Ik kan soms echt bijna groen van jaloezie worden als ik zie dat iemand haar nagels mooi heeft gelakt, perfecte wenkbrauwen heeft of een flawless skin. Er zijn een aantal beautyskills die ik Echt Niet Beheers…

Nagels lakken

Nagels lakken. Echt, HOE doen jullie dat netjes?? Ik heb het echt al tig keer geprobeerd, zelfs uitgebreid naar beautyvlogs gekeken om het te leren, maar het eindigt elke keer in één van de volgende scenario’s:

 • ik ben te ongeduldig met laten drogen (lees: ik ga 5 minuten voor ik me aan moet kleden mijn nagels lakken) en eindig met gebutste halfdroge nagels
 • ik ben ongeduldig en pak meteen maar mijn halve vinger mee
 • áls het dan toch een keer gelukt is, heb ik binnen een paar uur een gehavende nagel die lijkt op een gebarsten eierschaal…

Eyeliner zetten

Eyeliner on fleek? Niet op Breg haar gezicht hoor… Ik heb sowieso achteraan gestaan toen de motorische vaardigheden werden uitgedeeld, maar met eyeliner trekken wordt dit nog wat meer duidelijk. Ik heb al van alles geprobeerd: een kwastje, een hufterproof dikke stift, een potlood ding. Maar niks hoor! Ook hier weer wat scenario’s:

 • de lijn is recht, maar zit 2 milimeter boven mijn wimperrand. Als ik het geheel dan opvul heb ik een zwart ooglid en zie ik er eng uit
 • de lijn zit dichtbij de wimperrand, maar heeft meer weg van een golfslagbad, dan van een strakke lijn

Haren krullen

Oké, met mijn steile haar is sowieso al niet zo makkelijk om te krullen, maar desondanks waag ik af en toe een dappere poging. Ik kocht zelfs een keer een stijltang. Het resultaat? Wokkels die in de fabriek zekerrr niet door de kwaliteitscontrole zouden komen! Ik heb de hoop dan ook maar gewoon opgegeven. Alhoewel, de Roy Donders methode zou het bij mij natuurlijk wel kunnen doen…

Coole ooglooks maken

Een beetje voortbordurend op de eyeliner, maar net een beetje anders: van die ooglooks met de mooiste kleuren oogschaduw die vloeiend in elkaar overlopen. Ik heb een aantal pallettes (ja, de termen ken ik wel!) in huis met hele mooie kleuren. Elke keer als ik zin heb om me mooi op te maken, eindigt het met 1 kleur oogschaduw en wat mascara, omdat ik niet verder kom. Ik heb al op plaatjes gekeken enzo, maar op de één of andere manier krijg ik het nooit voor elkaar.

Het lukt me ondanks deze failures gelukkig wel om er meestal altijd representatief uit te zien. En ik troost me altijd maar met de gedachte dat ik het nog nét wat beter doe dan dit lekkere ding:

 

(geintje natuurlijk! Deze filmpjes maakte Serena van Beautylab jaren geleden en ik krijg er steeds weer een lachstuip van ?)

Waar ben jij heel slecht in op beautygebied?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. Zelfde als jij. Ik ben echt een ei wat eyeliner betreft en nagels lakken idem. Mensen met super mooie wenkbrauwen enz is ook niet aan mij besteed

 2. hahaha ik ook hoor! Oefening baart kunst. M’n wenkbrauwen heb ik er vorig jaar met pmu op laten zetten en nagellak doe ik meestal met gellak. in 1x droog en blijft in ieder geval een week zitten. Die wenkbrauwen zitten in ieder geval een paar jaar ?? voor eyeliner heb ik zo’n stift, dan lukt het me wel.

 3. Hahaha, wat een geweldig filmpje! Ik ben ook heel slecht in die dingen. Met lakken zit het er eerst nog wel goed op, maar na een dag ziet het er al niet meer uit, blijkbaar schaaf ik ze overal aan ofzo. Bovendien heb ik van jarenlang nagelbijten sowieso hele lelijke nagels. En eye-liners, daar begin ik niet eens aan, dan wordt huilen en vieze lenzen vermoed ik 😉

  M’n wenkbrauwen zijn wel heel mooi. Ook deels door moeder natuur, maar die poeder ik elke dag, zelfs als ik verder zonder make-up de deur uit ga 🙂

 4. Mijn wenkbrauwen begin ik niet meer aan! Ik heb gelukkig mooie natuurlijke wenkbrauwen van mezelf, maar ik zou ze soms wel ietsjes voller willen, maar als ik dat probeer dan lijkt het gelijk altijd zo enorm overdreven dat ik het er maar gewoon bij laat tegenwoordig haha! En haren krullen komt me ook heel bekend voor, maar dat gaat beetje bij beetje steeds beter 😀

  • Fijn, die herkenning! Ik heb een fijn spulletje gevonden voor mijn wenkbrauwen, daar worden ze net iets donkerder en voller van en lijkt het net echt gestyled! ?

 5. Haha. Bijzonder herkenbaar. Volgens mij… Zo te lezen is het normaler dat je het niet kunt als dat je het wel kunt. Haha. Mijn vriend zegt al altijd als ik nagellak opdoe. Dadelijk zit je het er toch weer af te halen… Want ik heb dus echt geen geduld tot die nagellak droog is. Dan valt me in dat ik iets moet pakken of komt een van de huisdieren voor een aai… En dan ziet het er dus niet meer uit.
  En oogschaduw… 1 kleur is met dan genoeg anders kan ik beter naar het circus gaan.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.