zat dit wel snor. Want toen ik eenmaal uit gefeest was, volgden nog wat fijne weekends. Ik ben samen met mijn mannen de eerste lammetjes van 2018 gaan bewonderen. Als je in Zuid Limburg woont is de Schaapskooi Mergelland echt een aanrader, Laurens is altijd intens gelukkig op die plek en ik vind die schattige lammetjes stiekem ook heel leuk!

Schaapskooi Mergelland bregblogt.nl

We zijn gezellig een dagje op bezoek geweest bij mijn oudste broer, die pas is verhuisd naar een prachtig nieuw huis. Zo leuk om te zien hoe de kinderen samen spelen en wij lekker kunnen bijkletsen. En als afsluiter van de maand was daar mijn date met mijn lieve blogvriendinnen! Wat hebben we genoten van onze dag in Roermond met lachbuien, wijn en lekker eten.

vriendinnen bloggersdag Roermond bregblogt.nl

Leesmaand

Ook dit jaar heb ik weer een leeschallenge voor mezelf. Ik wil 52 boeken lezen, wat neerkomt op gemiddeld 1 boek per week. In de maand januari las ik al 7 boeken! Ik heb de flow goed te pakken en grijp elk moment aan om lekker weg te duiken in een boek. Ja, ik praat nog met man en kind en heb ook nog een sociaal leven. Ik probeer mijn telefoon weer wat vaker in te ruilen voor een boek. Lekker een uurtje eerder naar bed en nog even lezen tot ik vanzelf in slaap val. Ik las onder andere dit prachtige boek.

Mijn beeld van jou - Susan van Eyck bregblogt.nl

Zou je het leuk vinden om maandelijks een overzicht te zien van de boeken die ik heb gelezen? Laat het me zeker weten in de comments!

Een goede maand

Als ik terugkijk op januari, doe ik dat met een tevreden gevoel. De mindere dagen voelden op dat moment heel zwaar, maar in retrospect zijn ze onderdeel van iets groters en hebben ze me weer een stuk vooruit gebracht. Als een grote puzzel, waarin het ene stukje zo op zijn plaats valt en je met dat andere @$%@%^@ stukje 4 uur bezig bent voor het ergens ligt. Ach, zolang het eindresultaat mooi is, puzzel ik er met alle liefde op los. <3

Hoe was de maand januari voor jou?

Volg je mij al op social media? ♥ FacebookInstagram  Twitter 

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

  1. Klinkt als een heerlijke maand! Ik herken zo’n beetje alles wat je schrijft over je comfortzone en het zoeken naar structuur. En wat fijn dat je wat hebt aan het One Line A Day boekje! Ik mis ook wel eens een dag hoor, maar dat haal ik later dan weer in. Op naar een mooie februari-maand! 🙂

    PS: en ook een vote voor een maandelijks boekenoverzicht! Ben ook meer gaan lezen en snap niet dat ik het ooit minder prioriteit heb gegeven.

    • Grappig he, ik zou nu ook echt niet meer zonder lezen kunnen, terwijl ik het al die jaren een beetje heb verwaarloosd. En nogmaals dank voor je lieve cadeau! <3

  2. Leuk zon terugblik op afgelopen maand. Fijn dat je zo genoten hebt en al die leuke dingen maken het natuurlijk helemaal af.

  3. Dat boekje heb ik dus ook liggen en ben ik in begonnen en uiteindelijk was ik dus wel sjaak afhaak. Zo zonde eigenlijk! Zou er gewoon weer in moeten beginnen..

    • Ik vind het echt fijn om elke dag even stil te staan bij wat er is gebeurd en hoe ik me voelde. Het zit nu na een maand in mijn routine, had ik nooit verwacht! 😉

  4. Pingback: Dit was februari 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.