2017 komt tot een einde en ik begon eerder deze week met het schrijven van een uitgebreid jaaroverzicht. Terwijl ik het zat te typen viel ik bijna in slaap. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Dus besloot ik om geen opsomming te doen van wat ik elke maand heb meegemaakt, maar om 10 hoogtepunten, 3 dieptepunten en 3 dingen die ik meeneem naar 2018 op een rij te zetten!

Hoogtepunten 2017

Mijn baan

Ik ben nog elke dag zo blij dat ik in januari startte met mijn nieuwe baan! Wat volgde was een jaar vol plezier, (veel!) nieuwe gezichten en vooral een plek waar ik me thuis voel. In de zomer ben ik van 2 hele naar 5 halve dagen gegaan en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik kijk al uit naar een mooi nieuw werkjaar!

Mijn gezin

Een beetje cliché misschien, maar het feit dat ik dit hele jaar mijn twee mannen aan mijn zijde heb gehad, is voor mij een hoogtepunt. We hebben wat bergen moeten bedwingen en er zijn genoeg tranen gevloeid. Dat we hier als gezin zo sterk doorheen zijn gekomen is voor mij een absoluut hoogtepunt!

gezin - bregblogt.nl

Racoon in de Effenaar in Eindhoven

Op 29 maart reed ik met Etienne naar Eindhoven voor een concert van Racoon. Samen met blogvriendinnen Nicole, Janske en Monique hadden we echt de beste plek: op het balkon, waarbij we over de zaal heen recht op het podium keken. Ik heb het hele concert in me opgezogen als een spons, met alle emoties die daarbij kwamen kijken. Bijzonder. ♥

24 uur in Parijs

Ik sta bekend om mijn meestal slechte 1 april grappen, waarbij ik bij voorkeur incheck op één of ander tropisch eiland, terwijl ik in werkelijkheid gewoon op kantoor zit. Dit jaar checkte ik op 1 april in op Facebook in…Parijs. En dat was geen grapje! Met vriendin Rachelle ontstond op vrijdagavond om 23.00 het spontane plan om de volgende dag naar Parijs te rijden. En wat was het fantastisch, bijzonder en onvergetelijk. Sowieso is Rachelle mijn partner in crime als het gaat om spontane ingevingen, want op de dag dat ik 6 jaar verkering had met Etienne ging ik met haar naar Guus Meeuwis. ?

Ontbijt Odessa Montparnasse Parijs

Kamperen in de achtertuin

2 Dagen kamperen op 7 minuten rijden van huis. Het was heerlijk, we waren er helemaal uit, Laurens was dolgelukkig dat hij 2 dagen met zijn vriendjes kon spelen en wij vermaakten ons kostelijk met een hapje, drankje, boekje en de zon. Komend jaar staat er geen grote vakantie gepland, dus de tent zal nog vaker in de auto gemikt worden voor korte kampeertripjes!

Een nieuwe garderobe zonder te shoppen

Ik ben nog elke dag blij met de beslissing om mijn kledingkast onder handen te laten nemen met Yolande Avé! Ineens bleek ik tientallen gave outfits te hebben, die ik zelf nooit had gezien! Ik werd opnieuw verliefd op kledingstukken die al een tijd achterin de kast waren beland. Ik combineerde er dit jaar lustig op los met printjes en leerde hoe ik mezelf sterker kan voelen in een goede outfit die bij me past. Bijkomend voordeel is dat ik vééééél minder impulsaankopen doe en bewuster ben in wat ik ‘nodig heb’ qua kleding.

Eindresultaat kledingkast-check Yolande Ave 2 - bregblogt.nl

Eddie Vedder in AFAS Live

Weer een concert als hoogtepunt. Ook al zaten we achterin en werd mijn uitzicht af en toe belemmerd door een neuspeuteraar, de muziek was adembenemend. Glen Hansard wist me in het voorprogramma al diep te raken en Eddie deed er tijdens zijn prachtige optreden nog eens een flinke schep bovenop. Ik voel me rijk dat ik zulke mooie momenten mag meemaken met mijn lief en dat ik in staat ben om mezelf er dan helemaal in onder te dompelen.

