Wanneer een boek mij écht te pakken heeft, dat gebeurt meestal als ik de eerste 25 pagina’s in een paar minuten lees, kan ik het daarna amper wegleggen. Dit gebeurde ook met de debuutroman van Susan van Eyck: ‘Mijn beeld van jou’

Het verhaal

Emma is begin dertig en ze woont in Leiden, samen met haar vriend Lucas. Lucas en Emma zijn al sinds de middelbare school bij elkaar. Emma is bezig met promoveren in de kunstgeschiedenis en wanneer ze klaar is zal ze bij haar moeder in de kunstgalerie gaan werken. Op een zonnige dag ploft Emma neer op een terras, waar ze fotograaf Boris ontmoet. Boris wakkert Emma’s liefde voor fotografie weer aan en daar blijft het niet bij… Emma en Boris worden verliefd op elkaar en dan gebeurt iets vreselijks: Boris verdwijnt en laat Emma achter. Als ze achter de waarheid komt maakt ze een keuze die haar hele wereld op zijn kop zet…

Wat ik ervan vind…

‘Mijn beeld van jou’ heeft een aantal dingen die het voor mij een pareltje maken. Ten eerste is daar de vlotte schrijfstijl van Susan. Ter illustratie: ik begon op dinsdagmiddag rond 17.00 aan het boek en op woensdag voor de lunch had ik het uit. Elke vrije seconde liep, lag of zat ik met het boek in mijn hand. Het verhaal is daarnaast ontroerend, bijzonder en op zijn tijd ook heel heftig, dat maakt dat je het boek niet weg kúnt leggen, al zou je het willen.

Toen ik bij het laatste deel van het boek aanbelandde stroomden de tranen over mijn wangen. Dit gebeurt me, ondanks mijn emotionele aard, niet vaak en betekent dat ik echt helemaal in een verhaal ben gedoken. Ik wil niet teveel verklappen over wat er nou met Boris en Emma gaat gebeuren, maar er zat voor mij persoonlijk ook veel herkenning in. Dit zorgde er ook wel voor dat het boek me ontzettend raakte.

Aanrader dus?

Ik vind het het absoluut een aanrader! Ondanks de heftigheid is het een boek dat prettig leest en dat je aan het denken zet. Wat zou je zelf doen in zo’n situatie? Het boek heeft echt nog een paar dagen nagezongen in mijn hoofd, het maakte veel indruk, zonder dat ik achterbleef met een bedrukt gevoel. Prachtig is het. ♥

Welk boek is jou altijd bijgebleven?

Ik heb dit boek ter recensie ontvangen van Uitgeverij de Fontein.
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

  1. Wat toevallig! Dit boek ligt ook op mijn nachtkastje. Vond het bij de bieb bij de nieuwe boeken. Inderdaad een boek dat je maar lastig weg kunt leggen. Ga er binnenkort ook een review over schrijven!

  2. Ik had van de week al ergens een recensie gelezen die ervoor zorgde dat ik nieuwsgierig werd naar dit boek. Jou recensie bevestigd dat nog een keer. Ik ga het dus binnenkort zeker lezen!

  3. Fijn!! Weer een leuk boek om naar op zoek te gaan. Alle boeken die hebt geschreven zijn goed! Na jou vorige boekreview(de zeven zussen) wacht ik met smart op het 2de deel…
    Nu snel dadelijk naar de bibliotheek en kijken of ze bovenstaand boek hebben.
    Ik hoop op nog veel boekreviews…

  4. Pingback: Stuk van jou - Susan van Eyck - Breg Blogt

  5. Pingback: Louis & Louise - Julie Cohen - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.