Holadiee, hoezee hoezee, mijn blog is vandaag jarig! Op 5 januari 2015 zag bregblogt.wordpress.com het levenslicht, waarna ze in oktober 2015 een grote meid werd op bregblogt.nl. En nu zijn we ineens 3 jaar verder!

Tussen de boterhammen en het tandenpoetsen door riep ik vanochtend tegen Etienne: ‘Mijn blog is jarig! Ik was het helemaal vergeten!’ Gelukkig is de dag nog niet voorbij en kan ik nog even stil staan bij dit heuglijke feit!

De langstdurende hobby in mijn volwassen bestaan

Nooit eerder lukte het mij om zo lang en vol enthousiasme bezig te zijn met een hobby. Althans, niet in mijn volwassen bestaan. Als kind heb ik 8 jaar paardgereden en ook heel wat jaren doorgebracht op de balletschool in mijn geboortedorp. Dat balletten was wel een dingetje trouwens. Ik begon met klassiek ballet, in zo’n schattig roze pakje met tutu. Bij de jaarlijkse voorstelling in het dorpshuis was ik meer bezig met het zwaaien naar mijn ouders dan met de zorgvuldig ingestudeerde dans. Later switchte ik naar jazzballet, want ik was een bijna-tiener. Dat jazz avontuur was van korte duur, ik werd teruggestuurd naar klassiek ballet omdat ik te langzaam was. ?

Goed, ik dwaal af: de langstdurende hobby dus. Ik heb nog altijd veel plezier in het bloggen en alles eromheen, het ontbreekt me af en toe aan de tijd om iets te doen met alle ideeën. Mijn flow is weer aardig terug gelukkig, mede dankzij mijn eigen werkplekje op zolder. Ik loop elke dag wel dingen in een notitieboekje te krabbelen, om ze later uit te werken.

3 jaar Breg Blogt, de cijfers

Drie jaar bloggen, waarvan 1 jaar dagelijks, levert wel wat leuke cijfers en weetjes op. Ik zet er een aantal voor je op een rij!

Mijn allereerste artikel verscheen op 5 januari 2015. Die maand plaatste ik 9 artikelen en ik geloof dat er die maand ongeveer 1000 bezoekers op mijn site kwamen. Ik wist niet wat me overkwam! 1000 mensen die mijn artikelen lazen, 1000 mensen die geïnteresseerd waren in mijn hersenspinsels. Dat is toch ook gewoon cool?

Na dit eerste artikel dompelde ik me steeds verder onder in mijn blog en de bijbehorende blogwereld. Dit artikel is het 735e artikel dat online komt op mijn blog. ZEVENHONDERDVIJFENDERTIG. Dat is veel! Gemiddeld heb ik dus 245 artikelen per jaar geplaatst. Hoppakee!

Op mijn blogs krijg ik gelukkig ook reacties! Maar liefst 7186 stuks in de afgelopen 3 jaar. Ik blijf het ontzettend leuk vinden als iemand de moeite neemt om een reactie achter te laten. Ik krijg ook reacties buiten mijn blog om, op social media, via privéberichtjes of via mail. Iedere keer opnieuw ben ik dan blij en voel ik me vereerd dat iemand me wil laten weten wat zij (99,9% van de gevallen reageren de dames) van mijn blog vindt.

Een enkele keer is de reactie niet om blij van te worden en daar zal ik nooit helemaal aan wennen. Het internet kan soms zo’n zure plek zijn, waar mensen veilig vanachter hun computer lopen te slingeren met kwetsende teksten. Ik hou d’r niet van. Gelukkig valt het aantal negatieve reacties bij mij reuze mee. Vaak reageer ik er wel gewoon op en daarna laat ik het achter me.

3 jaar Breg Blogt, mijn favorieten

Tussen die 735 artikelen zitten een aantal persoonlijke favorieten, die ik nu graag weer even in het zonnetje zet.

In de categorie ‘ er is geen leuker vermaak dan leedvermaak’ schreef ik over mijn avonturen met een dreumes in de supermarkt. Ik probeerde eens wat uit, door een brief aan mezelf te schrijven en dat viel goed in de smaak. Ik denk dat het oprapen van een dreumes tussen de schuifdeuren ook wel tot de nodige lachbuien leidde…

Ik ben heel erg trots op het artikel dat ik schreef over mijn operatie in maart 2016. Ik doorbrak hiermee een taboe en ging met de billen bloot. Ik heb met mijn openheid een aantal andere vrouwen kunnen helpen en dat betekende heel veel voor me.

Ook mijn artikelen over het verlies van mijn vader horen in het favorietenrijtje thuis. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, gezien het onderwerp, maar ik ben er trots op dat ik mijn gevoelens zo goed heb kunnen verwoorden. Dit helpt me enorm in het hele rouwproces.

Een serie die niet in dit rijtje mag ontbreken is uiteraard het verhaal van de Roodharige Hunk! Ik begon aan een artikel over onze liefde en hoe het allemaal begon in 2011. Ik dacht dat ik het wel in zo’n 1000 woorden kon vangen, maar voor ik er erg in had waren we 8 afleveringen verder en had Etienne een complete fanclub verzameld. Ken je deze reeks nog niet? Je kunt hier beginnen met lezen…

Stiekem vind ik natuurlijk heel erg veel artikelen van mezelf goed, leuk, bijzonder, grappig of sterk. Ik zal er nog ééntje uitlichten en voor de rest verwijs ik je gewoon door naar de categorieën of de ‘dit vind je misschien ook wel leuks’ onder dit artikel. Je hoeft je in elk geval niet te vervelen… 😉

We sluiten af met een echt #fitgirl blog. Want je weet: ik ben één en al FITGIRL! Met deze door mij ontwikkelde methode kun je gewoon lekker eten halen bij de Gouden Bogen, zonder maar een grammetje aan te komen. (Bij een zwakke bekkenbodem adviseer ik het gebruik van Tena Lady bij het lezen van dit artikel. Bij gebrek aan humor adviseer ik een extra korreltje zout.)