Vakantie in Mallorca

In mei genoten we van een weekje Mallorca. We hebben ontzettend genoten van elkaar, lekker eten en het warme weer. Laurens ontpopte zich tot een kleine waterrat. Hij genoot van alle aandacht van de lokale obers en vond het heerlijk om zich onder te dompelen in de aandacht van ons allebei. Een vakantie met een gouden randje. ♥

Uit mijn comfortzone

Ik ben op meerdere momenten behoorlijk uit mijn comfortzone gestapt, dat zijn meerdere hoogtepunten, maar ik vat ze gewoon samen als 1. Wat was ik trots toen ik in september in mijn uppie op en neer naar Soest reed voor Blogger By Nature. En toen ik in maart startte met een cursus mindfulness, waarbij ik me open opstelde naar op dat moment wildvreemden. Toen ik in mei opnieuw begon met de cursus, omdat ik sterker wilde worden en wilde blijven groeien. Toen ik in de auto stapte bij Rachelle toen we naar Parijs gingen, terwijl ik me op dat moment zo kwetsbaar en onzeker voelde, dat ik het liefst op het laatste moment nog had afgezegd. Toen ik de kansen om te leren en te groeien in mijn werk met beide handen aangreep. Elke stap buiten mijn comfortzone heeft me een stukje sterker en bewuster gemaakt en daar ben ik heel dankbaar voor.

Mijn blog!

Laten we vooral even stilstaan bij de plek waar jij nu dit zit te lezen. Mijn blog, dat op 5 januari alweer 3 jaar bestaat! Ik heb het afgelopen jaar aanzienlijk minder geplaatst dan voorheen en toch heb ik nog steeds een trouwe groep lieve mensen die meelezen in mijn leven. Ik ben blij dat ik de handdoek niet in de ring heb gegooid en lekker blog wanneer ik er zin en tijd voor heb.

Het hoogtepunt op bloggebied was wel toen ik in januari nietsvermoedend een artikel over de Airfryer online gooide. Een uur later lag mijn website er volledig uit… ? Ik voelde me voor heel even een Hele Grote Blogger, vet cool!

Ik mocht ook dit jaar weer mooie dingen doen en ontvangen voor mijn blog, ontzettend leuk! Ik heb veel mensen blij kunnen maken met cadeaus, ik heb geïnspireerd met mijn outfits, ontroerd met mijn verhalen en voor de nodige lachsalvo’s gezorgd met mijn gekke fratsen. Ik heb geweldige dates gehad met blogvriendinnen, zoals een dagje Den Bosch met Romy, een dagje Eindhoven met Margot, een date in Roermond met Monique, een meeting met al mijn zuidelijke blogvriendinnen en het Loedermoederdiner in Center Parcs de Eemhof met Janske.

Mijn leeschallenge

De oplettende lezer ziet dat dit nummer 11 is, ik moest hem er gewoon bij zetten! Ik las dit jaar 52 boeken en daar ben ik megatrots op! Zoek je leesinspiratie, check dan zeker deze boekenlijst! En wil je weten hoe ik zoveel kan lezen? Check dan zeker even dit artikel!

Dieptepunten 2017

Afscheid van mijn lieve papa

De allergrootste klap en een dieptepunt van het jaar is het overlijden van mijn vader in maart. Ik ben dankbaar dat hij niet langer hoefde te lijden, maar mijn hemel, wat is de krater van het verdriet enorm. Ik merk nu, ruim 9 maanden later, dat de scherpe randjes langzaam wat botter worden. Dat ik ‘het een plaatsje kan geven’. En dat is fijn. Het verdriet zal altijd bij me blijven, het gemis eveneens. Maar het is wel prettig om te voelen dat het ook weer beter wordt, al is het soms maar een heel klein beetje.

