Nou Breg, dat zijn de echte issues in het leven, jij en je salontafel! Ja, ik weet het, het is ook allemaal héééél erg moeilijk en ingewikkeld. En vooral groot. Groot? Yup, ik zal het je even uitleggen…

In 2005 betrok ik een gezellig 1-persoons zolderappartementje. Aangezien ik voor die tijd had samengewoond, was mijn inboedel niet helemaal compleet meer. Gelukkig schoot mijn familie te hulp en zo kreeg ik van mijn tante een prachtige, houten salontafel. Eentje met het formaat van een kleine 4-persoons eettafel, ook al mocht dat de pret niet drukken.Toen ik Etienne ontmoette en we later verhuisden naar ons huidige huis, verhuisde de tafel gewoon mee. Ik was – en ben – nog steeds verliefd op de tafel, er zijn alleen een paaaaar minpuntjes…

Ikea Ektorp -bregblogt.nlMassief en groot

 

De tafel is 1.20 x 1.20 en dat is voor een salontafel best wel groot. Hierdoor kan het al gauw gebeuren dat hij de zithoek kleiner laat ogen dan deze in werkelijkheid is. Een ander nadeel is dat hij massief is, waardoor ik hem niet even makkelijk aan de kant schuif. Oh, hij is ook nog hartstikke hobbelig, dus je moet altijd even opletten waar je je glas neerzet.

De perfecte kindertafel

Ondanks mijn gemopper over het formaat zou ik de tafel niet willen missen. Hij is namelijk een goed alternatief voor de eettafel. We eten vaker – en liever – aan de salontafel, dan aan de eettafel. Laurens speelt er graag aan, we borrelen er en hij is echt op de ideale hoogte als voetenbank. Ik heb hem een keer op Marktplaats gezet, maar kwam gelukkig op tijd bij mijn positieven om hem toch niet weg te doen.

Sinds we in de familie vijf kinderen hebben rondlopen, doet de tafel dienst als kindertafel, tot groot plezier van de kleintjes. Hij is groot genoeg om aan te eten, te spelen en hij kan – niet geheel onbelangrijk –  tegen een stootje.

bregblogt.nl salontafel

Online inspiratie speuren naar salontafels…

De haat-liefde verhouding blijft wel een beetje in stand, door de mooie interieurs die ik tegenkom op Instagram, Pinterest en in tijdschriften. Dan zie ik weer een leuke stijl en voor ik het weet zit ik uitgebreid te windowshoppen in allerlei online woonwinkels. Laatst nog, toen ik verdwaalde op deze website waar de ene na de andere salontafel me lonkte en verleidde tot een aankoop. Ik hield me in en bleef sterk, want ook al mopper ik weleens op mijn oude, trouwe tafel, hij en ik hebben al zoveel meegemaakt, dat ik me niet kan voorstellen dat we ooit uit elkaar gaan. Maar als ik hem ooit wil inruilen voor een klein, jong en licht ding…dan maakt deze beauty wel veel kans. En kijken mag altijd toch?

salontafel woonexpress.nl bregblogt.nl

Wat voor salontafel heb jij in huis? Groot of klein? Praktisch of mooi?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Woonexpress.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

 1. Hahaha, die gedekte kindertafel is wel echt fenomenaal. Kan me voorstellen dat je hem alleen om die reden al niet weg doet. Daarbij bouw je in de loop van de jaren een band op met je meubels.

  Toch blijven foto’s op Pinterest en Instagram je inspireren met nieuwe salontafels, banken en lampen, maar kan je natuurlijk niet elk half jaar wisselen (gaat nergens over).

  • Nee is ook zo, ik heb geen geldboom, dus kan niet steeds alles veranderen.

   P.s. als je reclame wil maken op mijn blog kun je me altijd mailen om de mogelijkheden te bespreken.
   Ik heb je link bij je comment nu verwijderd omdat het een commerciële link is. 🙂

   Fijn weekend!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.