Op oudjaarsdag was ik jarig, tijd om nog even terug te blikken op deze fijne dag!

Etienne en ik deden op zaterdagavond een dappere poging om wakker te blijven tot middernacht, maar na de drukke kerstdagen waren we zo moe, dat het maar net lukte. Hieperdepiep hoeraa…zzzzz….

De volgende ochtend werd ik wakker met de mededeling dat ik in bed moest blijven. Beneden hoorde ik gestommel en gepraat. Ik kon rustig wakker worden, nog wat lezen en toen mocht ik naar beneden komen. De ontbijttafel was gezellig gedekt en er waren kaarten en cadeautjes én een mooie tekening van Laurens!

Na het ontbijt ging ik lekker even in bad, waarna ik mijn gloednieuwe Nike’s aantrok. Op naar de bakker voor een lekkere taart!

peter lemmens taart halen Maastricht bregblogt.nl

Etienne zijn ouders en broer kwamen gezellig op de koffie met taart.

taart kaarsjes uitblazen bregblogt.nl

Daarna zijn we een rondje gaan wandelen met zijn drietjes, om vervolgens Laurens in bed te mikken en te genieten van nog een stukje taart en een uurtje Netflixen en te lezen.

netflix lezen bregblogt.nl

Een pakje roomboter is er niks bij, maar het is ZO LEKKER!

grenache peter lemmens bregblogt.nl

Aan het einde van de middag kwam mijn vriendin Vivian nog even buurten met haar gezin en toen trokken we de eerste fles bubbels van de dag open. Even later schoof mijn lieve buurvrouw ook nog aan en proostten we samen op mijn nieuwe rimpels!

borrelen verjaardag bregblogt.nl

Om 17.55, het tijdstip waarop ik in 1980 het levenslicht zag, belde mama me. Dat was wel even een moeilijk moment, om samen met haar te proosten i.p.v. met haar en papa. We huilden samen een potje en gelukkig klaarden onze beider humeuren daarna weer op. Mijn vriendin Rachelle kwam nog even proosten en toen was het tijd voor het culinaire hoogtepunt van de dag: gourmetten!

gourmetten brgourmetten bregblogt.nlegblogt.nl

Na het gourmetten mocht Laurens buiten nog wat sterretjes afsteken en toen ploften we op de bank. Lau mocht zo lang opblijven als hij wilde en dat deed hij dan ook dapper. Tot hij om kwart voor tien vroeg: ‘Mag ik alsjeblieft naar bed?’ ? Hij was direct in dromenland en wij keken naar Guido Weijers.

Om kwart voor 12 maakten we Laurens wakker, die met grote ogen genoot van het vuurwerk. We proostten nog even met en bij onze lieve buren, toen de kroonprins tegen 1.00 aan zijn hofhouding verzocht om hem naar zijn slaapvertrek te brengen. Best handig, zo’n duidelijk communicerend kind met een eigen wil! 😉 Etienne en ik hielden het rond half 2 voor gezien. We waren inmiddels een paar glaasjes bubbels verder en het was mooi geweest. Ik heb amper foto’s gemaakt, we zaten gewoon heerlijk in onze bubbel! Ik heb echt een heerlijke en relaxte verjaardag gehad, het was de juiste beslissing om dit jaar thuis te blijven.

Ik ben overigens nog niet uit gefeest, want vandaag komen mijn moeder, broers en gezinnen gezellig lunchen en volgende week geef ik nog een feestje voor wat vrienden. Jarig zijn is en blijft tenslotte één van mijn favoriete bezigheden!

Wat heb jij gedaan met Oud & Nieuw?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.