Mijn stomme lijf

Bij vlagen liet mijn lijf me dit jaar weer behoorlijk in de steek. Ik ben nooit volledig hersteld van de bevalling van Laurens en in drukke perioden of wanneer ik veel op de been ben, laat dit zijn sporen na. Ik heb dan veel pijn aan mijn bekkengebied, waardoor ik soms zelfs een paar dagen plat moet. Gelukkig heb ik dankzij bekkenbodemfysiotherapie wat handvatten om de boel te versterken en dat helpt. Helaas zullen de klachten nooit meer helemaal weggaan en dat maakt me weleens verdrietig. Ik ben nog zo jong en soms voelt mijn lijf als dat van een bejaarde.

Mijn eerste bekeuring in jaaaaaaren

Wat baalde ik toen er een bekeuring in de bus viel, die voor mij bleek te zijn! Na een gezellige bloggerstrip door Zuid Limburg wilde ik snel naar huis, omdat ik ‘s avonds een feestje had. Toen ik Maastricht binnenreed ben ik geflitst en was ik €70,- armer. Ik ben er nog steeds boos om.

Wat neem ik mee naar 2018?

Na zo’n bewogen jaar heb ik de tijd genomen om eens goed na te denken. Ik heb veel geleerd en ben er trots op dat het jaar nog steeds uit veel meer hoogte- dan dieptepunten bestaat, terwijl het toch zo pittig is geweest. De volgende dingen ga ik in 2018 verder laten groeien en bloeien…

Structuur

Ik ben een enorme chaoot en daar kwam ik tot nu toe aardig mee weg. Het afgelopen jaar werd duidelijk dat de chaos me tegenwerkt op verschillende vlakken. Chaos zorgt voor onrust in mijn hoofd, wat weer zorgt voor donkere buien. En daar ben ik klaar mee. Ik begon dit jaar met het gebruiken van een planner en voor mijn verjaardag heb ik de Purpuz Planner 2018 gevraagd. Ik kijk er naar uit om met meer structuur te leven, zonder mijn creativiteit te verliezen. Dit zal meer rust in huis brengen, maar zeker ook in mijn werk en mijn blog. Met mijn eigen werkplek op zolder heb ik al een mooie stap gezet en ik verheug me op alle mooie stappen die hier in 2018 op gaan volgen.

Purpuz planner weekplanning bregblogt.nl

Onzekerheid is niet bepalend

Oh, oh, wat heb ik me soms weer laten leiden door mijn onzekerheid. Langzaam onsproten er donkere en negatieve beelden over mijzelf aan mijn brein. Ik ben onzeker en daardoor laat ik me regelmatig teveel van mijn pad af brengen. In 2018 is dat klaar! Ik weet wie ik ben en wat ik kan en daar sta ik voor. Ik wil me niet meer onzeker voelen over dingen die anderen doen of zeggen. Of dingen die juist níet zeggen of doen. Samen met mindfulness en de eerder genoemde structuur wil ik sterker worden en blijven. Wil ik kunnen vertrouwen op mijn eigen kunnen en op wat ik waard ben. Het is tijd om te gaan bloeien.

Voor wie doe je het eigenlijk?

Ik ben in het afgelopen jaar dichter bij mezelf gekomen en me weer wat bewuster geworden van mijn gedrag en het effect daarvan. Minder online delen was (en is) een grote valkuil die ik te lijf ben gegaan. Ik ben er nog lang niet, maar ik merk zeker wel verbetering en verschil. Ik kies er steeds vaker voor om mijn telefoon weg te leggen en lekker te lezen. Of om samen met Etienne een serie te kijken. Of om met Laurens iets te gaan doen. En de rust die dat met zich meebrengt is onbetaalbaar. Het smaakt naar meer en daar ga ik in 2018 voor zorgen. It’s all about balance!

Visionboard bregblogt.nl(1)

Bedankt voor het lezen, reageren, delen, meedenken, meelachen en meehuilen in 2017. Dankzij jou, mijn lieve lezer, vind ik het nog steeds zo leuk om te bloggen!

Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2018! Wat neem jij mee naar het nieuwe jaar?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.