Breg Blogt, wat bracht het mij allemaal?

Ik hoor weleens ‘Dat bloggen, dat doe je toch gewoon even?’ maar dat valt dus wel effe tegen hoor mensen! Gemiddeld werk ik 2 tot 4 uur aan een artikel, met foto’s maken en bewerken, teksten schrijven en alles eromheen. Met 5 artikelen per week heb je er dus zo een parttime ‘baan’ bij! Ik ben nog elke dag blij dat ik met bloggen ben begonnen, want het heeft me zoveel gebracht! Ik schreef er een tijdje terug al een artikel over, dat lees je hier. Het allermooiste zijn de vriendschappen die ik dankzij het bloggen heb gekregen. Ik blijf het bijzonder vinden dat je online iemand kunt leren kennen waarmee je een enorme klik hebt en dat het dan in het echte leven ook een perfect match blijkt te zijn. Waardevol!

Breg Blogt, de toekomst…

Wat heb ik in 2018 voor je in petto? Ik wil weer vaker outfitposts maken. Ik zal Etienne dus vaker meeslepen naar een Instagramwaardige plek en hem de camera in zijn handen duwen, terwijl ik quasi nonchalant naar mijn schoenen kijk. (Mijn collega vraagt bij deze foto’s altijd wat ik in hemelsnaam aan het zoeken ben ?) Ik heb ook dit jaar een leeschallenge van 52 boeken, dus je kunt regelmatig een boekreview verwachten en aan het einde van het jaar deel ik de complete leeslijst van 2018 met je. Ik blijf verder gewoon mijn hersenspinsels de wereld in slingeren. Soms emotioneel, soms met een korreltje zout en altijd even oprecht en eigen. Altijd echt Breg.

Misschien wil ik in 2018 ook een nieuwe lay out en nieuw logo, maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Eerst maar eens zorgen dat ik weer genoeg leesvoer voor jullie produceer! Het zou wel gaaf zijn als ik in 2018 mijn 1000e artikel online kan zetten hè? ♥

Dankjewel, dat je mijn blogs leest. Of het nou 1x per jaar, 1x per maand of iedere dag is: ik vind het te gek dat je een kijkje komt nemen!

Welk artikel is jou bijgebleven op mijn blog?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

19 Reacties

 1. Gefeliciteerd met BregBlogt! ?Keep
  up the good work en ik ben benieuwd naar je 1000ste artikel. ?

 2. Gefeliciteerd met je 3e blogverjaardag. Ik volg je nu al een tijdje en vind je manier van schrijven erg leuk. Het nodigt echt uit om verder te lezen. Veel succes en ik kijk uit naar je 1000e blog.

 3. Gefeliciteerd met je 3e blogverjaardag. Ik volg je nu al een tijdje en vind je manier van schrijven erg leuk. Het nodigt echt uit om verder te lezen. Veel succes en ik kijk uit naar je 1000e blog.

  Nu weet ik niet of mijn reactie geplaatst is. Ik krijg een melding dat het dubbel geplaatst is, mocht dit zo zijn sorry hiervoor dan.

  • Het is goed gegaan met de 1e reactie, soms geeft hij die melding als je per ongeluk dubbel klikt.
   Leuk om te lezen hoe je mijn blog ervaart, vind ik een mooi compliment!

 4. Gefeliciteerd!!
  De post die mij het meest bijgebleven is, is toch wel die over je vader.

  Ga zo door, ik lees je met veel plezier! X

 5. Wauw! Gefeliciteerd! Eigenlijk blog je nog niet zo heel erg lang. Ik kijk tegen je op, je schrijft zo losjes, als vanzelf. Ik volg je al een hele tijd en dat blijf ik ook doen.

 6. Gaaaaf!!! Hiep hiep hoeraaaa! Om dat mcDonalds artikel kan ik blijven lachen. Geniaal gewoon. Ga zo door. Ik lees je artikelen dolgraag! <3

 7. Wat leuk dat je er al drie jaar bent! Ik dacht dat je echt al veel langer bezig was dan ik (ik doe het met tussenpozen). Ik vond de verhalen over je vader heel indrukwekkend, omdat er zoveel liefde in zat. En ik vind je humoristische artikelen erg leuk 🙂

 8. Woehoe gefeliciteerd! 3 jaar alweer! En 1000 bezoekers in je eerste maand is ook ontzettend veel hoor 🙂 Grappig hoe dat verandert, dat je daar toen zo van onder de indruk was en dat het nu eigenlijk heel normaal is

 9. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik lees je blog sinds een maandje of 3 en vind je schrijfstijl heel erg leuk, het leest heel gemakkelijk. Ik woon zelf ook in Zuid-Limburg en haal regelmatig tips uit je artikelen over de regio. Ga zo door en op naar de volgende mijlpaal!

 10. Pingback: Dit was 2018! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.